Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Chrom - listwy i folie
Autor Wiadomość
mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 19:09   

Są dwa wykonania tych listew - jedne są plastikowe i na łukach trzeba je podgrzewać suszarką do włosów aby je wygiąć i niemożna nimi robić ostrych łuków.
- drugie znacznie droższe , gumowe bardzo ładnie można układać je na łukach.
są rużne szerokości zawsze można coś dobrać.
Jest jeszcze folia chrom świetna np. na klamki z zewnętrzn i raczej nie polecam na obłe elementy mimo zę podobno jest termo formowalna ale mi się nie sprawdziła.
eśli ktoś się przypatczy to widać na moim podpisie zastosowanie jednego i drugiego.
Zastosowałem tańszą wersje listew mimo to trzymają już drugi sezon .
jednak wkleje większe zdięcie

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2007, 18:45   

Hmm jesli mialbym byc do konca szczery, to mi akurat nie bardzo sie widzi na klamkach, podobnie jak i rantach nadkoli, a wokol lamp juz wogole. Ja widze zastosowanie w zasadzie w 2-3 miejscach. Wokol szyb bocznych, grill i ew. listwa na klapie bagaznika, tyle ze w przypadku tej ostatniej u Galanta jest napis juz w chromie GALANT wiec pozostaja 2 pierwsze. Generalnie podoba mi sie u Ciebie wokol szyb, jak zrobie tez wrzuce fote do krytyki :wink:
BTW najgorzej teraz chyba psuja efekt te czarne lusterka ( :x zmora) ciekawe jaki koszt bylby pomalowania ich w kolorze nadwozia... :idea:

[ Dodano: 21-12-2006, 21:12 ]
Chcialem tylko dodac, ze jesli ktos jeszcze by kiedys planowal naklejanie folii na elementy typu grill lub inne kraglosci to moze sobie odrazu odpuscic. Chcialem nawet pomalowac, ale okazuje sie ze te chromy co w sprayu sprzedaja to sa conajwyzej alu, bo z polyskiem chromu to nie ma kompletnie nic wspolnego. Podobno w Poznaniu tylko moga jakos to zrobic, ale to juz chyba latwiej i taniej poprostu kupic nowy badz uzywany orginalnie zrobiony chrom-grill.

[ Dodano: 14-01-2007, 23:31 ]
a tak wygladaja listwy chrom na Galancie... dla mnie bomba 8) :mrgreen:

Artoos
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 13:52   

Właśnie, też myślę o uszlachetnieniu zewnętrznym swego Gale, ale w sumie to nie ma już co uszlachetniać... Mam kombika, więc chyba te ramki zakłócą jego linię (też o nich myślałem), ale w sedanie prezentują się fajnie. Pozostaje jeszcze grill i polerowane fele...

Tomas79
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 15:05   

A ja mysle ze te listwy to by łądnie wyglądały tylko na dolnej listwie szyb bocznych.

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 18:14   

a w czarnym colcie CA0????? CJ0 widziałem w wersji z chromem i fajnie wyglada.

Artoos
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2007, 10:46   

Ale w sportowym wydaniu też mają zastosowanie: http://moto.allegro.pl/it...ant_97_01_.html

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-11-2007, 22:04   

a sigma ma orginalne chromy --- nowe diamante też :lol:

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 12:15   

jesli chodzi o Poznan i robienie 'chromow' to owszem FANTACHROME .
jesli chodzi o naklejanie listew na ramki drzwi to rowniez chce tak zrobic poprzednim autem jakim jezdzilem byl golfik 3 . okleilem go listwami meblowymi hehe wytrzymywaly 2 sezony w tym zimowe wygladal [URL=]TAK[/URL] i [URL=]TAK[/URL] :mrgreen: . zastanawiam sie jakby wygladala tylna klapa z TAKA listwa i przednie blotniki z TAKIMI kierunkami bocznymi

[ Dodano: 11-11-2007, 12:18 ]
niestety niektore modele nie maja i trzeba sobie jakos radzic ale nie ma rzeczy niemozliwych :badgrin:

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2007, 13:05   

hmmm dopiero teraz zauwazylem ten temat i powiem ze pomysl nie najgorszy z tymi listwami z tym ze to chyba tez zalezy jaki kto ma kolor samochodu bo nie do kazdego mi sie widzi. jeszcze popatrze i moze sobie wlasnie swiatla okleje ale nie mam zbytnio wyobrazi wiec bede musial jeszcze jakos sie przyjzec temu wszystkiemu :)

widzialem na allegro za 25zl z tym ze folie 1mx50m wiec mozna sobie poprobowac do woli, co myslicie o foliach a nie listwach??

co do sprawy grilla to moznaby ja jakos ruszyc bo ja mam jakis troche kulawy (czyt. uchwyty lekko polamane i pekniety ale od gory tak ze nie widac). mi sie tam moj podoba bo jest pod kolor wozu (srebrny) najwyzej wymienie na nowy tez plastyk jak znajde tanio gdzies.

ps. @Simones troche masz nie dociagnieta ta listwe na laczeniu lewego przodu :P

Odpowiedz do tematu