Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Fani palma lub innego ustrojstwa z gps'em, sa tu jacys?
Autor Wiadomość
arturro
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2007, 13:43   

jest to jakies rozwiazanie ale wlasnie ze wgledu na male wymiary wyswietlacza malo praktyczne.

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-02-2007, 13:50   

Jeden z moich przyjaciół używa telefonu jako GPSa ( chyba nawet nokie ) ale phone jest straszzzznie wolny i faktycznie na jego wyświetlaczu guzik widać .

Pytał ktoś do czego używać palma. Ostatnio używam również jako komunikatora GG . Nawet nieźle bangla
L.U.K.S. SQUAD

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 22-02-2007, 14:14   

polsaler napisał/a:
Pytał ktoś do czego używać palma. Ostatnio używam również jako komunikatora GG . Nawet nieźle bangla

Hyhyhy ... ja bym zaklikal na smierc ekranik, rysik lub siebie gdybym mial prowadzic rozmowy choc w polowie tak jak z uzyciem tradycyjnej klawiatury ;-)

szczeslaw 
moderator
Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Wysłany: 22-02-2007, 14:35   

arekp napisał/a:
malutka rozdzielczosc ekranu 240x320px

Do niej przystosowana jest jeszcze większość softu więc sama rozdzielczość nie stanowi raczej problemu.
Osobiście używam Era MDA Compact II (HTC Charmer) - Windows Mobile 5.0, procesor TI Omap 195 MHz, ekran 2.8" 240x320.
http://wiki.xda-developer...ame=HTC_Charmer

Do tego posiadam odbiornik GPS na bluetooth i w zupełności mi to wystarcza. Automapa chodzi ładnie i nie ma z nią problemów (a to, że odpala się wolniej, czy trochę wolniej wyznacza nową trasę w porównaniu typowymi pocketami z szybszymi prockami, jest do przeżycia), obrzymia większość softu pod PPC śmiga bez bólu (poza bardziej wymagającymi gierkami korzystającymi z "3D"). Urządzenie niewielkie, zgrabne, ładnie leży w dłoni. Wykorzystuję go zarówno jako telefon i jako PPC (oraz podczas wyjazdów jako odtwarzacz MP3 i Divx - jakość dźwięku w połączeniu z KOSS Porta Pro jest zadziwiająco dobra, nawet dla mnie - audiofila :) ) i naprawdę nie narzekam, a przynajmniej noszę tylko jedno urządzenie :)
Cena? Mnie kosztował w promocji w Erze całe 100zł, więc tym bardziej mi się podoba :)

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2007, 01:02   

Mam prośbę, zróbcie test czy Automapa pokazuje ulicę Klonową w Białogórze.
Inne mapy?

Sprawdziłem na wersjach Demo, że:
AutoPilot pokazuje.
GMapa 5 nie.
Naviga (Geoinvent) nie.
Targeo nie.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2007, 08:13   

tomtom 6 brak
automapa 3.9.3 brak

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2007, 09:39   

zulu napisał/a:
Mam prośbę, zróbcie test czy Automapa pokazuje ulicę Klonową w Białogórze.

Automapa 3.9.7 znajduje mi miejscowosc Białogóra jedynie w Pomorskim, ale mapa nie jest az tak dokladna aby wskazac ulice.

Jesli chodzi o sama mape w Automapie to w serwisie www.targeo.pl znajduje sie webowa wersja w/w produktu :)

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2007, 19:46   

...no właśnie, aż mnie zatkało gdy AutoPilot wyświetlił mi (mapa online na www.autopilot.pl ):

a pytam dlatego, że na stronie poniżej jest "dziwna" oferta ...co o tym sądzicie?

http://gps24.pl/nawigacja...ki-p-25059.html

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-03-2007, 22:51   

zulu napisał/a:
a pytam dlatego, że na stronie poniżej jest "dziwna" oferta ...co o tym sądzicie?

A co w niej jest dziwnego?

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2007, 23:05   

Ma nieodparte wrażenie, że Becker o tym nie wie :badgrin:

Poza tym, przeczytajcie o zmaganiach jednego speca na forum....:
http://forum.gps24.pl/vie...?t=227&start=90

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 10-03-2007, 23:30   

zulu napisał/a:
Ma nieodparte wrażenie, że Becker o tym nie wie :badgrin:

beckera malo pewnie interesuje jakie aplikacja sa wgrane w ich urzadzenie

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 30-04-2007, 21:06   

Jak się okazało Arturro miał rację, gdyż Becker wybrał sobie MapaMap zamiast AutoPilota(choć nie wiem czy słusznie). Linka nie zamieszczam, bo łatwo znaleźć.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 01-05-2007, 12:21   

A jednak - poszedłem na razie w opcję telefon + moduł GPS. Jak dla mnie wystarczy. Ekran co prawda mały ale spokojnie da się na tym nawigować. Nie ma żadnych problemów z szybkością wyznaczania trasy, jej modyfikacją, itp. itd. Nie wiesza się (jak to miało miejsce przy HP 6510 + TT5). Przy dłuższych trasach uciążliwe może być ładowanie urządzeń ale plus jest taki, że obsługuję to 1 ładowarką. Moduł GPS LD-3W Nokii mam schowany w szufladce pod radiem i nawet tam łapie sygnał.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2007, 12:52   

a czego uzywasz? pewnie tomtom'a, 5 czy 6?
jakby ktos chcial mam skonwertowane punkty poi suszarki, fotoradary i fotoradary stacjonarne z AM do tomtoma 2,3MB.
wystarczy wypakowac i wrzucic do polskiej mapy.
chetni proszeni sa o maila (nie pw). arturro2@2com.nospam.pl

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 01-05-2007, 16:06   

Ja używam TT GO 700, Europa rewelacyjna, Polskę właśnie uaktualniłem,może być, w okolicach Warszawy prowadzi nawet po leśnych drogach. Z innymi okolicami jednak jest jeszcze słabe pokrycie. Dla mnie dodatkową zaletą jest zainstalowany w nim BT i służy jako zestaw głośnomówiący, gdzie rozmowę i komunikaty słyszę przez głośniki radia.

Odpowiedz do tematu