|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
LANCER CSO 2006 2.0 |
Autor |
Wiadomość |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 03-07-2011, 14:27
|
|
|
gbob3 napisał/a: | rozbieznosci sa od 7l |
7 litrów jest niewykonalne bez mega ecodrivingu i emeryckiej jazdy... Za to nawet przy dynamicznej jeździe na trasie do 150km/h nie pali więcej jak 9 z klima cały czas. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 03-07-2011, 15:14
|
|
|
Co do silnika JTD to fakt, dobra i mało awaryjna jednostka, ale co do alfy, hmmmmm....... o stylistyce nie gadam, bo kazdy ma inne gusta, ale ogólnie pojęta bezawaryjność nie jest niczym wyjatkowym, ba rzekłbym, że niczym specjalnym, ale to tez przekłada się na to jaki egzemplarz zakupisz, ba no i pamietaj że diesel w eksploatacji jest nieco droższy, np dodatkowe sprawy jak sprzęgło z kołem dwumasowym, turbina, wtryskiwacze. Nigdy nie wiadomo kiedy dopadnie cię złośliwość tych rzeczy tymbardziej biorąc pod uwagę fakt, że na zachodzi nikt ne kupuje diesla po to aby się nim do kościoła wozić. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Marianekk
Forumowicz

Auto: Mazda 3 BM 2.2 diesel.
Kraj/Country: Belgium
|
Wysłany: 04-07-2011, 15:39
|
|
|
robertdg napisał/a: | na zachodzi nikt ne kupuje diesla po to aby się nim do kościoła wozić |
A owszem kupują na jazdę do kościoła i od święta, takim jednym dziwnym krajem jest Belgia
Cena zakupu różnica niewielka a na paliwie dość spora.
W Belgii 80% aut to diesle i można znaleźć z przebiegami jak benzyny.
Pozdrawiam
Marian |
_________________ Życie jest jak gówno na kole...raz na górze, raz na dole... |
|
|
|
 |
Szymonik
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer VIII 1.6
|
Wysłany: 04-07-2011, 21:15
|
|
|
Obecnie jestem na etapie dopinania ostatnich formalności i pomału zaczynam zbierać fundusze na Lancera dlatego śledzę forum i wątki w nim zawarte.Jestem posiadaczem Alfy 146 1.6 TS z 99r. , posiada te same silniki co 156 ( od 1.6 TS do 2.0 i niektóre JTD).Mogę co nieco powiedzieć o tych modelach i jedno jest pewne - lakier, blacha to wzór.W moim aucie z 99 r. grama, powtarzam jeszcze raz grama rdzy a auto stoi w zimie w największych zaspach podsypanych solą.Design oczywiście super, może się podobać.Jednak te auta wymagają od właściciela wzmożonej opieki i minimum wiedzy technicznej.Dodatkowo zawieszenie nie wytrzymuje trudów naszych rodzimych dróg.Przekombinowane silniki benzynowe TwinSpark nie należą do najmniej awaryjnych i tanich w utrzymaniu.Do tego masa psującego się osprzętu.Te auta są super kiedy działają w 100 %, niestety lubią sprawiać problemy.Jakbym miał doradzać to zdecydowanie model 156 po lifcie z silnikiem JTD lub bardzo dobry 2.5 V6 ale dosyć paliwożerny.Alfie Romeo jednak lata świetlne do niezawodności Japończyków i porównywać je pod względem racjonalnego zakupu mija się z celem wg. mnie. |
|
|
|
 |
gbob3
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 00r, 1.8GDI 90kw
|
Wysłany: 05-07-2011, 06:08
|
|
|
Właśnie taka opinia przeważa wśród posiadaczy ALF ROMEO - dzięki za upewnienie.
Jakiego Lancerka szukasz?
Jak przeglądam oferty to w Twoim terenie jest jedna alfa w kombiaku w wersji 1.6 Sport, ładnie się prezentuje..ja chce 2.0 jednak obawa przed strata tych paru konikow jest duża
http://allegro.pl/show_item.php?item=1690090592
[ Dodano: 05-07-2011, 07:42 ]
Bardzo ciekawe ogłoszenie ..poza paroma niedomówieniami
Lancer 4
Podgrzewane fotele, tempomat,komputer??
Mam tez pytanie do zdjęcia z widokiem kierownicy od przodu. Po prawej stronie od kierownicy jest mijesce na coś ..przypuszczam głosniczek z czujki cofania lub pod przyszłą instalacje czy się myle ?
[ Dodano: 05-07-2011, 07:43 ]
aa no i pomimo ze to rok 2008 to cena jest deczko o 10tysi za wysoka jak na standardy rynkowe |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 05-07-2011, 08:19
|
|
|
1.6 to takie Pitu Pitu, Lancer jest ładny jednakże silnik stanowczo niewystarczający, załadujesz rodzine o auta, trochę bagażu i z każdego skrzyżowania będziesz się "bujał" do następnego.
Po czarnym cięzko cokolwiek powiedzieć bo przede wszystkim na takiej barwie cięzko coś dostrzec, po drugie zdjęcia sa słabej jakości, jednakże auto wygląda na posadzone niżej, możliwe że wita tam sportowe zawieszenie, no i końcówka tłumika siekaś błyszcząca, więc może i wydech jest sportowy, trzebaby rzucić okiem bo nie miesze bezwypadkowy - jak bardzo był strzelony. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Szymonik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 05-07-2011, 09:02
|
|
|
Ja osobiście planuje ściągnąć auto z Niemiec na zamówienie przez znajomego, który się tym zajmuje.Tamten Lancer z Łęczycy - co ona ma pod radiem ?
Nie ukrywam, że interesuje się Lancerem również ze względu na to, że silniki dobrze znoszą zasilnie gazem a chcę nim zrobić jakieś 150 tyś km. na LPG więc auto troszkę pojeździ.U mnie jeżeli miałbym kupić 2.0 dochodzi kwestia większych wydatków na starcie - nie licząc rozrządu i kilku innych spraw, które dobrze wymienić na starcie osobiście zmieniłbym koła na 15 ze względu na komfort jazdy.Po Alfie 146 mam już dosyć jazdy na tak twardym zawieszeniu i szukam troszkę więcej komfortu.Najchętniej kupiłbym 1.6 i nie przejmował się mniejszą mocą.No bo czy naprawdę jadąc rodzinką z bagażem nie da się nadrobić tym autem na większych obrotach ? Ja lubię czasem pojechać szybciej jednak nigdy nie wyprzedzam na styk i raczej staram się już nie przekraczać 140 km/h nawet w trasie. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-07-2011, 18:52
|
|
|
Co to jest???
Odpalanie rakiet i katapulty???
[ Dodano: 05-07-2011, 18:54 ]
gbob3 napisał/a: | Podgrzewane fotele, tempomat,komputer??
|
No w alfie nie ma takich frykasów? |
|
|
|
 |
Szymonik
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-07-2011, 10:11
|
|
|
Chciałbym jeszcze się dowiedzieć jak wygląda sprawa części zamiennych w tych lancerach.Czy serwisowanie wersji 2.0 jest dużo droższe od 1.6 ? - zawieszenie koszty, silnik wiem, że wymiana rozrządu droższa.No i jak z cenami zamienników, czy są dostępne ? Części typu szyby też podobno bardzo drogie, prawda ?
Wybaczcie mi moją dociekliwość, ale pierwszy raz kupuję auto świadomie, bez emocji po prostu mam jeszcze troszkę czasu na znalezienie dobrego egzemplarza i chcę być dobrze zorientowany.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-07-2011, 17:11
|
|
|
Szybą są i saint-gobein (oryginał bez naklejki) jak i chińszczyzny. Z częściami jest różnice te podstawowe jak klocki, tarcze, filtry nie ma problemu. Z resztą jest chyba coraz lepiej (znaczy z zamiennikami). |
|
|
|
 |
|
|