klopot z LPi |
Autor |
Wiadomość |
Bogas [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 17:26
|
|
|
kenoip napisał/a: | Jeżeli chodzi o świece specjalnie do gazu - to często więcej robią szkód niż pożytku |
To mi nic nie mówi. Interesuje mnie na skutek czego powstają "szkody" i jakie to szkody.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kenoip [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2007, 18:20
|
|
|
Witam
Najczęstszą bolączką takich wynalazków jest:
-inna ilość elektrod (nikt nie zawraca sobie głowy takimi pierdołami)
-często inna ciepłota świecy(kłopoty z odpalaniem zimnego/ciepłego silnika)
-wypadanie zapłonów na Pb (czasem na LPG) co jest zauważalne po podpięciu analizatora spalin
-krótka żywotność świec
i tyle z praktyki
pozdrawiam |
|
|
|
 |
maniakowy [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2007, 09:35
|
|
|
dobra po krotkiej przerwie mowie co bylo.. oczywiscie jak niektorzy napisali padala pompa:( jednak sytuacja opanowana.. juz zrobione, pompa po prostu juz wysychala;)
co do wtryskiwaczy o ktorych mowil kochajj.. mam to niestety:) a to meczace ze szok.. odpalac auto przez 10sek;) |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 24-02-2007, 19:45
|
|
|
@ kenoip
Coś zaniedbaliście z gogasem Forum Prv.Tam na początku lutego maniakawy prosił o radę ale nie było odzewu
http://mamlpi.prv.pl/prof...329008a13c520a5 Dopiero tu mógł otrzymać pomoc.Coś tam mały ruch.Ale super, że obaj z Leszkiem zaglądacie na to forum bo bardzo dużo ludzi MM ma w swoich Miśkach LPI i Wasza fachowa pomoc jest jak najbardziej pożądana.Wpadajcie tu częściej |
|
|
|
 |
kenoip [Usunięty]
|
Wysłany: 25-02-2007, 08:16
|
|
|
Witam
Nie urzęduje na mamlpi - nie widzę takiej potrzeby - większość postów które tam się znajdują są lekko starawe - zresztą udzielam się na innym forum ze względu na to jaki mam samochód
pozdrawiam |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 25-02-2007, 17:20
|
|
|
kenoip napisał/a: | Witam
Nie urzęduje na mamlpi - nie widzę takiej potrzeby - większość postów które tam się znajdują są lekko starawe - zresztą udzielam się na innym forum ze względu na to jaki mam samochód
pozdrawiam |
OK. Rozumiem.Też tam czasami "zapuszczam żurawia" |
|
|
|
 |
|