Prośba o ocenę SS |
Autor |
Wiadomość |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2011, 22:18
|
|
|
Pewnie. To Twoja decyzja czy zdecydujesz się na wycieczkę czy nie. Ja tego samochodu nie sprzedaję, jedynie zostałem poproszony o podsyłanie informacji jakby ktoś szukał właśnie Space Stara z silnikiem GDI. Co do opon to ciągle znajdują się na samochodzie BF Goodrich z 2009 roku 175/65R14. |
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 08-08-2011, 23:33
|
|
|
Hooyraq napisał/a: | Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź. Szacunek za wiedzę nt tego modelu.
Ja nie za bardzo znam się na tym co napisałeś odnośnie silnika i amortyzatorów. Będzie trzeba kogoś przyprowadzić ze sobą, żeby to obejrzał.
Co powiesz na pozostałe dwa z drugiego posta?
Czy jest odczuwalna różnica mocy między 1,8 GDI a 1,6?
Jak dla mnie trochę drogi ten z Italii za 10500 R98"? Może dlatego , że w stolicy stoi
A może faktycznie taki dobry stan ?:)
Pozdr, |
Powiem tak. Ja jestem zwolennikiem braku upiększania auta na sprzedaż i raczej nie kupiłbym auta z mytym silnikiem czy spolerowanego, ale rozumiem że sprzedawcy starają się auta upiększać. Idąc tym tokiem rozumowania ten drugi (z silnikiem 1.6) wydaje się najciekawszą alternatywą - bo jest najmniej upiększony ale przy okazji jest goły. Ten niebieski - wygląda fajnie ale sprzedający myli się w zeznaniach - pisze o światłach przeciwmgielnych ale ich nie ma; nieoryginalne felgi aluminiowe. Ten ostatni zaś raczej miał jakąś przygodę z tyłu. Auta GDI mają na tylnej klapie oznaczenie GDI (po lewej stronie). W nim tego nie ma, podczas gdy w innych to oznaczenie jest. Wg. mnie robione było coś przy przednich lampach - za bardzo się świecą. Cechą charakterystczną SS są pociemniałe klosze lamp.
Niestety nie jestem Ci w stanie sprawdzić tego włocha, gdyż Radzymińska to nie moje rewiry - mieszkam po drugiej stronie miasta (Bemowo) i wszystkie weekendy do końca wakacji mam już zajęte.
Jeszcze dwie rzeczy - spojrzyj pod fotel kierowcy - lubią pękać sprężyny. Koszt naprawy ok. 150 PLN. Niestety tylnie zawieszenie (gumy, wahacze) nie wytrzymują zbyt długo więc na to też zwróć uwagę. Jeżeli będziesz kupował auto które będzie stało na felgach 15" to sprawdź rocznik i zużycie opon. Tam wchodzą tylko opony 195/55 R15, które są bardzo rzadkie na rynku a przez to droższe nawet od popularnych opon typu 205/55 R16
Taki urok tego modelu.
W razie czego pisz na priv będę pomagał w miarę możliwości - tylko uzbrój się w cierpliwość bo sprawdzam skrzynkę max. raz dziennie.
Pzdr |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
SiMa
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 368 Skąd: Opole; Kępno
|
Wysłany: 09-08-2011, 11:16
|
|
|
masha napisał/a: | Tam wchodzą tylko opony 195/55 R15 |
Niekoniecznie...W moim SS od nowości są 185/60 R15 (nowiutkie, nie ruszane 195/55 R15 mam w zapasie) i nic nie ociera i spokojnie się mieszczą
Pozdrawiam |
|
 |
Hooyraq
Nowy Forumowicz
Auto: Fiat Punto I 75 SX
|
Wysłany: 10-08-2011, 07:02
|
|
|
Panowie, jako że drąże temat SS-a od dłuższego czasu doczytałem się jak sprawdzić datę zamieszczenia ogłoszenia na otomoto.pl.
I wychodzi mi, że misiek z Włoch 98" stoi w tym komisie od lipca 2009!!!
Link do strony archiwalnej:
moto.archiwumallegro.pl/?itemid=C9356863
Macie jakieś komentarze do tego odkrycia?!!
Druga sprawa. Znalazłem takie oto ogłoszenie:
otomoto.pl/mitsubishi-space-star-1-6-avance-z-niemiec-okazja-C20133452.html
Czy ktoś może zna, dzwonił, może coś powiedzieć odnośnie tego Pana?
Spotykam już kolejne ogłoszenie odnośnie miśków od tej osoby.
Myślę odnośnie telefonu i zamiaru przyprowadzenia czegoś z zachodu poprzez tego sprzedającego.
Pozdr, |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 10-08-2011, 08:04
|
|
|
Hooyraq napisał/a: | Znalazłem takie oto ogłoszenie:
Czy ktoś może zna, dzwonił, może coś powiedzieć odnośnie tego Pana? | Ten sprzedający już coś kręcił przy sprzedaży Colta CJx więc ja bym go sobie odpuścił.
Druga sprawa - jak wstawiasz link to kopiuj go w całości (razem z http://) żeby się go dało kliknąć, a nie wklejać do przeglądarki |
|
 |
Hooyraq
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2011, 11:05
|
|
|
Jak wstawiam razem z http:// to po kliknięciu w linka pojawia się komunikat "strona niedostępna" - stąd pomysł na wklejke bez początku.
Tak było chociażby w przypadku linka w pierwszym poście. |
|
|
|
 |
kuzi [Usunięty]
|
Wysłany: 10-08-2011, 11:09
|
|
|
cns80 napisał/a: | Hooyraq napisał/a: | Znalazłem takie oto ogłoszenie:
Czy ktoś może zna, dzwonił, może coś powiedzieć odnośnie tego Pana? | Ten sprzedający już coś kręcił przy sprzedaży Colta CJx więc ja bym go sobie odpuścił. |
Galanty też sprzedawał... Kiepskie sztuki za ogromne pieniądze i cudnie wypucowane do sprzedaży... Uważałbym na Twoim miejscu na tego handlarza... |
|
|
|
 |
Hooyraq
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2011, 11:29
|
|
|
kuzi napisał/a: | cns80 napisał/a: | Hooyraq napisał/a: | Znalazłem takie oto ogłoszenie:
Czy ktoś może zna, dzwonił, może coś powiedzieć odnośnie tego Pana? | Ten sprzedający już coś kręcił przy sprzedaży Colta CJx więc ja bym go sobie odpuścił. |
Galanty też sprzedawał... Kiepskie sztuki za ogromne pieniądze i cudnie wypucowane do sprzedaży... Uważałbym na Twoim miejscu na tego handlarza... |
Właśnie teraz ma Galanta i SS do sprzedania.
Odpuszczam zatem.
Dzięki Panowie, szukam dalej |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 10-08-2011, 20:45
|
|
|
Znam człowieka i raczej nie polecam wszystko co lepsze z tych aut jest przebrane przed sprzedażą
p.s. ma też colta czarnego i zaraz też będzie wystawiał jeszcze jednego w wersji BiSTRO czy jakoś tak |
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 12-08-2011, 08:48
|
|
|
futrzany napisał/a: | zaraz też będzie wystawiał jeszcze jednego w wersji BiSTRO czy jakoś tak | To już chyba 3 lub 4 czarne BISTRO u niego. Albo ciągle to samo |
|
 |
mani4c
Forumowicz

Auto: Sprzedane
Pomógł: 8 razy Dołączył: 25 Maj 2009 Posty: 114 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-08-2011, 13:59
|
|
|
Dlaczego z góry zakładacie, że ma gówniane auta? Ocenianie auta na podstawie zdjęć jest śmieszne (wykluczam przypadki, w których faktycznie widać jakieś problemy po dobrym przyjrzeniu się fotkom). Sam byłem u tego Pana oglądać 2 Colty. 1x Sport Edition, drugi Bistro i oba w pół rocznym odstępie czasu były naprawdę w świetnym stanie... |
_________________ Skoda Fabia 6Y2 1.4 100 KM DOHC |
|
|
|
 |
jewiurz
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 112 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 12-08-2011, 14:05
|
|
|
mani4c, czytaj ze zrozumieniem:
futrzany napisał/a: | Znam człowieka i raczej nie polecam wszystko co lepsze z tych aut jest przebrane przed sprzedażą
|
|
|
|
|
 |
Hooyraq
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-08-2011, 12:06
|
|
|
Panowie, nie poddaję się i szukam.
Jak oceniacie poniższy egzemplarz:
otomoto.pl/mitsubishi-space-star-salon-polska-C20025172.html
Nie za tani jak na ten rocznik i fakt, że stoi w stolicy?
Pozdr, |
|
|
|
 |
SiMa
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 368 Skąd: Opole; Kępno
|
Wysłany: 13-08-2011, 12:25
|
|
|
To co mi się rzuciło w oczy, to brak "SPACESTAR" na tylnej klapie
i szpary pomiędzy maską a reflektorami są jak dla mnie za duże
ale niech inni się jeszcze wypowiedzą
Pozdrawiam |
|
 |
jewiurz
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 112 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 14-08-2011, 21:09
|
|
|
Już to auto było na tym forum w poszukiwaniach... ogloszenie nadal wisi znaczy poprzedni zainteresowany kupił coś innego ;P SiMa dobrze pisze, podejrzany przód i tył, dodam od siebie, że z przodu ktoś demontował ramiona wycieraczek, pewnie nie bez powodu |
|
|
|
 |
|