|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma] Jakie łączniki stabilizatora? |
Autor |
Wiadomość |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 12-06-2014, 11:00
|
|
|
TRW JTS222 jest dostępny w IC za około 27zł. Znalazłem w ich ekatalogu. |
|
|
|
 |
zmc29
Forumowicz
Auto: Carisma 2001r. 4G92
|
Wysłany: 24-05-2015, 03:28
|
|
|
Witam
Wydaje mi się, że mam do wymiany łączniki belki stabilizatora z przodu. Niby nic nie stuka ale jak ruszam za gwint śruby (D z rys.) to cały łącznik się trochę rusza. Poza tym guma (B) jest mocno popękana (czego na rys. aż tak mocno nie widać).
Rys.
A- wachacz, B- guma do wymiany, C- guma niby OK, D- gwint śruby/łącznika, E- belka/stabilizator.
W związku z tym mam kilka pytań:
1. Dzięki uprzejmości forumowicza wichura1, który dołączył git obrazek, wygląda na to że mam łącznik typu- "pręt gwintowany". Widzę jednak że wichura1 ma Cari przedliftową więc zakładam, że obrazek dotyczy tego właśnie modelu. Czy łączniki są może takie same w przed i poliftowej Cari czy różne?
[quote="wichura1"]
przód:
Obrazek
2.Czy wymiana łączników belki stabilizatora z przodu ma być na podniesionym aucie czy może ono stać na kołach?
3. Czy wymiana łączników wiąże się z wymianą innych elementów i czy potem trzeba zbieżność ustawiać? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21026 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 24-05-2015, 10:02
|
|
|
1. W przedlifcie do 99r. był taki:
A po lifcie po 99r. taki:
2. Łatwiej podnieść, zdjąć koło i mieć leszy dostęp .
2. Nie. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 24-05-2015, 20:44
|
|
|
Mam Carismę z 2001 i mam łącznik jak zasugerował Bizi78, czyli śruba gwintowana z czterema gumami. |
|
|
|
 |
|
|