|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Wymiana rozrządu - spór o pompę wody |
Autor |
Wiadomość |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 20-12-2013, 19:23
|
|
|
ja tam na pudełku nigdzie nie znalazłem napisu made in china a dla mnie najważniejsze że część przepracowała swoje więc po co przepłacać nie każdego stać na oryginalne części choć i one potrafią się rozsypać bo każdy producent oszczędza na wszystkim i konstruktorzy tworząc część zakładają aby przepracowała swoje minimum a nie wieki bo przecież na czymś trzeba zarabiać. |
|
|
|
 |
Bismarck
Forumowicz
Auto: SdKfz 181
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 19 Gru 2010 Posty: 193 Skąd: Vorpommern-Stettin-Löcknitz
|
Wysłany: 21-12-2013, 15:23
|
|
|
Wybrałem wasze słowa z całosc tekstu jakie napisaliscie bo uwazam ze to bardzo wazna kwestia:
robertdg napisał/a: | To i tak wciąz pozostaje kwestia dyskusyjna, jakośc zamienników mamy taką a nie inną,
a inżynierowie wciąz pracują nad tym aby te częsci wytrzymywały swoje minimum. |
Mysle ze powinnismy zadac sobie pytanie zamiennik a orginał oraz ich wytrzymałosc
Na własnym przykładzie
http://forum.mitsumaniaki...=asc&start=1440 Wysłany: 12-11-2013, 19:05
musze przyznac ze gdy napisałem oraz wyslalem foto do producenta
wadliwej czesci bardzo szybko przyslal druga pokryl koszty naprawy przeprosił i.t.d oraz poprosil o odeslanie uszkodzonej
adaśko napisał/a: | najważniejsze że część przepracowała swoje więc po co przepłacać
bo przecież na czymś trzeba zarabiać. |
koledzy ja powoli dochodze do wniosku ze jakosc nie idzie w parze z cena |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=xEGvaJMDia8 |
|
|
|
 |
|
|