Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Uszodzony układ chłodzenia?
Autor Wiadomość
Zakatek 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 2003
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-11-2013, 13:34   

Muszę przyznać że Pan Zbyszek ma nieceniony dar trafnego określania przyczyn usterek w naszych samochodach. . Wadliwy okazał się termostat, który owszem został sprawdzony ale nie w temperaturze wybicia czyli 76,5 C. Problem rozwiązany :)

Pozdrawiam

[ Dodano: 01-06-2014, 22:08 ]
Wracam do tematu podnoszenia się temperatury. Jakiś czas temu pytałem o "opiłki" w płynie chłodniczym. Jeden z mechaników powiedział mi że możliwe jest iż wykańcza mi sie powoli pompa wody. Jeździłem bez problemu przez niecałe 2 miesiące aż do dnia wczorajszego problem znów wrócł.
Aktualnie problem polega na tym, iż w losowych momentach to znaczy moge jechać wolno nie przekraczając 2tys obrotów a mogę również jechać bardzo dynamicznie przekraczając tą wartość. Wtedy wskazówka temepratury wznosi się ponad połowę i gdybym nie odpuścił gazu i nie przeczekał kilknastu sekunt wydaje mi się że doszłaby do maksimum.

Zaznaczam że układ nie wypluwa płynu jak miało to miejsce wcześniej. Aż strach jechać tym samochodem w trase dłuższą niż 1000km, a taką niebawem mam w planach. Bardzo dziękuje za sugestie.

Odpowiedz do tematu