Maybach 62S |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-11-2006, 20:16
|
|
|
Karwoś napisał/a: | A za taką cenę to miałbym EVO - od 1 do 9 |
...nic dodac nic ujac |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 10:59
|
|
|
Oto najmocniejszy w historii Volkswagen Passat R36.
Jeszcze niedawno można było usłyszeć o końcowych testach na niemieckich torach, a teraz z przyjemnością prezentujemy kilka faktów na temat auta i oficjalne zdjęcia.
Premiera usportowionej limuzyny Volkswagena odbędzie się podczas Essen Motor Show w Niemczech. Auto sprzedawane będzie w dwóch wersjach nadwozia - sedan i kombi.
Źródłem mocy nowego Passata jest sześciocylindrowy silnik z bezpośrednim wtryskiem paliwa (FSI) o pojemności 3,6 litra. W wyposażeniu seryjnym znajdzie się napęd na cztery koła 4Motion i automatyczna skrzynia biegów typu DSG.
Sedan osiągnie "setkę" w 5,5 sekundy, zaś kombiak po 5,8 s. Prędkość maksymalna w tym przypadku jest bez znaczenia, bo wskazówka prędkościomierza (czy tego chcesz, czy nie) zatrzyma się na 250 km/h - blokada.
Passat R36, podobnie jak Golf R32, budowany będzie przez osobny oddział niemieckiego koncernu - Individual. Tym, co odróżnia sportową limuzynę Volkswagena od jej zwykłej wersji, jest dodatkowe ospojlerowanie z masywnym przednim zderzakiem na czele oraz ogromne, minimum 18-calowe aluminiowe obręcze kół. R36 oferowany będzie w specjalnym ciemnobłękitnym kolorze "Deepblue Pearleffekt".
Wewnątrz sportowe fotele, kierownica i, jak już się przyjęło, sportowe chromowane elementy.
Co do ceny wiadomo na razie tyle, że nie będzie raczej niższa niż 40-50 tysięcy euro. Ale cena przecież nie gra roli, Volkswagen to auto dla ludu! Szkoda, że nie polskiego...
 |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2006, 15:21
|
|
|
Meteo napisał/a: | W wyposażeniu seryjnym znajdzie się napęd na cztery koła 4Motion |
taaa - haldex to nie napęd na 4 koła tylko jego podróba... |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2006, 15:24
|
|
|
bardzo mi sie podoba ten Passat - super wnetrze |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 20-11-2006, 08:32
|
|
|
Wnętrze jak w nowym Lancerze tylko bez środkowej konsoli i dla tego się wam podoba , tylko te obciachowe pokrętło do właczania świateł, a pasek jak pasek tylko z mocnym motorkiem. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-11-2006, 08:46
|
|
|
Student napisał/a: | Wnętrze jak w nowym Lancerze tylko bez środkowej konsoli |
dokładnie tak mi się skojarzyło |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 11:46
|
|
|
Karwoś napisał/a: | No ale właściciel takiego samochodu to raczej siedzi z tyłu a nie za kierownicą. |
Ale są też tacy, którzy uważają że kierowanie własnym Maybachem (Rollsem, A8, 600SL czy tp.) to wcale nie buractwo. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 20-11-2006, 13:10
|
|
|
Alek, do samochodu z kierowcą czyli przywyknięcia do myśli, że stery do cacka za parę milionów odda się komuś innemu trzeba dorosnąć |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2006, 14:47
|
|
|
Jeśli chce się siedzieć za kółkiem, to można zamiast Rollsa kupić sobie Bentley'a, albo zamiast S600 CLS. I problem z głowy! |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
|
Wysłany: 22-11-2006, 00:03
|
|
|
No ale to pokrętło od światełek to oni powinni czymś innym zastąpić. A ta konsola rzeczywiście podobna do lancerka
Wiadomo - naśladuje się to co najepsze. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
skaja [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 19:11
|
|
|
tak ten pasat jest godny uwagi ciekawy kolor i wnetrze tesh niczego sobie |
|
|
|
 |
radpio [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 22:12
|
|
|
I jak to mówią jest gwiazda jest jazda, nie ma gwiazdy nie ma jazdy!!! A mnie merolek podoba się. Tylko bagażnika nie widziałem i nie wiem czy jak pojadę na polowanko to czy dziczek mi się tam zmieści. |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2006, 22:15
|
|
|
radpio napisał/a: | I jak to mówią jest gwiazda jest jazda, nie ma gwiazdy nie ma jazdy!!! A mnie merolek podoba się. Tylko bagażnika nie widziałem i nie wiem czy jak pojadę na polowanko to czy dziczek mi się tam zmieści. |
jak sie nie zmiesci do bagaznika to zawsze mozna go wsadzic do srodka wkoncu wnetrzej jest bardzo przestronne |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2006, 20:55
|
|
|
Skórę zaświni, szampana z barku wypije, rachunek na komórce nabije - już lepiej niech jedzie trzecią klasą. |
|
|
|
 |
|