Galant 2.0 GLS 1997r, bordowy :) |
Autor |
Wiadomość |
szuwar
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Kwi 2011 Posty: 2655 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 18-11-2014, 21:50
|
|
|
Tak foty wskazane miło czytać o zadowolonych użytkownikach z gala i dbających o autko |
_________________ VOLVO S80 T6 AWD |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 19-11-2014, 10:40
|
|
|
szuwar napisał/a: | Tak foty wskazane miło czytać o zadowolonych użytkownikach z gala i dbających o autko |
Dokładnie
Co do rejestratora jakie ma przerwy pomiędzy filmami? ostatnio testowałem BLAUPUNKT BP 1.0 HD i juz nie wiem czy coś tam jest źle ustawione czy może karta za wolna ale on pomiędzy nagraniami ma po 30 sekund przerwy |
|
|
|
 |
lutekwwl
Forumowicz pan życia i śmierci

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lip 2012 Posty: 228 Skąd: Wołomin
|
Wysłany: 02-12-2014, 09:52
|
|
|
u mnie nie robi żadnych przerw. Ustawiłem sobie zapętlanie co 3 minuty aby zapisywał 3 minutowe filmiki, przerwy nie ma żadnej |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 02-12-2014, 10:28
|
|
|
lutekwwl napisał/a: | Ustawiłem sobie zapętlanie co 3 minuty aby zapisywał 3 minutowe filmiki, przerwy nie ma żadnej |
To muszę mu się przyjrzeć |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 02-12-2014, 21:07
|
|
|
Swój rejestrator kupiłem z aliexpress łącznie za 240zł ( kamerka g1wh + uchwyt + karta 32GB) w Polsce za taki zestaw trzeba by było dać ok 450 zł |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 06-01-2015, 22:09
|
|
|
Kolejne kroki w doprowadzaniu zawieszenia do perfektu
* Wymieniony komplet stabilizatorów z tyłu, łączniki itp itp Autko pokonuje nierówności już cichutko Na ten moment całe zawieszenie w stanie idealnym |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 04-02-2015, 13:07
|
|
|
Grudzień 2014
* Nowe świece zapłonowe dedykowane do LPG ( mniejsza przerwa między elektrodami )
03.02.2015
* Nowa sonda lambda DENSO
* Nowe przewody zapłonowe Sentech
Najbliższe przewidziane naprawy
* Wymiana filtrów ( paliwowy, powietrza, kabinowy i obydwa od instalacji gazowej )
* Wymiana oleju ( + filtr oleju )
* regulacja instalacji lpg |
Ostatnio zmieniony przez lutekwwl 04-02-2015, 14:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 04-02-2015, 13:26
|
|
|
lutekwwl napisał/a: | Najbliższe przewidziane naprawy | To nie naprawy, to czynności serwisowe
Oby mało napraw |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 04-02-2015, 14:06
|
|
|
Masz rację Dodatkowo był wykonany test na obecność dwutlenku węgla w chłodnicy aby wykluczyć uszkodzenie uszczelki pod głowicą, wynik negatywny, uszczelka calutka |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 17-02-2015, 02:38
|
|
|
Dziś auto odstawiłem na naprawy lakiernicze a dokładnie nadkolaaaaa Dostanie reparaturki, malowany będzie praktycznie od połowy, cieniowany aby nie było widać żadnej różnicy. Mam nadzieję, że efekt będzie wyśmienity. Jak tylko autko wróci w moje ręce zrobię parę fotek |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 06-03-2015, 17:26
|
|
|
Dzieńdoberek ponownie
Niedawno odebrałem autko od lakiernika. Nadkola znów są jak nowe! Nadkola zostały wycięte, a w ich miejsce wstawione reparaturki, do tego poprosiłem o porządne zabezpieczenie przed ponowną korozją. Zostały także zabezpieczone progi, mimo że nie było w nich ogniska rdzy, oraz zrobione tylnie drzwi od strony kierowcy, gdzie rdza zrobiła dziurkę na wylot ( słupek ). Autko zostało od połowy przycieniowane aby nie było widać różnicy lakieru, efekt końcowy - super! Tak więc największej bolączki się pozbyłem. Przesyłam pare fotek, niestety ze względu na warunki panujące na drogach zanim dojechałem do domu auto spowrotem było ubrudzone, co trochę psuje efekt wizualny (
Na wiosnę planuje zrobienie przedniego zderzaka, ponieważ odchodzi lakier bezbarwny oraz jest na samym dole pęknięcie, oraz odnowić felgi aluminiowe tak więc wszystko z czasem i będzie miód malina
PS. opony 205/55 R16, nie planuje narazie nic zmieniać ponieważ nie chce aby zawieszenie dostawało po tyłku a jest obecnie w stanie idealnym po wszelkich możliwych remontach |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 06-03-2016, 11:49
|
|
|
Ojoj dawno mnie to nie było
Myślę że podstawowych filtrów itp itp nie będe wymianiał łącznie z olejem, bo z tym staram się co 8-10 tys km robić zawsze porządek
Otóż w grudniu 2015r przywróciłem hamulce tylnie do stanu fabrycznego w wyspecjalizowanym warsztacie ( koszt 600zł ). teraz w marcu zamierzam zrobić przód ( 400 zł ). A efekty polakierowania pokażę jak zmienię oponki na letnie (lakieruje warsztat) |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 24-10-2016, 22:46
|
|
|
A więc troszkę czasu mineło, autku fikneło 265 tys km. Tak więc troszkę aktualizacji.
Przy 265 tys Wymieniono:
Hamulce przód i tył:
*Tarcze BLUEPRINT, klocki DOKUJI. Oczywiście wszystko przeczyszczone zgodnie z rzemiosłem.
Rozrząd, komplet:
*Pasek balansu BLUEPRINT
*Pasek rozrzadu BLUEPRINT
*Pompa wody GMB
*Napinacz paska balansu NTN japan
*Napinacz paska rozrządu NTN japan
*Rolka prowadząca NTN japan
*Napinacz hydrauliczny NAK
+ Wszelkie uszczelniacze.
*Czujnik położenia wałka rozrządu BLUEPRINT.
*Pasek klinowy zdjęty, sprawdzony, nie wymagający wymiany. Dodatkowo sprawdzone poduszki silnika, również w dobrym stanie.
*Tradycyjnie Olej VALVOLINE MAXLIFE 10w40
*Filtr kabinowy, filtr paliwa, filtr powietrza, filtr oleju.
*Klimatyzacja nabita do pełna, odgrzybiona, ozonowana, sprawdzona. Wszystko cacuś.
Układ zapłonowy:
*Świece zapłonowe BRISK
*Przewody WN Sentech
Zawieszenie:
*Wahacze przednie górne
Oczywiście przed wszelkimi naprawami odwiedziłem stacje diagnostyczną w celu sprawdzenia auta i weryfikacji zawieszenia. Wykazało tylko troszkę wybite górne wahacze, które rzecz jasna zostały wymienione.
Dodatkowo full przegląd instalacji gazowej razem z jazdą próbną. Wszystko tak jak być powinno.
W najbliższym czasie zacznę myśleć nad kielichami, ponieważ łapie je ruda aczkolwiek po oględzinach blacharz wywnioskował, że stan jest jeszcze całkiem dobry, aczkolwiek lepiej zrobić za wczasu niż miałoby być za późno. Do tego koniecznie zderzak przedni, ponieważ jest pęknięty.
Myślałem o sprzedaży samochodu, lecz po długim zastanowieniu doszedłem do wniosku, że nic lepszego ani fajniejszego ani praktyczniejszego nie kupię, więc zostaję przy galancie
Na tę chwilę auto nie wymaga dosłownie żadnego wkładu, wszystko zrobione i przygotowane na zimę
Pozdrawiam mitsumaniaki |
|
|
|
 |
lutekwwl

|
Wysłany: 14-11-2016, 15:31
|
|
|
A więc, znów mały update.
*Zamiast przewodów WN, zakupipłem fajki i dwa przewody. Przytwierdziłem do bloku silnika. *Dodatkowo zmiana opon na zimowe nówki Nokiany WR D3 205/55 R16.
*Nowa pompka spryskiwacza szyb, ale dalej jakoś tak chałowo chlapie po szybce + spryskiwacze mgłowe.
Wrzucam parę fotek, auto niestety bardzo upieprzone ze względu na pogodę ale ważne, że mechanicznie bajka
+++++ Naklejki + podkładki pod tablicę rejestracyjne klubowe +++++
Więcej zdjęc i oczywiście ładniejszych wrzucę na wiosnę przy regeneracji hamulcy i innych pierdółek |
|
|
|
 |
rekrutacja
Mitsumaniak

Auto: Space Runner 1.8 GLXi '98
|
Wysłany: 14-11-2016, 16:01
|
|
|
lutekwwl napisał/a: |
+++++ Naklejki + podkładki pod tablicę rejestracyjne klubowe +++++
|
Ooo, skad takie wziac? |
_________________ Przeczytaj historię mojego Space Runnera a potem zostaw jakieś miłe słowo
 |
|
|
|
 |
|