Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jazda próbna - 2.4 CVT
Autor Wiadomość
mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 19-09-2011, 12:26   

jaca71 napisał/a:
jurekschroda, To było w USA :) Ale wydaje się, że jak jest samochód na placu to nie powinno być problemu z przejażdżką.
Z drugiej strony jak czytam że kupujący zastanawia się czy aby 6km na liczniku ASX'a to nie za dużo to oczy otwieram :) Ja miałem ponad 150mil i nie widziałem problemu...

Autem niezarejestrowanym i nieubezpieczonym nie wolno wyjezdzac na droge publiczna z wiadomych powodow. Mazna natomiast smialo pojezdzic sobie po terenie prywatnym, np placu dilera jesli ma takowy odpowiedio duzy. W Hondzie bylem kiedys zainteresowany zakupem Accorda w benzynie 2,4 z automatem i nie bylo niestety zadnego takiego do jazdy testowej w Warszawie. Byl natomiast 1 egzemplarz na placu i zaproponowano mi jazde autem bez tablic wlasnie tam. Wszystko zalezy zatem od dealera.

W Szwecji dealerzy maja natomiast super rozwiazanie na wlasnie takie problemy. Auta ktore maja na stocku, czy to nowe czy uzywane i ktore sa wyrejestrowane na czas przestoju u dealera, na okres jazdy probnej dostaja tymczasowa tablice rejestracyjna z pelnym ubezpieczeniem. To universalna rejestracja na jakiekolwiek auto na czas wlasnie jazdy testowej. wklada sie ja za szybe i jazda.... :mrgreen:

Dominik

jaca71 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2011, 12:37   

mitsu00 napisał/a:
W Szwecji dealerzy maja natomiast super rozwiazanie na wlasnie takie problemy. Auta ktore maja na stocku, czy to nowe czy uzywane i ktore sa wyrejestrowane na czas przestoju u dealera, na okres jazdy probnej dostaja tymczasowa tablice rejestracyjna z pelnym ubezpieczeniem. To universalna rejestracja na jakiekolwiek auto na czas wlasnie jazdy testowej. wklada sie ja za szybe i jazda.... :mrgreen:

o tototo - tak właśnie było ;)

mitsu00 napisał/a:
W Hondzie bylem kiedys zainteresowany zakupem Accorda w benzynie 2,4 z automatem i nie bylo niestety zadnego takiego do jazdy testowej w Warszawie. Byl natomiast 1 egzemplarz na placu i zaproponowano mi jazde autem bez tablic wlasnie tam. Wszystko zalezy zatem od dealera.

A takie rozwiązanie właśnie mi chodziło mi po głowie i stąd ździwienie

Dario_W 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 CVT
Wysłany: 19-09-2011, 15:54   

U nas tak nie jest i całe szczęście. Mamy jak mamy. Na szczęście koledzy z MM są chętni do pomocy. ;-) )

MetalMania 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 MT
Wysłany: 19-09-2011, 20:52   

[quote="Dario_W"]U nas tak nie jest i całe szczęście.[/qu
Racja. Nie chciałbym nowego auta, co to 10 osób go sobie testowało :P

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 20-09-2011, 15:32   

U mnie bylo podobnie. Jazda próbna po mieście tylko autem demo. Samochodem "z placu" można było pojeździć tylko po placu. Też bym nie chciał auta które służyło do jazd testowych (no chyba że z odpowiednim rabatem). :wink:

pozdro

Dario_W 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 CVT
Wysłany: 21-09-2011, 12:02   

Koledzy, już kupiliście, ale dla tych, którzy nie kupili a chcą się przejechać 2.4 CVT - zapraszam. Jeżdżę po całej Polsce, więc zawsze jakoś można się umówić na jazdę próbną. ;-) )

luckym 
Nowy Forumowicz

Auto: OutlanderII 2011 benz.at
Wysłany: 21-09-2011, 21:02   

ok,zatem moja noweczka mozna sie przejechac - adres: W-wa

jak cos to pisz
int+ 2,4 cvt czarny

MetalMania 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.4 MT
Wysłany: 22-09-2011, 07:51   

Ja służę manualem 2.4 8)

tropis 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
Wysłany: 24-09-2011, 15:43   

Dzięki Wam wszystkim za chęć pomocy :)

Dziś umówiłem się wstępnie z xylen'em na niedzielny śmig outkiem - akurat jesteśmy w tym samym rejonie więc nie trzeba nigdzie gonić.

Dam znać jakie wrażenia - jeśli mnie "porwie" to zamawiam :)

Jeszcze nie postanowiłem czy kupie teraz czy poczekam na początek roku i zainwestuje w roczniaka (podobno jedzie kilka takich do Polski więc istnieje szansa, że będą trochę tańsze z początkiem roku - chociaż czy opłaca się czekać 4 miechy dla 4 tyś. PLN zniżki? Sprawa do przemyślenia)

Pozdro

[ Dodano: 24-09-2011, 15:59 ]
AAAA... jeszcze jedno przy okazji.

Przeglądając forum zainteresowałem się wspomnianymi przez kogoś, montowanymi w salonie LEDami do jazdy dziennej.
Zawołali za to ok 1500zł.

http://www.mitsubishi.lub...ander/Bezpieczeństwo

Tyle że w jednym salonie polecali, że fajna sprawa, natomiast w innym odradzali twierdząc, że montowali raz czy dwa takie LEDy i klient nie był zadowolony (podobno tandetne wykonanie).

Macie jakieś doświadczenie z LEDami montowanymi w salonach ??

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 25-09-2011, 15:52   

tropis napisał/a:
. jak to przecierz zdaje się że świat ła do jazdy dziennej od 2011 powinny być obowiązkowe :?:

tropis 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.4 MIVEC CVT
Wysłany: 25-09-2011, 16:11   

Właśnie jestem po jeździe z xylenem !! (za co bardzo dziękuje ;)

Decyzja zapadła - kupuję :)
Silniki 2.4 i 2.0 to niebo i ziemia - różnica w hałasie ogromna. Przy 2.4 jest zupełnie przyjemnie w kabinie (jak dla mnie).

Więc teraz zostało już tylko odwiedzenie salonu :)

Tak więc biorę 2.4 CVT, Intense+, dodatkowo: listwę ochronną klapy bagażnika, kuwetę, dywany, alarm, metalic.
Dorzucę jeszcze dzienne LEDy (zaraz będę szukał w necie jak to jest z tym obowiązkiem montowania dziennych w 2011) i mam nadzieje, że wytarguję jeszcze zimówki gratisowo.

U xylen'a podpatrzyłem radio Phantom'a z kamerą cofania i zastanowię się nad przednimi czujkami parkowania - ale nie jestem do końca przekonany czy są mi potrzebne.
Ostatnio zmieniony przez tropis 27-09-2011, 19:46, w całości zmieniany 1 raz  

Muciek 
Mitsumaniak
Amnetyst Black

Auto: O2 FL
Wysłany: 25-09-2011, 16:29   

lexus napisał/a:
tropis napisał/a:
. jak to przecierz zdaje się że świat ła do jazdy dziennej od 2011 powinny być obowiązkowe :?:

Jest to obowiązkowe, ale tylko w nowych modelach. Jeśli w roku 2011 jest kontynuacja modelu, który wychodził np. od 2007 jak to jest w przypadku Outlandera nie ma konieczności montowania świateł do jazdy dziennej LED w standardzie. Np. X5, który przeszedł lifting nie dawno ma już światła do jazdy dziennej LED w standardzie (RINGI LEDOWE), a X6, który jest produkowany już od 2008 bodajże ma zwykłe światła dzienne, takie jak X5 miał przed liftem - to tylko podałem akurat taki przykład dla rozjaśnienia sytuacji.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 25-09-2011, 18:51   

Muciek napisał/a:
Jest to obowiązkowe, ale tylko w nowych modelach. Jeśli w roku 2011 jest kontynuacja modelu, który wychodził np. od 2007 jak to jest w przypadku Outlandera nie ma konieczności montowania świateł do jazdy dziennej LED w standardzie. Np. X5, który przeszedł lifting nie dawno ma już światła do jazdy dziennej LED w standardzie (RINGI LEDOWE), a X6, który jest produkowany już od 2008 bodajże ma zwykłe światła dzienne, takie jak X5 miał przed liftem - to tylko podałem akurat taki przykład dla rozjaśnienia sytuacji.
No to zes pojechal po bandzie z ta analiza.... :wink: Swiatla do jazdy dziennej musza miec wszystkie modele z data produkcji od lutego 2011. A czy swiatla beda w technice LED, czy zwykle zarowki, zalezy juz od producenta.

Dominik

xylen 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Wysłany: 26-09-2011, 11:20   

[quote="tropis"]Właśnie jestem po jeździe z xylenem !! (za co bardzo dziękuje ;) - nie zamaco:) polecam się na przyszłość

Decyzja zapadła - kupuję :) - gratuluję i przyjemnego użytkowania

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 26-09-2011, 12:19   

Listwa klapy 150-200zł w necie i kuweta 70zł w aso za to 800zł. ledy 500 w aso 1500 trochę drogo jak za benzynę pomyśl jak będziesz go chciał sprzedać ile dostaniesz są jeszcze disle 2,0 z zeszłego roku :cry:

Odpowiedz do tematu