[II 2.0 DID] Kupno używanego Outlandera |
Autor |
Wiadomość |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 19-02-2012, 15:32
|
|
|
lexus napisał/a: | No Jaceksu bmw,merc ,tylko czy 8 letnie auto nie będzie sie psuć ,nie mówiąc o wielkości 3-ki ja mam outka ten rocznik i jak narazie nic z tych rzeczy które wymieniłeś sie nie psuły,co do cen serwisu to merc i bmw przebijają outka ze 3 razy z tej biedy auto fus diler bm-ki lata już copterm i londuje na ostrobramskiej ,znajomy za porki które pękły w x5 zapłacił tyle że nie chciał mi powiedzieć jak dużo (a wiem że ma kasę i nie skompi na brykę )ale to podobno wada fabryczna bmw , | To ze FUS sobie lata helikopterem do pracy o niczym nie swiadczy, jedynie o checi pokazania sie i pozerstwa. Po 2gie FUS jest jednym z najdrozszych ASO w Wawie (wiem bo robilem 3jke z ubezpieczenia tam jak mialem stluczke i fakturka byla naprawde slona). Po 3cie nie porownoj prosze kosztu serwisowania X5 z silnikiem rzedowym 6 cyl albo i nawet 8 cyl z 4ka w OII. Raczej X3 z 4 cyl dieslem by sie raczej tu nadal, a tu koszty utrzymania i serwisowania sa poronywalne, a nawet tansze. Jedynym mankamentem beemek jesli chodzi o uzytkowanie w PL, to bardzo delikatne zawieszenie, ktore na polskich dziurach dlugo nie wytrzymuje. Ale faktycznie, co do wielkosci wnetrza, to X3 jest o wiele ciasniejsza od OII. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 19-02-2012, 15:43
|
|
|
Nie porównuję 5-ki z outkiem to nie ten przedział ale sam wiesz że outka można bardzo tanio serwisować tym bardziej z silnikiem 2,0 did vw jak sie dobrze poszuka to serwis jest tani jak barszcz ostatni przegląd z check listą dałem 250 zł(w tym wymiana tarcz,klocków,filtrów,oleju,podciągnięcie ręcznego itp), |
|
 |
zibi21
Nowy Forumowicz
Auto: outlander
|
Wysłany: 19-02-2012, 17:36
|
|
|
Witam,może nie na temat ale gdzie tak promocyjne ceny. |
|
|
|
 |
kaammyyk
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
|
Wysłany: 19-02-2012, 18:09
|
|
|
Się narobiło po tym moim zapytaniu
No , nie ważne . Będę jednak nadal szukał outka , chyba , że 4007 lub c-crosser się trafi do 60 tys w dobrym stanie. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-02-2012, 18:13
|
|
|
kaammyyk napisał/a: | Się narobiło po tym moim zapytaniu
No , nie ważne . Będę jednak nadal szukał outka , chyba , że 4007 lub c-crosser się trafi do 60 tys w dobrym stanie. | Koniecznie sprawdz czy mial wymieniane sprzeglo w ramach gwarancji. Jesli nie, to wpuscisz sie w koszty wymiany, bo bardzo wiele egzemplarzy 2.2 ma wadliwe sprzegla. Sprawdz rowniez szczelnosc zbiornika z dodatkiem paliwa, czesto przeciekal, a to tez dosyc droga usterka. |
Dominik |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 19-02-2012, 22:50
|
|
|
zibi21 napisał/a: |
Witam,może nie na temat ale gdzie tak promocyjne ceny. | Na Rezedowej 04-232 w-wa u pana sikorskiego |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 20-02-2012, 07:56
|
|
|
lexus napisał/a: | Nie porównuję 5-ki z outkiem to nie ten przedział ale sam wiesz że outka można bardzo tanio serwisować tym bardziej z silnikiem 2,0 did vw jak sie dobrze poszuka to serwis jest tani jak barszcz ostatni przegląd z check listą dałem 250 zł(w tym wymiana tarcz,klocków,filtrów,oleju,podciągnięcie ręcznego itp), | lexus>>>> tak mozna w nieskonczonosc....... Ile myslisz wykonanie tych samych podstawowych czynnosci kosztowaloby u tego Pana w X3? Tyle samo. Puenta jest taka, ze jesli ktos woli kupic kilkuletnie X3 zamiast OII, to koszta utrzymania bedzie mial podobne, albo nawet nizsze. To ze Bedziesz Mial Wydatki, to jakas stara bujda utrzymujaca sie od dawien dawna. |
Dominik |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 20-02-2012, 15:18
|
|
|
Odpowiem tak dużo trudnirj będzie znależć przysłowiowego pana waldka do bmw niż do mitsu.jeżeli chodzi o niezawodność to dam ten link; http://www.auto-swiat.pl/...i-wszechstronne |
|
 |
Bulbo
Forumowicz

Auto: Radiowóz Alfa 159
|
|
|
|
 |
kaammyyk
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DiD
|
Wysłany: 10-08-2012, 20:25
|
|
|
Kupiłem w końcu outka Instyle 2007. Kupiony w Polsce i tu serwisowany najpierw w Krakowie potem w Warszawie.
W tej chwili ma około 109 tys a przy 106 tys 04.07 miał ostatni przegląd / no właśnie mam wbite przeglądy od nowości co 15 tys a myślałem , że sa zawsze co 20 / I tu jest pytanie sprzedający poinformował mnie , że podczas ostatniego przeglądu miał wymieniany rozrząd . Czy sprawdzić to mogę tylko w tym aso w Warszawie co było robione / może tel. ?/ Czy w innym aso także ? / jakaś wspólna baza ?/ Zaznaczam , że jestem z Trójmiasta więc jazda do w-wy to nie za bardzo. |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

|
Wysłany: 10-08-2012, 22:49
|