Przesunięty przez: Hubeeert 11-01-2007, 15:55 |
Nowy Mitsubishi Lancer |
Autor |
Wiadomość |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 23-01-2007, 22:38
|
|
|
Nie ma co EVO 8 i 9 są piękne i "skuteczne" - ten nowy będzie wręcz zupełnie "Nowy". Może na żywo będzie robił inne wrażenie, bo stylistyka, mi sie podoba, jest całkiem inna. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 24-01-2007, 01:06
|
|
|
ale nie moga tez dowalic niewiadomo jakiej ceny - tak jak nowa corolla jak dla mnie to ktos musial na glowe spasc jak kalkulowal cene na polskim rynku,
a tacy koreanczycy sporo sie nauczyli przez ostatnia dekade wypuszczajac teraz cee'd-a, ktory juz jakosciowo i wykonczeniowo nie odbiega od japonskich konkurentow, a nawet jesli sa jakies drobne roznice to i tak ich nie widac przy cenie nizszej o okolo 10 tys zl. z bogatszym wyposazeniem i z miazdzaca innych gwarancja |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
japas [Usunięty]
|
Wysłany: 24-01-2007, 02:49
|
|
|
Jaka będzie sprzedaż cee'da to dopiero zobaczymy. Nowe Rio też było zapowiadane jako rewolucja zabijająca konkurencję a jednak mało tego na ulicach ( przynajmniej u mnie ). Analizowałem cenę 1,6 122 kM Optimum i wychodzi :
cena podstawowa 56 900
+ klima automatyczna 4 500
+ lakier metalik 1 700
+ czujniki parkowania 1 000
+ alusy 1 500
+ alarm 1 000
= 66 600
Przy optymistycznym założeniu może uda się coś od dilera wytargować o co będzie bardzo trudno jako że cee'd to nowość. Czy ta cena jest konkurencyjna ?
Obecny Lancer Invite+ i tak wychodzi kilka złociszy taniej po zniżkach. Tylko te 122 kM i 5/7 lat gwarancji i ciut lepsze wyposażenie ( ale tylko ciut lepsze - typu chłodzony schowek , komp , elektryczne wspomaganie kiery i jej dwupłaszczyznowa regulacja , trochę skóry na siedzeniach i konsoli ). Tak więc po analizie myślę , że inne marki nie powinny się zbytnio obawiać. Polacy i tak kochają VW , Toyoty i Skody a świadomość ludzką i przyzwyczajenia najtrudniej zmienić. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 24-01-2007, 10:40
|
|
|
gwarancja na Cee'da jest i owszem, tylko należy pamiętać, że aby ją utrzymać trzeba jeździć na obowiązkowe przeglądy, które do tanich nie należą a i z tego co wiem, Kia ma je trochę częściej niż konkurencja. Poza tym z biegiem czasu z tej gwarancji są wyłączane poszczególne podzespoły które w trakcie użytkowania się zużywają i one w ramach gwarancji wymienione nie będą. A więc w sumie o gwarancja jest na powłokę lakierniczą i chyba blok silnika jak mi Pani przeczytała w salonie Kii co kiedy zostaje wyłączone.
Dla mnie optimum gwarancji to 3 lata, co ma się popsuć to się zdąży popsuć a co nie zdąży to i tak na gwarancji nie zostałoby wymienione. A w ASO trzeba płacić za jakiekolwiek dotknięcie samochodu.
A jak sie przyjmie Kia to zobaczymy, mi się podoba, za te pieniądze dość duże autko, sprawiające wrażenie dobrze wykonanego a jak będzie to trzeba poczekać ze 2 lata.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 25-01-2007, 18:10
|
|
|
jockn napisał/a: | ale normalnie z bólem serca musze przyznać żeevo X to....lipa.....od IX w dół to autko miało swój styl....a teraz??zerżnięte z seata i alfy |
...e tam...zadne Evo nie jest lipne Kazde ma swoj wlasny styl i charakter....poza tym Evo nigdy nie mialo w zamiarach byc jakims specjalnie wyrozniajacym sie samochodem...ot takie nie pozorne ale baaardzo skuteczne autko
Jeszcze z innej strony...w tych czasach coraz ciezej jest zaprojektowac samochod, ktory przy w miare niskiej cenie (w stosunku do konkurencji) ma byc dynamiczny, oryginalny, ladny, itp...
PS Seat i Alfa tez maja wspolna ceche...tego samego projektanta
Pozdrawiam |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2007, 21:39
|
|
|
jockn, w 2007r. Mitsubishi w Polsce planuje wprowadzić EVO GT400 (400 kucyków) z gwarancją , słyszałem z pewnego źródła. Może warto pomyśleć o takiej modyfikacji |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 28-01-2007, 14:38
|
|
|
Colto, no cóż, ze zbliżonych źródeł wiem, że i 440 jest w zasięgu Extreme i 500Nm to musi fajnie jechać, co? |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 28-01-2007, 18:33
|
|
|
Robson86 napisał/a: |
PS Seat i Alfa tez maja wspolna ceche...tego samego projektanta
| Już nie tego samego. |
|
|
|
 |
Doniu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-01-2007, 20:17
|
|
|
Nie wiem czy przypadkiem gdzieś sie nie pojawił ten link ale bardzo ładne zdjęcia. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 04-02-2007, 11:46
|
|
|
Byly juz co prawda, ale to nie zmienia postaci ze szykuje sie nam bardzo ladny Lancer Evo X...
Ciekawe czy ceny beda rownie ladne jak wyglad
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|