|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
Co myslicie o tej CARI 1996 1800 |
Autor |
Wiadomość |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2007, 14:43
|
|
|
Sprzedam Tobie swoją jeśli chcesz
[ Dodano: 15-01-2007, 14:46 ]
Mitsubishi Carisma GL TD 1,9; 1998 rok; kolor czrna perła
Klimatyzacja, 2x elektryczne szyby, 4x poduszki powietrzne, klimatyzacja, elektryczne lusterka, garażowany, 240 tysiączków najechane ma.
Jest po wymianie amortyzatorów, sforzni pod wachaczami, tarcz, klocków hamulcowych, drążków stabilizatorów (przód), nie ma wycieków ani pod skrzynią, ani pod silnikiem. Rozrząd do wymiany za 30 tys. |
|
|
|
 |
remiczek [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2007, 19:49
|
|
|
wiec sprawa stoi tak : Carisma silnik 1800 GLX 1996 auto jest po lekkiej stłuczce, zostało przebadane na grubosc lakieru, natomiast konstrukcja auta jest nie naruszona, do wymiany jest srodkowa czesc wydechu (chyba katalizator), uszczelka pokrywy silnika, lekki wyciek z uszczelki półosi,niewielki wyciek ze wspomagania (przewód wspomagania lączący pompe wspomagania z przekładnią kierownicy), przy okazji klocki i tarcze mozna tez,tylnia zbierznosc do ustawienia, oczywiście olej i filtry
auto ma ok 90 kilka tys przebiegu ale pewnie licznik jest krecony, ja byłbym ewentualnym 3 włascicielem,posiada instalacje gazową ale nie mieli zadnych dokładnych papierów,auto zostało "przebadane" przy nas przez pracowników serwsiu renault bo u nich stoi w komisie jako uzywane,
cena około 12000 |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 16-01-2007, 08:56
|
|
|
Jak dla mnie cena wysoka za ten rocznik. Brakuje tam klimy. A hak przy aucie eksploatowanym w Polsce... też nie wiadomo co ciągnęła. No i tak jak pisano wczesniej nie wierzyłbym w przebieg niecałych 100 tyś. w aucie z 96 roku i z instalką gazową. A tu piszesz że jeszcze tyle do zrobienia... |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 16-01-2007, 16:02
|
|
|
to
1. za drogi
2. za duzo jeszcze tu do roboty
3. nawet po mocniejszej stłuczce nie musi byc naruszona konstrukcja auta, a IMO, poduchę mu wystrzeliło (skąd wiadomo, czy nie ma tam napchanych gazet)
odpuśc ją sobie. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 16-01-2007, 16:08
|
|
|
czy cena wysoka... hmy, no ja swojej za tyle to bym chyba nie sprzedal, w kazdym razie niechcialbym.
Ale przebieg nierealny, za duzo do robienia a do tego to jest tylko to co wiesz, a co wyjdzie jeszcze w trakcie? Moim zdaniem szkoda czasu i nerwow na ta, poszukaj innej.
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 17-01-2007, 13:42
|
|
|
Jacek_GDI napisał/a: | A co myślicie o tym egzemplarzu (szczególnie arekp bo jest ze szczecina i może ją zobaczyć na własne oczy carisma
Ma przejechane ponad 200 000 km a tak poza tym to się nie znam
byłbym wdzięczny za wszelką pomoc. |
Wiec tak: carismy z ogloszenia juz nie ma, gosc na pytanie za ile poszla zrobil dziwny manewr glowa i sie zaczal wykrecac, ze skoro jej nie ma to i cena nieistotna. Generalnie dziwnie sie zachowal.
Obecnie w komisie jest rowniez Carisma z `98, GDI, HB ... zdjecia ponizej. Zrobilem troche zdjec co wywolalo u goscia wielkie zdziwienie i chyba niewiele brakowalo do zdenerwowania tym faktem.
Auto ma troche uszkodzen lakieru (porysowana). Z przodu byla uderzona - co widac na zdjeciu - i ma wgnieciony zderzak centralnie pod grilem. Maska jest cala i nie widac aby byla robiona.
Zderzak z tylu tez przerysowany, na tylnych drzwiach po lewej stronie delikatne uszkodzenie lakieru - ktore jak zauwazylem to gosc probowal zetrzec ;] haha widzialem jak sie ze mnie smial, ze uznalem to za uszkodzenie lakieru
Po prawej stronie na uszczelkach bylo widac zielony nalot - albo byla ostro polerowana (watpie, ale o tym dalej) albo lakierowana.
Klapa bagaznika byla jakas dziwna, po prawej stronie znaczne zapadniecie w stosunku do nadkola.
Auto w srodku ma zniszczona tapicerke na siedzeniach (przerwana, dosc brudne siedzenia) oraz boki drzwi (np. tylne lewe mialy dziury w tapicerce). Brakowalo popielniczki z tylu, po otwarciu schowka znajdowalo sie w nim pelno dziwnych kabli, schowek miedzy siedzeniami ujawnil srobki, jakies elementy plastikowe). Auto mialo urwana raczke od otwierania maski - gosc powiedzial, ze tamta czarna tez miala urwane i ze to kazdej tak jest (dziwne, moja z `95 nie ma urwanego ). Poniewaz auto w srodku bylo syfiaste to sadze, ze z zewnatrz nie bylo czyszczone poniewaz dopiero zdazylo wjechac na komis i nawet nie mialo jeszcze kartki z cena. Jestem przekonany, ze byla lakierowana po prawej stronie z tylu (z powodu widocznego nalotu) ale poniewaz byla mokra a slonca brak ciezko mi to bylo stwierdzic.
Koszt auta to 13000 zl (+1300 jesli oni maja rejestrowac).
ps. carna carisma poszla wczoraj a juz na wieczor dokladnie w to samo miejsce wstawili kolejna carisme Moze malo istotne ale zwrocilo to moja uwage. Ponizej zdjecia - poniewaz przyjechala wczoraj wieczorem to nie zdazyli zbyt wiele przy niej robic, nie ma zdjec ze srodka bo gosc i tak juz sie na mnie krzywil ale srodek kiepski wiec tak czy siak ja bym jej nie kupil.
 |
Ostatnio zmieniony przez arekp 17-01-2007, 14:26, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 17-01-2007, 14:05
|
|
|
Była walnięta przodem - imho zderzak poszedł w kierunku silnika i atrapka zbyt pionowo jest i nie pasuje krzywizną do świateł i zderzaka |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Jacek_GDI [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 14:28
|
|
|
Dzięki Panowie, (szczególnie arekp) dalej będę polował na Carismę . Jak by ktoś miał namiar na jakąś fajniutką szczególnie z okolic Szczecina to dajcie znać. Wielkie THX. |
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Pomógł: 26 razy Dołączył: 13 Lip 2005 Posty: 7812 Skąd: Olsztyn
|
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2007, 15:07
|
|
|
Mi lotka sie nieszczegolnie podoba. |
|
|
|
 |
remiczek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 16:08 Carisma podejscie trzecie
|
|
|
Witam
Co sądzicie o tej CARISMIE
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-01-2007, 16:39 Re: Carisma podejscie trzecie
|
|
|
remiczek napisał/a: | Co sądzicie o tej CARISMIE |
Maska jest jakos dziwnie nadniesiona nad swiatlami i grilem (a moze to tylko zludzenie na zdjeciu).
Poza tym ladna czerwone carismy bardo mi sie podobaja |
|
|
|
 |
remiczek [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 17:55
|
|
|
e chyba wszystkie maja taką przerwe, a moze klapa jest zwyczajnie niedomknięta bo to widac ze z jakiejs giełdy czy cos.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 20:14
|
|
|
tutaj masz przynajmniej fajnie wygladajaca Cari na fotce