|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bagażnik dachowy do OIII |
Autor |
Wiadomość |
kubatw
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander III 2.0 MIVEC
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-01-2016, 15:15
|
|
|
Tak, bagażnik zaliczył jeszcze kilka dłuższych podróży, a ja nadal uważam, że był on dobrym zakupem. Z jednym zastrzeżeniem - konfiguracja bagażnik + uchwyt na narty, ale bez nart nie nadaje się do prędkości autostradowych (czuć, że stawia duży opór). Z nartami jest lepiej. Ale sądzę, że to cecha wszystkich bagażników dachowych.
Co do oznaczeń - niestety, nie jestem w stanie podać dokładnych oznaczeń zestawu z opakowań, ponieważ po prostu je wyrzuciłem. Wg strony Interpacka zestaw do OIII to AMC 5214; A49.
Same belki, bez uchwytu na narty, kosztowały ok. 450pln. |
|
|
|
 |
rogera
Nowy Forumowicz Rogera
Auto: Outlander III 2,0
|
Wysłany: 01-02-2016, 13:12
|
|
|
Dziękuję, bardzo przydatna opinia.
Po prostu bagażnik dachowy należy montować i demontować z "trumną" lub rowerami.
Bagażnik pusty niezależnie od wykonania w codziennej jeździe zawsze będzie dawał niepotrzebny opór.
Raczej też zakupię Mont Blanc. |
|
|
|
 |
r.barcinski
Forumowicz

Auto: OIII 2.2M Instyle Navi
|
Wysłany: 01-02-2016, 14:04
|
|
|
ja od jesieni latam z oryginalnym Mitsubishi i nic mi nie szumi - no może zaczyna trochę szumieć przy dużych prędkościach ale to i samo auto wtedy nie jest za ciche
z tego co zaobserwowałem to ten oryginalny jest identyczny jak THULE |
|
|
|
 |
kubi2410
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander 3 2.0 4wd
|
Wysłany: 24-01-2021, 09:30
|
|
|
Mam pytanie odnośnie bagażnika jaka jest maksymalna nośność dachu z szyberdachem chce kupić bagażnik 600l . I tu pytanie pewnie bagażnik+ belki+ bagaż to będzie z 70kg. |
|
|
|
 |
Brodzins
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2016 2.0 Pb CVT
Pomógł: 4 razy Dołączył: 07 Sie 2018 Posty: 358 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-01-2021, 09:57
|
|
|
r.barcinski napisał/a: |
z tego co zaobserwowałem to ten oryginalny jest identyczny jak THULE |
Chyba nawet na tych plastikach z logo mitsu pod spodem jest logo thule
[ Dodano: 25-01-2021, 10:00 ]
kubi2410 napisał/a: | Mam pytanie odnośnie bagażnika jaka jest maksymalna nośność dachu z szyberdachem chce kupić bagażnik 600l . I tu pytanie pewnie bagażnik+ belki+ bagaż to będzie z 70kg. |
80kg nośność .
Jeśli chcesz pakować boxa do fulla, to najlepiej wkładać rzeczy duże objętościowo, ale wagowo już niekoniecznie i o problemie z masą można zapomnieć. |
|
 |
|
|