Colt 1.6 1993 VS Carisma 1.8Gdi 1999 |
Autor |
Wiadomość |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2006, 19:04
|
|
|
kto stanie ze skromniutkim coltem 1.6?
[ Dodano: 28-12-2006, 19:05 ]
oczywiscie carisma 1.8 GDI
sprawdzimy co jest szybsze |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 28-12-2006, 22:33
|
|
|
chyba tylko w japoni robili takie porownania wszelkich topowych wersji aut segmentu colt civic/crx....., jak juz je porownywac SPRAWIEDLIWIE niech to beda modele o podobnym wkladzie technologicznym w silnik, na necie mozna sobie obejrzec filmik jak NIESTETY colcik dostaje minimalne dziesiate sekundy od civica na torze.
takie porownanie colta i carismy to taki troche uklad niefair, taka poporstu ciekawostka..... tez twardo sie upieralem ze galant gti da rade colcikowi .......a tu ku mojemu zdziwieniu porazka.... i to widziana na kilku przykladach...... a jestem pewien ze galant gti da rade carismie gdi |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-12-2006, 00:45
|
|
|
slo_mo napisał/a: |
Nawiasem mówiąc tak samo jak CA0 GTi dostałby równo od CRX (ale to już inna bajka).
|
napewno colt 1.8 dostanie od crx'a? ja wiem ze crx sporo potrafi, jak ostatnio dostalem od jednego (nie wiem jaki to silnik, rok itd, nie znam sie na crx'ach) no to co tu powiedziec, chocbym nie wiem jak sie staral to robil mnie jak chcial ;/
ale ze 1.8 tez? przeciez 1,8 od 1,6 jest sporo szybszy ? |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 29-12-2006, 00:53
|
|
|
karolgt napisał/a: | slo_mo napisał/a: |
Nawiasem mówiąc tak samo jak CA0 GTi dostałby równo od CRX (ale to już inna bajka).
|
napewno colt 1.8 dostanie od crx'a? ja wiem ze crx sporo potrafi, jak ostatnio dostalem od jednego (nie wiem jaki to silnik, rok itd, nie znam sie na crx'ach) no to co tu powiedziec, chocbym nie wiem jak sie staral to robil mnie jak chcial ;/
ale ze 1.8 tez? przeciez 1,8 od 1,6 jest sporo szybszy ? |
No wlasnie tez tak czytalem i sie zastanawialem!!! Colt GTI 140KM dostanie od Hondy CRX 124KM??? No chyba ze ta z silniejszym silnikiem? |
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2006, 10:34
|
|
|
Kleju napisał/a: | No wlasnie tez tak czytalem i sie zastanawialem!!! Colt GTI 140KM dostanie od Hondy CRX 124KM??? No chyba ze ta z silniejszym silnikiem? |
Powiem tak - nie wiem, bo nigdy nie widziałem/słyszałem o takich zawodach (od CRX z V-tec by dostał).
Natomast widziałem co taki "zwykły" CRX potrafi i jak potrafi napsuć krwi wozom które dysponują większą ilością koniuff pod maską. |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 29-12-2006, 13:00
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Kleju napisał/a: | No wlasnie tez tak czytalem i sie zastanawialem!!! Colt GTI 140KM dostanie od Hondy CRX 124KM??? No chyba ze ta z silniejszym silnikiem? |
Powiem tak - nie wiem, bo nigdy nie widziałem/słyszałem o takich zawodach (od CRX z V-tec by dostał).
Natomast widziałem co taki "zwykły" CRX potrafi i jak potrafi napsuć krwi wozom które dysponują większą ilością koniuff pod maską. |
No ok ale tak samo mozna powiedziec o colcie 1.6 tez objezdza silniejsze auta! A crx i gti to sa podobne auta, crx jest nieco lzejsze ale znowu gti ma wieksza moc. Mi sie wydaje ze gti wygra z crx! Moze ktos juz probowal sie z honda wiec... rozwieje nasze rozwazania |
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 29-12-2006, 13:28
|
|
|
Nissan Sunny GTiR pogodziłby CRX i Colta |
|
|
|
 |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Pomógł: 42 razy Dołączył: 30 Wrz 2005 Posty: 2470 Skąd: wawrzyszewowo
|
Wysłany: 29-12-2006, 15:39
|
|
|
e-gen napisał/a: | Nissan Sunny GTiR pogodziłby CRX i Colta |
Troche nie ta bajka
Generalnie samochod marzenie
To co widzialem na wlasne oczy
Colt GTI (ten pomaranczowy przed przeszczepem) vs Del Sol 160 konny mojego sasiada
Colt do +/- 140km/h dostal naprawde mocno
Jeszcze wtedy nie jezdzilem swoim i nie znalem sie na rzeczy ale mocno to przezylem
Colt GTI nieznanego mi pochodzenia vs crx (niestety nie wiem jaki i niw wiem w jakim stanie)
Colt odjechal ale ile i przy jakiej predkosci neistety nie wiem bo widzialem to z pozycji rowerzysty i dzialo sie za szybko |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2006, 16:52
|
|
|
Kleju napisał/a: | Moze ktos juz probowal sie z honda wiec... rozwieje nasze rozwazania |
ja sie probowalem z crxem zwyklym.
1 proba. do polowy czwartego biegu jakies 3-4 dlugosci(oczywiscie ja z przodu)
2 proba. slabo ruszylem i crx mnie wyprzedzil na trzecim biegu o jakas dlugosc auta, na 4 biegu przewaga taka sama(czekalem az wrzuci 5 ale nie dane mi bylo;/)
3 proba. z rolowanego . ok 30-40km/h. on mial jedynke ja dwojke. jak mi wszedl silnik na obroty to pod koniec 2 biegu go wyprzedzilem o pol auta. On wrzucil 3 bieg i odjechal mi na 1 dlugosc.
3 bieg w crxie jest zabojczy
crx crxowi nie rowny jeden ma zrobiony wydech i kolektor i ma juz 140KM a drugi seria z 130konikami tylko. wybebeszony crx potrafi jezdzic jak vtec i robic 15s na 1/4 mili
[ Dodano: 29-12-2006, 16:55 ]
Cytat: | Colt GTI (ten pomaranczowy przed przeszczepem) vs Del Sol 160 konny mojego sasiada |
no wlasnie a del sol nie jezdzi, zwykly crx 124-130km jest szybszy |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2006, 16:59
|
|
|
No to macie - jak wyścigówka deenbe nie dawała rady to można się domyśleć jaka "moc" drzemie w CRX |
|
|
|
 |
harpagan

|
Wysłany: 29-12-2006, 18:10
|
|
|
To doszedlem do dziwnego wniosku
Skoro:
Del sol zjada gti
Zwykly crx jest szybszy niz del sol
crx jest do objechania przez lekko dlubniete 1.6 cao
wniosek:
to lekko dlubniete cao objezdza spokojnie gti
A na powaznie po raz kolejny dochodzimy do wniosku ze do hond miskom w kwestii wyscigow ulicznych niestety brakuje
Chociaz i tak moim zdaniem zdrowe w pelni seryjne gti da rade takiemu samemu zwyklemu crxowi
A juz calkowicie offtopicowo
Znajomy ze szkoly uturbil del sola v-tecoweco
Nie znam dokladnych wartosci ale moc lekko ponad 200 i dosc spory moment
Widzialem jak to chodzi i powiem szczerze
Najszybszy samochod jakim mialem okazje zostac przewieziony
Wiem wiem malo widzialem ale dla mnie jest to niesamowity potwor |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2006, 18:17
|
|
|
na wynik wyscigu sklada sie wiele czynnikow.
1. czy samochod jest sprawny
2. czy kierowca jest sprawny manualnie;]
3. czy samochod jest seryjny
4. przypadek losowy |
|
|
|
 |
harpagan

|
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 29-12-2006, 18:48
|
|
|
czytalem raz nowozelandzko/australijskie forum o silniku 175 konnym coltra miveca...... koles zrobil bardzo dlugi opis techniczny i przyznal na koncu ze jest to duzo lepszy silnik niz z konkurencyjnej hondy.... tak ze opinie sa niejedno glosne o dominacji hond..... odrazu dodam ze niebyl to wlasciciel tego colta |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 29-12-2006, 18:52