|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CY8A 2.0DID] [CY8A 2.0DID] traci moc na mrozie |
Autor |
Wiadomość |
Niebieska R-ka
Nowy Forumowicz Niebieska R-ka

Auto: Lancer 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-02-2012, 12:51
|
|
|
Otóż autko odpala bez (większych) problemów, jednak przy bardzo silnym mrozie (tak jak teraz, ok -20), traci moc powyżej ok 2 tyś obrotów zaczyna się dławić. Komputer nie zgłasza żadnych błędów. Silinik zaczyna delikatnie szarpać
ja też miałem problem z brakiem mocy, gdy samochód się rozgrzał, zapalała się kontrolka awarii i zaczynało brakować mocy, ale po kilku minutach gdy trochę ostygł jechał normalnie.
Odstawiłem go do ASO i okazało się, że to wina gównianego paliwa, więc przeczyścili układ paliwowy i wymienili filtr paliwa i wszystko jak na razie jest w porządku
Miałem ten sam problem,ale tak się złożyło że miałem akurat wymianę oleju i filtrów.
Wymieniłem przy okazji filtr paliwa i okazało się że wszystkie problemy zniknęły.
Koszt filtra to 30 zł a wymiana to 10 min.
Warto więc wymienić filtr paliwa przed zimą i co roku a nie co drugą wymianę oleju czyli co dwa lata.
Koszty żadne a i kłopotów mniej. |
_________________ Teraz Lancer poprzednio Carisma |
|
|
|
 |
|
|