Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Trochę słabszy gdy sie rozgrzeje.
Autor Wiadomość
eve1988 
Forumowicz

Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-05-2014, 06:05   

dzisiaj po pracy zmierze multimetrem tylko gdzie szukac kostki od niej w kabinie czy pod samochodem.
dziwi mnie jednak fakt ze przy pracujacej klimie mi wyskakuje ten blad. czy mieszanka jest wtedy zmieniana?
patrzylem na allegro to znalazlem sondy za ok 120zl ale pewnie trzeba by bylo kostke z mojej przylutowac dziwnych firm. zawracac sobie nimi glowe? czy szukac jakiejs dedykowanej do modelu za 250zl?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 21-05-2014, 06:12   

Kostka jest pod maską przy pokrywie zaworów, sonda jest wkręcona w kolektor, jak otworzysz maskę to na pewno ją zobaczysz.
Do ciebie pasuje Denso DOX-0114, na Alledrogo jest taka z przesyłką za 175zł.

eve1988 
Forumowicz

Wysłany: 21-05-2014, 09:13   

ja jej nie mam w kolektorze. jest pod spodem przed katalizatorem tylko nie wiem gdzie kostka bo jak w tym tunelu pod autem to sie tam nie dostane.

kamir 
Mitsumaniak
TK

Auto: Carisma GLX 1.8 SOHC+LPG '96r
Wysłany: 21-05-2014, 16:27   

To dostęp do wtyczki powinieneś mieć tak, jak u mnie od kabiny, wystarczy odkręcić jeden plastik przy lewej nodze pasażera.

Pozdrawiam
Kamir

eve1988 
Forumowicz

Wysłany: 21-05-2014, 17:44   

Znalazlem kostke. tylko nie wiem co za magik tam grzebal i co chcial osiagnac.
http://zapodaj.net/a38fa8...html>Wtyczka 1.jpg
jak to powinno byc podlaczone.
Jakis mostek na tym ktos zrobil

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 21-05-2014, 18:15   

Może odwiń więcej izolacji aby było dokładnie widać ca z czym jest połączone. Może ktoś podłączał się pod sterownik gazowy ale trudno coś powiedzieć bo na tej fotce nie widać dokładnie.

eve1988 
Forumowicz

Wysłany: 21-05-2014, 18:24   

odwijalem je to sa polutowane. zdjecie robione telefonem (autofocus szalal) i przez telefon wrzucalem. do sondy za kostka ida 4 przewody 2 biale( od grzalki o ile dobrze pamietam) oraz szary i czarny (sygnalowe chyba) zmostkowany jest szary z czarnym, analogicznie przed kostką są to przewody czarny i biały te co na fotce. pierwszy raz takie cos widze.
rok temu wymontowalem instalacje lpi vialle ciekły wtrysk gazu. tam check sie swiecil na gazie a na benzynie gasl jesli to ma cos z tym wspolnego.

[ Dodano: 21-05-2014, 18:49 ]
troche lepsza fotka
http://zapodaj.net/e9122a...html>Wtyczka 2.jpg

Stach 
Forumowicz

Auto: cari 1.6 97r
Wysłany: 18-06-2014, 00:13   

Na pytanie które jest jednocześnie tematem odpowiedź jest jedna. Dokładnie to co glina tutaj pięknie napisał ;-) a co do twojego problemu. Jeżeli masz takie odczucia ze fura dużo słabsza i w dodatku wyszło ze lambda to jak nic to jest przyczyną. Sam to właśnie przechodziłem ostatnio tylko ze ja gazu nie mam. Ale to raczej tu nie ma do rzeczy nic. Tam w moim temacie kolega mi podał jaka sondę kupić. Nie była znów droga a po wymianie auto hula znów jak kiedyś :-) wcześniej był muł i robiło się to coraz gorsze i gorsze aż w końcu nie miał bym czym rowerzysty nawet wyminac. Nie ma co czekać aż całkiem coś padnie tylko robić na bierzaco . Elo

eve1988 
Forumowicz

Wysłany: 18-06-2014, 07:33   

problem juz ogarnalem. no i byla temu winna lambda.
tylko co mnie zdziwilo ze check od lambdy zapalal sie dopiero jak zaczelo robic sie cieplo i wlaczalem klime, bez klimy sie nie swiecil.

Stach 
Forumowicz

Auto: cari 1.6 97r
Wysłany: 18-06-2014, 07:43   

No u mnie też cały czas nie święcił. Tylko co jakiś czas zapalał się a auto robiło się mułowate coraz bardziej. Zrobiłem jak koledzy pisali na zwarcie pinów i mi wymrygało błąd sondy nr 11

Odpowiedz do tematu