Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Carisma... bez charyzmy
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 15-11-2006, 23:03   

Efa! napisał/a:
.... a z tyłu wszystkim lamerom Cari myli się z beemką "trójką" w wersji z końca lat 90-tych???

chyba osobom z katarakta na oczach :D

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-11-2006, 23:15   

Ja uwazam, ze Carisma ma bardzo ladny design - zwlaszcza z zewnatrz. Nie spotkalem sie jeszcze w swoim otoczeniu z negatywnym slowem na jej temat.

Co wiecej ... kolega jezdzacy nowiutkim, 5-ciu miesiecznym Chrystlerem Voyagerem nie chcial mi wierzyc, ze moje auto ma 11 lat. Az papiery ogladal bo myslal, ze mu wciskam kit. Uznal, ze to bardzo ladne auto i w zyciu by nie pomyslal, ze ma tyle lat.

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2006, 14:36   

arekp napisał/a:
Ja uwazam, ze Carisma ma bardzo ladny design - zwlaszcza z zewnatrz. Nie spotkalem sie jeszcze w swoim otoczeniu z negatywnym slowem na jej temat.

Co wiecej ... kolega jezdzacy nowiutkim, 5-ciu miesiecznym Chrystlerem Voyagerem nie chcial mi wierzyc, ze moje auto ma 11 lat. Az papiery ogladal bo myslal, ze mu wciskam kit. Uznal, ze to bardzo ladne auto i w zyciu by nie pomyslal, ze ma tyle lat.

Podpisuje się pod tym.
W moim otoczeniu również, nie było negatywnej opinii - a mechanik który mi ją naprawia również nie mógł uwierzyć, że ma 10 lat ;)

phixius 
Mitsumaniak
Gotów do lotu ;)

Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Wysłany: 16-11-2006, 14:51   

O gustach sie nie rozmawia podobno...
A co do listy usterek wymienionych w artykule to troszkę to wątpliwe przynajmniej jak dla mnie.
I dlaczego testujący wziął(jak to wcześniej Mateusz już zauważył) podstawową wersje dla przykładu? Przecież to nawet lusterka ma czarne, szybki na korbke i ogólnie ubożuchna jest...
Ja swoją Cari jestem zafascynowany. Spisuje się bez zarzutów. "Depnięcie" jak dla mnie wystarczające, linia mi się podoba ( a o to przecież chodzi) i w środku wygoda.
Ale tak naprawdę nie ma co tutaj wymieniać tego wszystkiego, bo jak sama nazwa forum wskazuje, nie powinno tu być za dużo osób przeciwnych Carismie ;)

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 16-11-2006, 15:00   

Niektórzy się poprstu nie znają i tyle:P

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2006, 16:09   

Gdy jeszcze nie jeździłem Carismą i nie miałem zamiaru jej kupować, to w jej wzornictwie zachwycały mnie tylko ukośnie cięte światła stopu. Gdy już ją kupiłem, to nadal za ósmy cud świata jej nie uważałem, choć niewątpliwie była zwarta i zgrabna - piszę o liftbacku, bo sedan to designerskie nieporozumienie. O ile jednak w wersji przedliftingowej bardziej ceniłem wzornictwo wnętrza, tak po liftingu wręcz przeciwnie. To oczywiście tylko moje prywatne zdanie, zdanie osoby która od pierwszego wejrzenia zakochała się w S-Type, a za jeden z najbrzydszych samochodów w historii uważa E-Type.

Efa! napisał/a:
z tyłu jest mało miejsca -> to jakim cudem moja rodzina jest nieustannie zachwycona przestrzenią z tyłu - mam jednak wytłumaczenie dla autora artykułu: musi być baaaardzo grubaśny i dlatego ma fotel maksymalnie odsunięty do tyłu
Nie przeginajmy. Carisma to jeden z najmniejszych samochodów w klasie średniej, który rzeczywiście należy porównywać z Alfą 156 i Octavią I. Wnętrze z powodu niedużego rozstawu osi jest z jednym z najmniejszych w tej klasie i to pomimo zastosowania techniki/konstrukcji "cab forward", czyli przesunięcia kabiny do przodu względem osi kół. Jestem szczupły, mam 185 cm, a gdy woziłem Carismą ojca (nieco niższy i szczuplejszy ode mnie), to albo zderzałem się z nim łokciem albo czułem jego kolana w plecach.

Kiedyś ubzdurało mi się coś takiego: There is no space in Carisma, there is no c(h)arisma in Space.
Szekspir pewnie się w grobie przewraca, a kierownicy Space Starów bulwersują.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 16-11-2006, 17:13   

leser napisał/a:
pierwsza generacja 5d jest jeszcze do przebolenia natomiast 4d ma fatalna linię... ale po faceliftingu to nie ważne czy sedan czy 5d zamiast poprawic popsuli

...co ty nie powiesz... :wink:
Dla mnie Cari jest piekna i to nie zaleznie czy przed czy po lifcie (a ta po lifcie uwazam za nieco ladniejsza i bardziej dopracowana):wink:
Bez urazy dla Cari przed modernizacja :mrgreen:
pzdroo

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2006, 17:58   

ja idac do salonu po carisme (kupilem ja dlatego ze w galancie padla skrzynia biegow i oddalem go w rozliczeniu) mialem do wyboru stara i model 2000, ale jak ja zobaczylem, powiedzialem tylko: "o matko"! tyko bardziej dosadnie :D
bez urazy dla posiadaczy cari po modernizacji.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 16-11-2006, 18:31   

...dlatego o gustach sie nie dyskutuje :wink:
Jednym podoba sie bardziej Cari po lifcie a drugim przed liftem...
A po drugie kazdy chwali swoje :wink:
Pozdrawiam

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 16-11-2006, 18:55   

Robson86 napisał/a:
A po drugie kazdy chwali swoje

Wiekszosc chwali Cari ... i to sie liczy w kontekscie tego postu ;-) A osoba piszaca ocene Carismy nigdy nie zagladala na forum klubowe ;-)

leser
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2006, 18:55   

Robson86 napisał/a:
...dlatego o gustach sie nie dyskutuje :wink:

To lubię u kierowców mitsu, mimo odmiennych opinii panuje przyjazna atmosfera :D

Robson86 napisał/a:
A po drugie kazdy chwali swoje :wink:

Nie każdy ;)

Nie licząc zbyt efekciarskich felg to ci "fachowcy od testów" ciekawe co by powiedzieli o tym aucie:
http://www.cardomain.com/ride/375091

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 16-11-2006, 20:07   

IMHO jednak lepiej wygląda ten grill zanim gość tak wychromował te pionowe żeberka...

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Wysłany: 16-11-2006, 20:24   

hej-od tematu troche odbiegamy :P
...swoja droga ten Misiek z ta chromowana atrapka wyglada (z przodu) troche jak jakis Lincoln :mrgreen: :mrgreen:
A tak na temat to mysle ze: dobra Carisma nie jest zla :mrgreen: :mrgreen:
Pozdrawiam

dany642
[Usunięty]

Wysłany: 17-11-2006, 09:07   

Ja zanim zdecydowałem się na carisme, szukałem mazdy 626, ale jak zobaczyłem stojące obok siebie to już wiedziałem, że będzie misio w rodzinie mimo to, że cari jest sedanem.
Do tego jestem pierwszą osobą w swojej grupie znajomych, przyjaciół, czy rodziny która nie kupiła niemieckiego auta ;)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 17-11-2006, 10:44   

leser napisał/a:
Nie licząc zbyt efekciarskich felg to ci "fachowcy od testów" ciekawe co by powiedzieli o tym aucie:
http://www.cardomain.com/ride/375091

Te felgi kompletnie nie pasują do tego auta.

Odpowiedz do tematu