|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
4g37 kontra 4g15 :) |
Autor |
Wiadomość |
Bikers1
Nowy Forumowicz
Auto: hultaj z miśkiem w sercu
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-05-2013, 11:37
|
|
|
No właśnie tyle mam w hultaju i tyle mi potrzebne dlatego nie wiem dlaczego misiek zrobił sobie takie ustrojstwo z cewką w środku hultaj to bardzo uprościł a misiek skomplikował.Reasumując chce zostać przy starej instalacji w hultaju 8v a chcę zaadoptować silnik 12v poza głowicą nie widzę różnicy no i ilością zaworów a ten od scoupe jest wielkością i flanszą podobny co miśka a ilością kabli podobny do hultaja ale chyba to by było za piękne.
Bo jak mam w razie awarii wywalić 200zł na aparat do miśka to za 200 to będe miał 4szt do scoupe:)
[ Dodano: 29-05-2013, 22:42 ]
No i załamka zwaliłem głowicę i widzę płaskie tłoki czyli lipa z adaptacji do lantary nawet nie będę wyrażał emocji bo mnie zbanują. silnik zostaje w całości ponieważ jak założę głowicę od 8v to tłoki spotkają się z zaworami no i jestem w d....szy.
więc temat aparatu jest priorytetem życzę forumowiczom lepszego wolnego niżeli ja będę miał jutro :evil:lub gdzie odczytać na silniku lub po czy poznać co to jest
jak by ktoś się nudził to prośba o odczytanie tego co mam na skrzyni
KF5M211DRRJC i na dole N03351 na silniku jest 4G15 czy to 1.3 12V czy 1.5 12v bo mnie nosi już dzisiaj a jutro będe bawił się zapałkami
[ Dodano: 30-05-2013, 22:07 ]
jest stabilnie oryginalny silnik chodzi jak nowy wystarczyło wymienić trefny tłok 4 cylinder zacierki się zaczeły a przy remoncie nie chciało mnie się lub miałem sentyment do niego żeby go nie złomować wymieniony i silnik jak nowy ale temat aktualny ponieważ to jest chyba 5ta ingerencja (ściąganie głowicy uszczelka itp.) w 2 miesiące swap miśka a raczej aparatu zapłonowego jest aktualny a nawet wskazany bo nie jeden właściciel miśka by mnie ozłocił za koszty z miśka aparatem.Nie ma ciśnienia wróciłem silnik chodzi drugi na pace czeka na przeszczep. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|