|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: robot 10-02-2007, 22:52 |
[CA1A 1.3] Spalanie misia, coś nie tak :/ |
Autor |
Wiadomość |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2007, 14:24
|
|
|
dozek, odpisalem Ci w watku na technicznym bo zadajesz pytania na roznych podforach i pozniej taki burdel. |
|
|
|
 |
ZAC [Usunięty]
|
Wysłany: 11-02-2007, 12:21
|
|
|
Ja mam taki sam problem ze spalaniem, z tym że ja jestem w gorszej sytuacji. Ja w swoim zmieniłem już sondę, wyczyściłem i ustawiłem wszystko co było na forum opisane do wyczyszczenia i ustawienia, 0 błędów ECU, nowe kondensatory a spalanie dalej 12 litrów.
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły? Gdybym go tak nie lubił, to już dawno puścił bym go z przepaści.
Czekam na wszelakie sugestie i pomysły.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 01-03-2007, 19:50
|
|
|
zeby nie zasmiecac dolacze sie do tematu
Mam Colta CAO 1.6 16V w automacie i jestem przerazony spalaniem! Wskaznik wrecz opada na oczach a spalanie przy naprawde spokojnej jezdzie (do 2500obr/min) w miescie na trybie ECO to 12-13 litrow! Jak przelacze na POWER i przycisne to spokojnie dochodzi do 15l Z kolei kiedy wracalem z niemiec przez 1050km trasy spalil mi niecale 70 litrow...
Macie jakies jeszcze sugestie oprocz sondy?
Dodam ze autko mam od tygodnia, kupione w niemczech od kolesia u ktorego biore juz swoj 4. samochod. Wszystko co nie dzialalo zostalo wymienione badz naprawione. Skrzynia nowa na gwarancji. Check Engine zapala sie tylko na chwile po przekreceniu kluczyka i nigdy wiecej. |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 02-03-2007, 07:27
|
|
|
Automatyczna skrzynia biegow w takich malych samochodach to jakies nieporozumienie.
Oczywiscie i tak za duzo pali ale nie spodziewaj sie, ze bedziesz schodzil ponizej 8l.
Standardy do sprawdzenia. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 02-03-2007, 08:55
|
|
|
ZAC napisał/a: | Ja w swoim zmieniłem już sondę, wyczyściłem i ustawiłem wszystko co było na forum opisane do wyczyszczenia i ustawienia, 0 błędów ECU, nowe kondensatory a spalanie dalej 12 litrów. |
U mnie 10 nie zależnie od stylu jazdy i pory roku. Też już wszystko zrobiłem.
Zostało mi:
-sprawdzenie aparatu zapłonowego (nie wiem czy ma sens),
-sprawdzenie pompy paliwa (jw.)
- sprawdzenie wtrysków (na pewno ma sens).
Jeśli to nie wypali to mu chyba gaz założę po złości |
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 02-03-2007, 10:08
|
|
|
kaeres napisał/a: | Automatyczna skrzynia biegow w takich malych samochodach to jakies nieporozumienie.
Oczywiscie i tak za duzo pali ale nie spodziewaj sie, ze bedziesz schodzil ponizej 8l.
Standardy do sprawdzenia. |
co do autoamatu na poczatku tez tak myslalem ale teraz zmieniam zdanie. Skrzynia jest inteligentna, dostosowuje sie do stylu jazdy, zmienia biegi szybko, plynnie i bez szrpniec. Moge tez sam wybrac bieg na ktorym jade. Tylko to spalanie... |
|
|
|
 |
|
|