|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[CY3A 1.8] "głośne" otwieranie i zamykanie centaln |
| Autor |
Wiadomość |
michaello
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-05-2014, 11:50
|
|
|
| tyku napisał/a: | | Dlatego założyłem elektrycznie składane lusterka zewnętrzne i teraz już wiem, kiedy mam zamknięty samochód. |
i to jest ekonomiczne rozwiazanie! |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3277 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 26-05-2014, 12:39
|
|
|
| W Polsce, tak jak w całej UE obowiązuje Regulamin 97 EKG ONZ (dotyczący systemów alarmowych pojazdów), który zabrania m.in. stosowania głośnego uzbrajania i wyłączania alarmów. |
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 11637 Skąd: ...
|
Wysłany: 26-05-2014, 16:37
|
|
|
| Uwex napisał/a: | | W Polsce, tak jak w całej UE obowiązuje Regulamin 97 EKG ONZ (dotyczący systemów alarmowych pojazdów), który zabrania m.in. stosowania głośnego uzbrajania i wyłączania alarmów. |
Nigdy w życiu nie miałem "głośnego" sygnału zamykania/otwierania auta, Nie było to wcale mi potrzebne. Jest sposób, aby jednak zrobić taki system w sposób cywilizowany. Jeśli masz alarm "dokładany" a nie fabryczny i posiada on wyjście napięciowe, to można kupić sygnalizator klikający z potencjometrem, tak aby słychać było delikatne kliknięcie w zasięgu kilku metrów. |
|
|
|
 |
|
|
|