|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kupno nowego outlandera IIIgen 2.0 benzyna manual |
Autor |
Wiadomość |
qbota
Forumowicz

Auto: OII 2.4 CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Sty 2012 Posty: 140 Skąd: Czerniejewo
|
Wysłany: 20-06-2014, 11:27
|
|
|
Komandor, wozisz wodór, pchają Cię Chińczycy, czy to może spalanie na jałowym bo te 450km Outek jedzie na lawecie?
Średnia 73km/h na odcinku krajowym 450km, gdzie co chwila jest 50km/h i powiedzmy 50 skrzyżowań ze światłami na których stoisz minutę, wymaga rurowania odcinkami chyba pod 150km/h. Najmniej mi spalił jak jeździłem po Szwajcarii na szwajcarskiej benie, grzecznie 50-80km/h to wyszło wtedy 7,9 l/100km. Tyle że wtedy średnią miałem np. 40km/h.
Powstaje więc pytanie: ile wychodzi z tankowania a nie z komputera? |
|
|
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 20-06-2014, 20:27
|
|
|
Średnią prędkość i spalanie czytam z komputera. Trasa Wawa Mokotów - Koszalin (dom - dom) drogami różnej kategorii... Na pokładzie 2 osoby + 40kg bagażu + klima. Kiedyś zawsze było 9.5-10.5 ltr/100km. Teraz jeżdzę 20 minut dłużej ale ze spalaniem w okolicach 8.0. Wbrew pozorom to nie jest takie trudne chociaż do wyniku dochodziłem stopniowo:) Staram się nie przekraczac 110 na budziku i jechac w miare równo. Ile o2 pali naprawde tego nie wiem... chyba jestem zbyt leniwy aby sprawdzac z dystrybutorem ale obiecuję poprawę i wkrótce dam znac.
pozdro |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
bzyczek
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.2D
|
Wysłany: 21-06-2014, 10:02
|
|
|
Podłączając się pod temat. Chętnie chciałbym się dowiedzieć od posiadacza O3 diesel z manulną skrzynią jakie ma średnie spalanie. Ciekawy jestem jak to ma się do mojego automata. |
|
|
|
 |
Fun
Forumowicz Skimaniak

Auto: Outlander III 2.0 MIVEC
|
Wysłany: 23-09-2014, 14:30
|
|
|
Witam
Jestem nowym userem tego forum,więc witam serdecznie wszystkich :) ...co do pytania autora...to ja jestem właścicielem benzyny w manualu od 2 miesięcy i powiem tak..mam na szafie 2300 km przejechane to pewnie nie jestem wiarygodny w opini,ale mi auto pasuje...robię mało km rocznie tzn ok 20 tyś więc mi benzyna pasuje ile by nie paliła...a pali po mieście aktualnie ok 10,2 l a na eco ok 8,8 l ale żadko na nim jeżdzę bo zamula:)...skrzynia chodzi ok,jeśli się ją "wyczuje"...miałem nowe auta wcześniej i skrzynie chodziły lepiej...a tak to jest OK...duży bagażnik,dużo miejsca z tyłu,prosty panek kontrolny...nawet za prosty...no i nówka sztuka...nie martwię się o awaryjność...bo każdy samochód który miałem nowy chodził ok....według maksymy...jak dbasz tak masz 8) |
|
|
|
 |
|
|