|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 24-02-2007, 11:33 |
Pajero najlepszą terenówką w Australii |
Autor |
Wiadomość |
MICU [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2007, 09:45
|
|
|
Dzięki, ale znalazłem już cenę.
To było pytanie retoryczne. Abstrahując od zagadnienia czy on jest wart swojej ceny, 200 tys to bardzo dużo kasy. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 16-02-2007, 11:21
|
|
|
W naszym kochanym kraju generalnie ceny na nowe auta sa tak duze, ze rece opadaja. Nie jestem w stanie tego racjonalnie wytlumaczyc a moze poprostu zarobki sa na niskim poziomie. Majac 200 tysi na tzw. "ruchy" kupilbym to auto ale przy moich mozliwosciach to zawrotna kwota. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
MICU [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2007, 11:39
|
|
|
Gene napisał/a: | W naszym kochanym kraju generalnie ceny na nowe auta sa tak duze, ze rece opadaja. Nie jestem w stanie tego racjonalnie wytlumaczyc a moze poprostu zarobki sa na niskim poziomie. Majac 200 tysi na tzw. "ruchy" kupilbym to auto ale przy moich mozliwosciach to zawrotna kwota. |
Mam to samo.
Wiem, że to trochę poza tematem, ale... Jak to jest, że zarobki u nas są (średnio) połowę niższe niż w Europie zach, a ceny o 1/3 wyższe. Kiedyś widziałem różnicę w cenie VOLVO XC90 V8 w Niemczech i w USA: 54 tys Euro - 52 tys USD. Jak to tłumaczyć, to w końcu europejski samochód. A potem wszyscy się dziwią, że w Polsce tak mało nowych samochodów się kupuje.
Nawet jak znajdę lepiej płatną pracę, to 200 tys na auto, to fura pieniędzy. |
|
|
|
 |
|
|