Fani palma lub innego ustrojstwa z gps'em, sa tu jacys? |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 13:43
|
|
|
jest to jakies rozwiazanie ale wlasnie ze wgledu na male wymiary wyswietlacza malo praktyczne. |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-02-2007, 13:50
|
|
|
Jeden z moich przyjaciół używa telefonu jako GPSa ( chyba nawet nokie ) ale phone jest straszzzznie wolny i faktycznie na jego wyświetlaczu guzik widać .
Pytał ktoś do czego używać palma. Ostatnio używam również jako komunikatora GG . Nawet nieźle bangla |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 22-02-2007, 14:14
|
|
|
polsaler napisał/a: | Pytał ktoś do czego używać palma. Ostatnio używam również jako komunikatora GG . Nawet nieźle bangla |
Hyhyhy ... ja bym zaklikal na smierc ekranik, rysik lub siebie gdybym mial prowadzic rozmowy choc w polowie tak jak z uzyciem tradycyjnej klawiatury |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 22-02-2007, 14:35
|
|
|
arekp napisał/a: | malutka rozdzielczosc ekranu 240x320px |
Do niej przystosowana jest jeszcze większość softu więc sama rozdzielczość nie stanowi raczej problemu.
Osobiście używam Era MDA Compact II (HTC Charmer) - Windows Mobile 5.0, procesor TI Omap 195 MHz, ekran 2.8" 240x320.
http://wiki.xda-developer...ame=HTC_Charmer
Do tego posiadam odbiornik GPS na bluetooth i w zupełności mi to wystarcza. Automapa chodzi ładnie i nie ma z nią problemów (a to, że odpala się wolniej, czy trochę wolniej wyznacza nową trasę w porównaniu typowymi pocketami z szybszymi prockami, jest do przeżycia), obrzymia większość softu pod PPC śmiga bez bólu (poza bardziej wymagającymi gierkami korzystającymi z "3D"). Urządzenie niewielkie, zgrabne, ładnie leży w dłoni. Wykorzystuję go zarówno jako telefon i jako PPC (oraz podczas wyjazdów jako odtwarzacz MP3 i Divx - jakość dźwięku w połączeniu z KOSS Porta Pro jest zadziwiająco dobra, nawet dla mnie - audiofila ) i naprawdę nie narzekam, a przynajmniej noszę tylko jedno urządzenie
Cena? Mnie kosztował w promocji w Erze całe 100zł, więc tym bardziej mi się podoba |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2007, 01:02
|
|
|
Mam prośbę, zróbcie test czy Automapa pokazuje ulicę Klonową w Białogórze.
Inne mapy?
Sprawdziłem na wersjach Demo, że:
AutoPilot pokazuje.
GMapa 5 nie.
Naviga (Geoinvent) nie.
Targeo nie. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2007, 08:13
|
|
|
tomtom 6 brak
automapa 3.9.3 brak |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-03-2007, 09:39
|
|
|
zulu napisał/a: | Mam prośbę, zróbcie test czy Automapa pokazuje ulicę Klonową w Białogórze. |
Automapa 3.9.7 znajduje mi miejscowosc Białogóra jedynie w Pomorskim, ale mapa nie jest az tak dokladna aby wskazac ulice.
Jesli chodzi o sama mape w Automapie to w serwisie www.targeo.pl znajduje sie webowa wersja w/w produktu |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-03-2007, 22:51
|
|
|
zulu napisał/a: | a pytam dlatego, że na stronie poniżej jest "dziwna" oferta ...co o tym sądzicie? |
A co w niej jest dziwnego? |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2007, 23:30
|
|
|
zulu napisał/a: | Ma nieodparte wrażenie, że Becker o tym nie wie |
beckera malo pewnie interesuje jakie aplikacja sa wgrane w ich urzadzenie |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-04-2007, 21:06
|
|
|
Jak się okazało Arturro miał rację, gdyż Becker wybrał sobie MapaMap zamiast AutoPilota(choć nie wiem czy słusznie). Linka nie zamieszczam, bo łatwo znaleźć. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 01-05-2007, 12:21
|
|
|
A jednak - poszedłem na razie w opcję telefon + moduł GPS. Jak dla mnie wystarczy. Ekran co prawda mały ale spokojnie da się na tym nawigować. Nie ma żadnych problemów z szybkością wyznaczania trasy, jej modyfikacją, itp. itd. Nie wiesza się (jak to miało miejsce przy HP 6510 + TT5). Przy dłuższych trasach uciążliwe może być ładowanie urządzeń ale plus jest taki, że obsługuję to 1 ładowarką. Moduł GPS LD-3W Nokii mam schowany w szufladce pod radiem i nawet tam łapie sygnał. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2007, 12:52
|
|
|
a czego uzywasz? pewnie tomtom'a, 5 czy 6?
jakby ktos chcial mam skonwertowane punkty poi suszarki, fotoradary i fotoradary stacjonarne z AM do tomtoma 2,3MB.
wystarczy wypakowac i wrzucic do polskiej mapy.
chetni proszeni sa o maila (nie pw). arturro2@2com.nospam.pl |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-05-2007, 16:06
|
|
|
Ja używam TT GO 700, Europa rewelacyjna, Polskę właśnie uaktualniłem,może być, w okolicach Warszawy prowadzi nawet po leśnych drogach. Z innymi okolicami jednak jest jeszcze słabe pokrycie. Dla mnie dodatkową zaletą jest zainstalowany w nim BT i służy jako zestaw głośnomówiący, gdzie rozmowę i komunikaty słyszę przez głośniki radia. |
|
|
|
 |
|