|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] dziwne działanie ogrzewania |
Autor |
Wiadomość |
MichciuGT
Mitsumaniak
Auto: Galant Kombi 6A13
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 15 Kwi 2014 Posty: 1012 Skąd: Marki
|
Wysłany: 26-12-2014, 22:58
|
|
|
za schowkiem masz "tunel powietrzy" w którym jest wentylator, filtr, nagrzewnica... idzie on w stronę środka samochodu, a tam za radiem jest mieszek powietrza zimnego z ciepłym czy jak to się tam zwie
nie zdejmując plastików gdy spojrzysz pod kierownicę i w prawo to przekręcając regulacje od temp. będziesz widział że jest tam zębatka która steruje tym mieszalnikiem powietrza i powinieneś widzieć jej ruch w pełnym zakresie
a co do czujnika temperatury wewnątrz samochodu to tutaj była osoba z podobnym problemem i chyba go rozwiązała:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=4938
dodam tylko że przedłużanie przewodów do czujnika temp. może zmienić jego charakterystykę tzn. może być inny opór niż być powinien, czyli jeżeli gdzieś przekładamy to na możliwie krótkim przewodzie |
_________________ 2020 - Czarny Galant Avance 2.5l
2019-2019 sprzedana Czerwona Yamaha YZF-R125
Bordowa Poliftowa Carisma 1.8 GDI
Są trzy wersje: moja, wasza i ta prawdziwa
Życie jest ładne póki nie dotyka się go. |
|
|
|
 |
Borysław
Forumowicz

Auto: Mitsu Carisma 1,8 GDI 1998r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-12-2014, 23:21
|
|
|
Wielkie dzięki za konkretną odpowiedź.
Wszystko już wiem i muszę tylko poczekać na plusowe temperatury na dworze
Szukajka działa jak działa ale na wiele sposobów próbowałem coś znaleźć z marnym efektem.Nazwy wątków też robią swoje
[ Dodano: 27-12-2014, 19:30 ]
Jako, że jestem uparta bestia i mróz mi nie straszny, termistor już jest w innym miejscu
Ogólnie wiecej jest rozbierania niż samego lutowania.
Polecam wykonać ten zabieg, bo na prawdę warto |
_________________ Moje Mitsu
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=93105 |
|
|
|
 |
|
|