Kto wie jak się wkręcić w wyścigi? |
Autor |
Wiadomość |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-10-2005, 21:46
|
|
|
i te piersi |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 29-10-2005, 12:38
|
|
|
To i ja wtrące swoje 5 groszy
Jeśli chodzi o sponsoring wszelkich sportów motorowych ( głównie rajdy , wyścigi ) sprawa jest barrrdzo skomplikowana . Otóż nikt nie chce wykładać kasy ( dużżej ) na sport , który w mediach jest prezentowany szczątkowo lub wcale . Wiemy coś o tym z piotrmas bo jeszcze dwa sezony temu szukaliśmy firmy , która wyłożyłaby kasę na nasze starty. Niestety wszyscy zbywali nas już na wstępie. Sprawę pogorszył fakt zakazu reklam tytoniów i alkocholów. Teraz żeby znaleźć sponsora (bez znajomości) to chyba cud !! ( Wyjątkiem jest nowa grupa firmy LOTOS . Ponoś przy pokazaniu się z dobrej strony ( tytuł MP ) możliwość załapania się do Lotosu jest całkiem spora .
Jeszcze troszkę o kasie ! Zgadzam się z tym , że sporty motorowe to po pierwsze KASA , po drugie KASA itd . Żeby w PPZMot ( II liga rajdowa) liczyć się w generalce trzeba mieć budżet w granicy 200 000 - 300 000 PLN !!!! ( załoga Bonder/Bonder) . Na taki koszt składają się głównie zakup topowego auta , opon , paliwa , wpisowego itd itp.) Budżety topowych teamów I ligi rajdowej zaczynają się od 1 000 000 PLN i pną się ostro w górę . Faktem jest też to , że cały cykl PPZMot można "przelatać" za małą kasę ( coś około 20000 - 50000 PLN ). Zakładając brak inwestycji w auto , opony itd i licząc się z tym , że będzie się zamykało stawkę i nikt nas nawet nie zauważy. Ale czy warto ????? |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2005, 23:12
|
|
|
Przpraszam za niedoinformowanie, czy MP to Mistrz Polski? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 29-10-2005, 23:19
|
|
|
dokładnie |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 29-10-2005, 23:57
|
|
|
szymon to moze warto zagdac z lotosem ? wkoncu tytul MP macie . auto niby tez jest (jasne ze by sie lepsze przydalo ) pilot jest kierowca takze.
tylko ta ka$a ka$a ka$a ... ;/
ps. czoper sam golisz nogi i wlosy na pietach |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2005, 13:40
|
|
|
Chooper skąd myśl że gole nogi?
Czy to jest jakaś zorganizowana akcja? |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 30-10-2005, 19:26
|
|
|
taka akcja zebys dał piątaka |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2005, 19:35
|
|
|
Dobra to moze tak, nie wiem o co chodzi z goleniem moich nóg Zdementuje plote i odrazu mówie że kulosków sobie nie gole na klacie tylko czasem się gole ale to jak ide do pracy ........ oczywiście żartuje
Chciałbym też zauwazyć że zbaczamy z tematu, ja tu może moją przyszłość będę wiązał z wyścigami a Chooper o goleniu nóg mi wyjeżdza |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2005, 08:28
|
|
|
przybijajac gwozdz do trumny... zacytuje powiedzenie nr. 1 w swiatku rajdowo -wyscigowym. " kasa misiu, kasa" a o reszcie tez juz koledzy napisali . smutne...ale prawdziwe. nawet zdoluje cie na koniec w kwestii gokartow. jak zaczynalem w wieku 14 lat isniala w tym kraju tzw. komuna . czyli w szkolnych klubach sportowych w moim przypadku SKS energetyk biłgoraj bylo wszystko od a do z co jest potrzebne do startow. bawilem sie w to przez 14 lat przechodzac co wyzszych kategorii i kiedys zalozylem sobie tak: bawie sie w to do czasu jak zacznie mnie to kosztowac" i tak bylo . przyszla hahahah demokracja zaczela sie kasa .reasumujac...teraz jezdza dzieci moich kolegow z klubu i ich sponsorzy czyli rodzice z rozrzewnieniem wspominaja dawne czasy w kwestii finansowania. teraz ponizej 15 tys na sezon nie zaczynaja. |
|
|
|
 |
piorek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-11-2005, 15:15
|
|
|
A Holowczyc jest dobrym sporotwcem, czy bogatym kierowca z ukladami?
Bo ja mam kolezke co jezdzil w rajdach i mowil ze Holek to pozer i wogole propaganda |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 06-11-2005, 16:47
|
|
|
piorek napisał/a: | Bo ja mam kolezke co jezdzil w rajdach i mowil ze Holek to pozer i wogole propaganda |
Zazdrość jest paskudną cechą...
Jeździłem z Hołkiem i z Kuzajem i jeszcze z paroma innymi i powiem Ci tak: jeśli chodzi o technikę jazdy nie znam nikogo lepszego (no może Galli ale z nim miałem okazję się tylko przywiatć ) Hołek ma już swoje lata i dlatego jego sukcesy powoli przemijają ale nadal to wspaniały kierowca.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
piotrmas [Usunięty]
|
Wysłany: 07-11-2005, 23:53
|
|
|
piorek napisał/a: | A Holowczyc jest dobrym sporotwcem, czy bogatym kierowca z ukladami?
Bo ja mam kolezke co jezdzil w rajdach i mowil ze Holek to pozer i wogole propaganda | nie popadaj w skrajnosci. mozna kogos nie lubiec ,,,osobiscie tak jest w moim przypadku ,,,ale nie ujmuje to mu umiejetnosci ktorych nikt mu nie wszczepil tylko je wypracował.Za to go cenie a ...sposob bycia..no coż. pozostawie bez komentarza.moje prawo |
|
|
|
 |
SnowDevil
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Kombi Avance
|
Wysłany: 16-11-2005, 18:49
|
|
|
kumpel wygra z hołkiem na bank. tyle ze kumpel nie startuje nigdzie. chyba ze ze swiateł.
a potrafi skarcić niejedne mocne autko
Pozdro |
_________________ Mitsu SnowDevil
- Galant 2.5 V6 Avance Kombi 2001 r (od 05.2011)
- Lancer Wagon 1.6 16V 113 KM 1994 (od 2005r - 19.09.2011) - sprzedany
po lewej - 2005 rok, po prawej - 2011
 |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 16-11-2005, 19:17
|
|
|
hymmm ..... toś chyba kolego troszkę przesadził No chyba , że Twój kolego jeździ Citroenem i nazywa się Loeb |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
piorek [Usunięty]
|
Wysłany: 16-11-2005, 21:36
|
|
|