|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Może by tak wziąć przykład z młodszego brata |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2005, 09:48
|
|
|
Jackie napisał/a: | jak myślicie ile kosztuje w hurcie taka instalacja?? No niech wyjdzie 2000zł (choć podejrzewam, że sporo taniej |
Czytać ze zrozumieniem i nie tylko to co jest nam wygodne - czy to taka sztuka |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 22-09-2005, 11:03
|
|
|
Panowie!
Jeżeli zbierzemy, bagatela, 1000 użytkowników na taką instalację, myślę, że już możemy gadać o cenie 2 000zł. Się rzekło publicznie się nie wypiera co się rzekło - hurt coś koło 1000userów i osobiście dopilnuję dostaw
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2005, 11:12
|
|
|
Hehe tylu to nie ma użytkowników mitsubishi w polsce |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 22-09-2005, 11:13
|
|
|
Hehe jest tylko w tym roku (do lipca) sprowadzono ponad 7000 misków |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 22-09-2005, 11:14
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Hehe tylu to nie ma użytkowników mitsubishi w polsce |
Ależ jest, tylko część już ma gaz....;) |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
|
Wysłany: 22-09-2005, 12:33
|
|
|
Jackie napisał/a: | Panowie!
Jeżeli zbierzemy, bagatela, 1000 użytkowników na taką instalację, myślę, że już możemy gadać o cenie 2 000zł. Się rzekło publicznie się nie wypiera co się rzekło | Wszystko pięknie,ale w Hundai'u nie musi się zbierać 1000 użytkowników,a cena jak piszesz nie jest u nich żadną rewelacją. Wspominam również po raz kolejny o gwarancji producenta.Zawsze można podać takie warunki progowe realizacji,żeby wyjść z twarzą a nic nie zrobić.Pozdrawiam.[dlaczego tylko 1000 a nie 10 tys.] |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 22-09-2005, 12:48
|
|
|
sla napisał/a: | Zawsze można podać takie warunki progowe realizacji,żeby wyjść z twarzą a nic nie zrobić |
Myslę że mylisz adres swoich ataków - nie dealer (choćby taki co tu na Forum jest) a MMC.
A Jackie wyraźnie napisał
Cytat: | jak myślicie ile kosztuje w hurcie taka instalacja?? No niech wyjdzie 2000zł (choć podejrzewam, że sporo taniej) |
Co ja zrozumiałem jako powiedzenie prawdy za ile Importer Hyundaia kupuje te zestawy
Jackie napisał/a: | U mnie jest tak, że instalacja kosztuje coś koło 3 000zł i nie ma problemu z montażem ani gwarancją, bo zakład, który świadczy usługi montażu przejmuje na siebie WSZELKIE nieprawidłowości czy defekty powstałe na skutek zasilania gazem (czego osobiście dopilnuję jakby co, bo na razie nic się stało) Nie godzę się na montaż do turbodmuchaczy, GDI i MIVEC'a reszta znakomicie znosi gaz i jakoś przez 5 latek nic się wysypało. Większość dealerów też tak postępuje tylko rzecz w tym, że trzeba dopilnować pisemnej formy o odpowiedzialności zakładu, z którym się współpracuje. Myślę, że w niedługim czasie taka forma będzie w pełni oficjalna.
|
Co z kolei zrozumiałem jako wyjście na przeciw klienta (twarzą nie d_upą)
Jackie napisał/a: | Panowie!
Jeżeli zbierzemy, bagatela, 1000 użytkowników na taką instalację, myślę, że już możemy gadać o cenie 2 000zł. Się rzekło publicznie się nie wypiera co się rzekło - hurt coś koło 1000userów i osobiście dopilnuję dostaw
Pozdrawiam |
A to z kolei miał być żart (IMHO)
No dobrze - teraz mi ktos powie że jestem kolegą Jacka (winny jak cholera bo się zgadza) i bronie mu tyłka bo On jest zły (bo jest dealerem a każdy dealer to drań świnia i krwiopijca). Ja odpowiem na to swoim mottem (patrz mój podpis) i dodam jeszcze jedno zdanie które już tu pisałem - niebotycznie mnie denerwuje cytowanie selektywne i odnoszenie się do wyrwanych z kontekstu zdań. Ale to z kolei moja opinia i znów patrz podpis. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 22-09-2005, 12:49
|
|
|
sla napisał/a: | Jackie napisał/a: | Panowie!
Jeżeli zbierzemy, bagatela, 1000 użytkowników na taką instalację, myślę, że już możemy gadać o cenie 2 000zł. Się rzekło publicznie się nie wypiera co się rzekło | Wszystko pięknie,ale w Hundai'u nie musi się zbierać 1000 użytkowników,a cena jak piszesz nie jest u nich żadną rewelacją. Wspominam również po raz kolejny o gwarancji producenta.Zawsze można podać takie warunki progowe realizacji,żeby wyjść z twarzą a nic nie zrobić.Pozdrawiam.[dlaczego tylko 1000 a nie 10 tys.] |
Mój klubowy malkontencie, rzecz jest w tym, że na razie gwarancji producenta nie mamy i nikt z nas nie może w tym temacie nic zrobić, to o czym pisałem jest niczym innym jak próbą "wyjścia z twarzą" w stosunku do klienta czyli u mnie w serwisie taki myk przejdzie i wielu innych także i nie ma kłopotów z ewentualną naprawą uszkodzonego samochodu. Tym samym zachęcam do zapytania lokalnego dealera czy taka możliwość istnieje i czy ma taki zakład, który weźmie na siebie koszty ewentualnych napraw. To wszystko. Po raz kolejny przypominam, że Mitsubishi już od jakiegoś czasu nie ma kontroli nad Hyundaiem i są to dwie RÓŻNE marki.
pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
|
Wysłany: 22-09-2005, 12:59
|
|
|
Hubeeert napisał/a: |
No dobrze - teraz mi ktos powie że jestem kolegą Jacka (winny jak cholera bo się zgadza) i bronie mu tyłka bo On jest zły (bo jest dealerem a każdy dealer to drań świnia i krwiopijca). Ja odpowiem na to swoim mottem (patrz mój podpis) i dodam jeszcze jedno zdanie które już tu pisałem - niebotycznie mnie denerwuje cytowanie selektywne i odnoszenie się do wyrwanych z kontekstu zdań. Ale to z kolei moja opinia i znów patrz podpis. | To wszystko akurat nie ma nic do rzeczy,i nie trzeba nikogo bronić,i nikt nie jest zły.Chodzi mi tylko o to,ze jest łatwo dyskredytować oferty konkurencyjnych koncernów,nie mając zbytnio argumentów przemawiających na korzyść koncernu ,który się reprezentuje,w tej akurat sprawie tzn. "fabrycznych instalacji gazowych".Jeżeli ktoś mówi,że nie jest to atrakcyjna oferta niech przedstawi swoją ,atrakcyjniejszą,ale nie dla 1000 klientów. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2005, 13:16
|
|
|
sla napisał/a: |
To wszystko akurat nie ma nic do rzeczy,i nie trzeba nikogo bronić,i nikt nie jest zły.Chodzi mi tylko o to,ze jest łatwo dyskredytować oferty konkurencyjnych koncernów,nie mając zbytnio argumentów przemawiających na korzyść koncernu ,który się reprezentuje,w tej akurat sprawie tzn. "fabrycznych instalacji gazowych".Jeżeli ktoś mówi,że nie jest to atrakcyjna oferta niech przedstawi swoją ,atrakcyjniejszą,ale nie dla 1000 klientów. |
sla, normalnie to się rzadko zgadzam z tym co mówisz. Ale tym razem masz w 100% rację. Jacek też jest moim kolegą, ale w tym wypadku IMHO trochę zbyt pochopnie skrytykował bardzo sensowną ofertę Hyundaia. Ofertę, która pokazuje dużą elastyczność importera. Nikt tu nie ma pretensji do Jacka jako dealera. Ale to on sam, na własną prośbę wskoczył w spodnie obrońcy MMC. Spodnie czasem jak sądzę dość niewygodne i uwierające A jak się już w nie wskoczyło to trzeba się trochę poobcierać. |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2005, 13:17
|
|
|
Jackie napisał/a: |
Mój klubowy malkontencie, rzecz jest w tym, że na razie gwarancji producenta nie mamy i nikt z nas nie może w tym temacie nic zrobić, to o czym pisałem jest niczym innym jak próbą "wyjścia z twarzą" w stosunku do klienta czyli u mnie w serwisie taki myk przejdzie i wielu innych także i nie ma kłopotów z ewentualną naprawą uszkodzonego samochodu. |
Ależ Jacku, nikt nie atakuje dilerów ani nikogo innego. Sla napisał, że oferta Mitsubishi dot. instalacji jest nieporównywalna w stos. do oferty Hyundaia właśnie przez brak gwarancji... i co byś nie robił aby z twarzą wyjść, to i tak tej gwarancji nie urodzisz... A jak mi auto padanie np. pod Grazem to obawiam się że koszta naprawy bezgwarancyjnej byłyby poważne Rozumiem, że Hundai za swą gwarancję każe sobie też trochę zapłacić i że Ty założyłbyś taniej i u siebie i w paru inych zaprzyjaźnionych serwisach wstrętów nie czynił... ale to nie jest oferta zadowalająca wszystkich i dla coponiektórych dołożenie trochę do fabrycznej ogólnoeuropejskiej gwarancji na gaz to może być niegłupia sprawa...
Doceniam Twoje starania, ale postaraj się zrozumieć tych, dla których Twa oferta jest nieinteresująca. I nie nazywaj ich malkontentami, bo każdy ma po prostu inne preferencji i inaczej auta używa.
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 22-09-2005, 13:23
|
|
|
Et tu Brute??
Nie chodzi o krytykę oferty tylko o sposób jej przedstawienia. Czyli jeżeli piszą, że instalacja gazowa gratis to niech na litość nieba nie podnoszą cen samochodów o watrość instalacji i "łaskawie" nie dają opustu jak ktoś zrezygnuje z instalacji bo to jest po prostu smieszne, to tak jakbym u siebiue w salonie sprzedawał np. Lancera z radiem i alarmem w cenie o 1000zł większej mówiąc klientowi, no cóż jak Pan zrezygnuje z akcesoriów to dam Panu "RABAT" w wysokości 1000zł. Jeżeli tego nie widzicie to ja już nie wiem...
Co do podejścia Hyundaia do instalacji jako takiej - jasne, jest to dobre podejście i tu dyskusji nie ma - forma "promocji" mnie rozbawiła to wszystko |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 22-09-2005, 13:27
|
|
|
Zadzwoniłem do Hyundai Motor Polska i jescze w parę miejsc.
promocja jest na instalki V generacji
różni się w zależności od modelu ale max to 4000 opustu
gdybym sam chciał kupić instalkę (czyli skorzystać z opustu) to aby nie stracić gwarancji muszę to zrobić w ASO lub zakładzie wskazanym przez ASO i cena jest sztywna 4392 PLN.
Hmm wynika z tego że
1. Jeżeli chcemy gazować na gwarancji to bardziej opłaca się jednak kupując samochód skorzystać teraz z promocji. Co do instalki Sequent 24 firmy BRC - jest to okrojony z niepotrzebnych w silniku 4 cylindrowym podzespołów klasyczny wtrysk gazu BRC. Było o tym ostatnio w prasie motoryzacyjnej. w każdym razie ja o tym czytałem.
2. Sama instalacja Sequent 24 w hurcie kosztuje około 2200-2300. (Dużo się Jackie nie pomylił) dochodzi do tego montaż. Firma Czakram z Tarnowa - jeden z dwóch importerów tych instalek do Polski oferuije ich montaż u siebie (tzn w sieci warsztatów) po 3500 zł.
Pozdrawiam Łowców Promocji |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 22-09-2005, 13:27
|
|
|
Robert Bryl napisał/a: | I nie nazywaj ich malkontentami |
No ale sla jest malkontentem...nie tylko tu ale ogólnie "wietrzy podstęp";) Nie mam mu tego za złe bo kubełek zimnej wody jeszcze nikomu krzywdy nie zrobił a co niektórych zmusił do myślenia. Na resztę chyba odpowiedziałem wcześniej..
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2005, 13:34
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Zadzwoniłem do Hyundai Motor Polska i jescze w parę miejsc.
promocja jest na instalki V generacji
różni się w zależności od modelu ale max to 4000 opustu
gdybym sam chciał kupić instalkę (czyli skorzystać z opustu) to aby nie stracić gwarancji muszę to zrobić w ASO lub zakładzie wskazanym przez ASO i cena jest sztywna 4392 PLN.
Hmm wynika z tego że
1. Jeżeli chcemy gazować na gwarancji to bardziej opłaca się jednak kupując samochód skorzystać teraz z promocji. Co do instalki Sequent 24 firmy BRC - jest to okrojony z niepotrzebnych w silniku 4 cylindrowym podzespołów klasyczny wtrysk gazu BRC. Było o tym ostatnio w prasie motoryzacyjnej. w każdym razie ja o tym czytałem.
2. Sama instalacja Sequent 24 w hurcie kosztuje około 2200-2300. (Dużo się Jackie nie pomylił) dochodzi do tego montaż. Firma Czakram z Tarnowa - jeden z dwóch importerów tych instalek do Polski oferuije ich montaż u siebie (tzn w sieci warsztatów) po 3500 zł.
Pozdrawiam Łowców Promocji |
Hehehe Hubeert, proszę... Bo nam się tu sala sądowa zrobi zaraz. Promocja hyundaia jest krokiem naprzód w stosunku do mitsu i już. A warunki finansowe są naprawdę drugorzędne. Nie ma znaczenia czy jest to okrojone cośtam czy nie. Ważne jest to, że hyundai daje na to pełną gwarancję. Spójcie na to łaskawie okiem kupującego, a nie handlującego.
Na pewno znajdzie się warsztat u Pana Gienia, który zrobi to taniej. Tu chodzi o podejście a nie szczegóły oferty. Każdą promocję robi się po to, żeby zarobić. Przecież wiemy o tym wszyscy. I proszę nie obrażać naszej inteligencji nazywając nas łowcami promocji |
|
|
|
 |
|
|