Kupno Radia |
Autor |
Wiadomość |
spacestarman
Forumowicz
Auto: Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-12-2012, 09:45
|
|
|
Jak na razie kaseta sprawuje się świetnie i nie mogę na nic narzekać |
|
|
|
 |
SOŁTYS
Forumowicz immortal
Auto: Galant
|
Wysłany: 11-12-2012, 12:03
|
|
|
macos napisał/a: | Cytat: |
Wygrała kaseta z kabelkiem | .
Życzę Ci abyś był zadowolony z efektu,ja też kupiłem to ustrojstwo,nawet jednego utworu nie dosłuchałem do końca,jakość muzyki bardzo kiepska. |
Nie dziwie Ci się. Tego mozna uzyć w awaryjnych sytuacjach, a nie na co dzień.
RaVciO napisał/a: | Myślę, że od kasety za 20zł będzie lepszy transmiter fm za 9,99zł |
nie wiele lepszy, a jakość nadal bardzo zła.
spacestarman napisał/a: | wiesz co, za 20 złotych, to myślę, że można zaryzykować |
Gwarantuję Ci że nie warto.
Jeśli tak bardzo cena ma znaczenie kup używane radio za ok 100pln markowe. (alpine-jęsli trafisz, pioneer, blaupunkt...)
EDYTA:
widzę że już zdecydowałeś. Jeśli jesteś z jakości tego rozwiązania zadowolony to bez urazy, ale chyba masz coś nie teges ze słuchem |
_________________ im szerzej otwieramy serce na innych, tym bardziej narażamy się na choroby wieńcowe |
|
|
|
 |
spacestarman
Forumowicz
|
Wysłany: 11-12-2012, 12:17
|
|
|
akurat ze słuchem problemów nie mam - wręcz przeciwnie podobnie jak moi znajomi, którzy też używają tej kasetki i naprawdę jest całkiem ok |
|
|
|
 |
SOŁTYS
Forumowicz immortal
Auto: Galant
|
Wysłany: 11-12-2012, 12:37
|
|
|
Jak Tobie odpowiada to chyba najważniejsze
o gustach sie nie dyskutuje ponoć |
_________________ im szerzej otwieramy serce na innych, tym bardziej narażamy się na choroby wieńcowe |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 11-12-2012, 19:50
|
|
|
Co do jakości dźwieku z transmitera nie ma tragedii, okazyjnie go używam - pozostałość po poprzednim aucie. Powiedziałbym, że jak dla mnie zadowalająca, ale mało wygodna w użyciu rzecz, szczególnie ze względu na umiejscowienie gniazda zapalniczki w Spejsie. |
_________________ Si vis pacem, para bellum. |
|
|
|
 |
spacestarman
Forumowicz
|
Wysłany: 11-12-2012, 20:17
|
|
|
Może masz jakąś inną wersję bo u mnie jest w całkiem normalnym. A gdzie jest u Ciebie to gniazdo ? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 11-12-2012, 20:21
|
|
|
Zawsze można wyprowadzić gniazdo zapalniczki na przewodzie np. w schowku. |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-12-2012, 20:47
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Zawsze można wyprowadzić gniazdo zapalniczki na przewodzie np. w schowku. |
Robiłeś już coś takiego? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 11-12-2012, 21:09
|
|
|
Tak, szwagrowi w Vectra B, tylko zamontowałem mu drugie gniazdo obok oryginalnego bo oryginalne wyłączało się przy odpalaniu a to przeszkadzało mu w słuchaniu muzy z transmitera Zrobiłem więc gniazdo w którym napięcie jest cały czas.
Takie gniazdo na przewodzie albo zamontowane na stałe (jak w tej Vectrze) można podłączyć pod zasilenie radia pod przewód w którym jest cały czas napięcie. Tylko trzeba pamiętać, że jeśli podłączymy do niego odbiornik typu zapalniczka do papierosów, to spali się nam bezpiecznik od radia. |
|
|
|
 |
macos
Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
|
Wysłany: 13-12-2012, 19:01
|
|
|
RaVciO napisał/a: | Co do jakości dźwieku z transmitera nie ma tragedii |
Dokładnie mam takie same zdanie,bo też czasem używam. Oczywiście każdy dobiera urządzenie i słucha muzyki jak mu pasuje.Wyrażam swoje zdanie i powiem tak,po zmianie głośników,wygłuszeniu drzwi, zamontowaniu zwrotnic,wstawiłem jeszcze tweetery.Jakość muzyki poprawiła się na tyle,że porównanie jakości plików mp3 z płytami audio jest jak dla mnie bardzo duża,na korzyść audio oczywiście.Najlepszym rozwiązaniem jak dla mnie,to oryginalne radio i zmieniarka.
Pozdr. |
_________________ Piotr
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 15-12-2012, 15:00
|
|
|
plecho1 napisał/a: | Zawsze można wyprowadzić gniazdo zapalniczki na przewodzie np. w schowku. | Gwoli ścisłości to przewody do gniazda zapalniczki przechodzą właśnie za schowkiem. Sam się tam wlutowałem z dodatkowym gniazdem.
plecho1 napisał/a: | Takie gniazdo na przewodzie albo zamontowane na stałe (jak w tej Vectrze) można podłączyć pod zasilenie radia pod przewód w którym jest cały czas napięcie. | Mimo wszystko nie radzę. Tam jest bardzo duży bezpiecznik i sfajczymy cały samochód, a bezpiecznik się nie spali w przypadku zwarcia na transmiterze.
SOŁTYS napisał/a: | chyba masz coś nie teges ze słuchem | Słyszysz różnicę między zwykłą muzą z radia a tą przez transmiter na badziewnych,seryjnych głośnikach w MSS ? No to gratuluję, bo jeden z lepszych realizatorów dźwięku w tym kraju jej nie słyszy. Dla niego oba rozwiązania są tak samo fatalne |
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

|
Wysłany: 16-12-2012, 21:13
|
|
|
Jeszcze taka ciekawostka apropo transmitera, identyczny który ja kupiłem za 9,99zł w media markt wczoraj widziałem za 69,90zł Jedyna różnica, to polskie napisy na opakowaniu |
|
|
|
 |
|