Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-01-2007, 15:55
Nowy Mitsubishi Lancer
Autor Wiadomość
Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-01-2007, 22:38   

Nie ma co EVO 8 i 9 są piękne i "skuteczne" - ten nowy będzie wręcz zupełnie "Nowy". Może na żywo będzie robił inne wrażenie, bo stylistyka, mi sie podoba, jest całkiem inna.

Czas może na Space Stara dla żony?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 24-01-2007, 01:06   

ale nie moga tez dowalic niewiadomo jakiej ceny - tak jak nowa corolla jak dla mnie to ktos musial na glowe spasc jak kalkulowal cene na polskim rynku,
a tacy koreanczycy sporo sie nauczyli przez ostatnia dekade wypuszczajac teraz cee'd-a, ktory juz jakosciowo i wykonczeniowo nie odbiega od japonskich konkurentow, a nawet jesli sa jakies drobne roznice to i tak ich nie widac przy cenie nizszej o okolo 10 tys zl. z bogatszym wyposazeniem i z miazdzaca innych gwarancja :shock: :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

japas
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 02:49   

Jaka będzie sprzedaż cee'da to dopiero zobaczymy. Nowe Rio też było zapowiadane jako rewolucja zabijająca konkurencję a jednak mało tego na ulicach ( przynajmniej u mnie ). Analizowałem cenę 1,6 122 kM Optimum i wychodzi :
cena podstawowa 56 900
+ klima automatyczna 4 500
+ lakier metalik 1 700
+ czujniki parkowania 1 000
+ alusy 1 500
+ alarm 1 000
= 66 600
Przy optymistycznym założeniu może uda się coś od dilera wytargować o co będzie bardzo trudno jako że cee'd to nowość. Czy ta cena jest konkurencyjna ?
Obecny Lancer Invite+ i tak wychodzi kilka złociszy taniej po zniżkach. Tylko te 122 kM i 5/7 lat gwarancji i ciut lepsze wyposażenie ( ale tylko ciut lepsze - typu chłodzony schowek , komp , elektryczne wspomaganie kiery i jej dwupłaszczyznowa regulacja , trochę skóry na siedzeniach i konsoli ). Tak więc po analizie myślę , że inne marki nie powinny się zbytnio obawiać. Polacy i tak kochają VW , Toyoty i Skody a świadomość ludzką i przyzwyczajenia najtrudniej zmienić.

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 24-01-2007, 10:40   

gwarancja na Cee'da jest i owszem, tylko należy pamiętać, że aby ją utrzymać trzeba jeździć na obowiązkowe przeglądy, które do tanich nie należą a i z tego co wiem, Kia ma je trochę częściej niż konkurencja. Poza tym z biegiem czasu z tej gwarancji są wyłączane poszczególne podzespoły które w trakcie użytkowania się zużywają i one w ramach gwarancji wymienione nie będą. A więc w sumie o gwarancja jest na powłokę lakierniczą i chyba blok silnika jak mi Pani przeczytała w salonie Kii co kiedy zostaje wyłączone.
Dla mnie optimum gwarancji to 3 lata, co ma się popsuć to się zdąży popsuć a co nie zdąży to i tak na gwarancji nie zostałoby wymienione. A w ASO trzeba płacić za jakiekolwiek dotknięcie samochodu.
A jak sie przyjmie Kia to zobaczymy, mi się podoba, za te pieniądze dość duże autko, sprawiające wrażenie dobrze wykonanego a jak będzie to trzeba poczekać ze 2 lata.
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 25-01-2007, 18:10   

jockn napisał/a:
ale normalnie z bólem serca musze przyznać żeevo X to....lipa.....od IX w dół to autko miało swój styl....a teraz??zerżnięte z seata i alfy

...e tam...zadne Evo nie jest lipne :D Kazde ma swoj wlasny styl i charakter....poza tym Evo nigdy nie mialo w zamiarach byc jakims specjalnie wyrozniajacym sie samochodem...ot takie nie pozorne ale baaardzo skuteczne autko :D
Jeszcze z innej strony...w tych czasach coraz ciezej jest zaprojektowac samochod, ktory przy w miare niskiej cenie (w stosunku do konkurencji) ma byc dynamiczny, oryginalny, ladny, itp...
PS Seat i Alfa tez maja wspolna ceche...tego samego projektanta :P
Pozdrawiam

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2007, 21:39   

jockn, w 2007r. Mitsubishi w Polsce planuje wprowadzić EVO GT400 (400 kucyków) z gwarancją 8) , słyszałem z pewnego źródła. Może warto pomyśleć o takiej modyfikacji :wink:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 28-01-2007, 14:38   

Colto, no cóż, ze zbliżonych źródeł wiem, że i 440 jest w zasięgu ;) Extreme i 500Nm to musi fajnie jechać, co? :)

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 28-01-2007, 18:33   

Robson86 napisał/a:

PS Seat i Alfa tez maja wspolna ceche...tego samego projektanta :P
Już nie tego samego.

Doniu
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2007, 20:17   

Nie wiem czy przypadkiem gdzieś sie nie pojawił ten link ale bardzo ładne zdjęcia.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 04-02-2007, 11:46   

Byly juz co prawda, ale to nie zmienia postaci ze szykuje sie nam bardzo ladny Lancer Evo X... :roll: :roll:
Ciekawe czy ceny beda rownie ladne jak wyglad :D :D :D
Pozdroo

Odpowiedz do tematu