Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Słabe hamulce
Autor Wiadomość
seba9i 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-04-2015, 00:17   

Ale przecież to nie były jakieś tanie klocki i sprzedawca zapewniał ze są dobre...
To co teraz kupić w rozsądnej cenie?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 30-04-2015, 06:06   

Już kilkoma autkami w życiu jeździłem i kilka różnych komplet klocków wymieniłem i jeszcze nigdy nie miałem takiego przypadku. Moim zdaniem klocki czy tarcze nie mogą dawać takiego efektu no chyba że to jakieś hamulce rajdowe które trzeba rozgrzać by działały. Kiedyś spotkałem się jedynie z takim przypadkiem, że bardzo tanie klocki po około 20 tys km zdarły tarcze prawie do zera a same klocki były prawie jak nowe a podczas hamowanie nie dało się odczuć nic negatywnego jedynie kiedy właściciel autka (Cordoby I) zmieniał koła na zimowe trochę się zdziwił stanem około rocznych tarcz :)

Stach 
Forumowicz

Auto: cari 1.6 97r
Wysłany: 02-05-2015, 18:35   

seba9i napisał/a:
Witam
Klocki firmy kashyama.

Prze śmigałem na tych klockach już około 50 tyś km i jest ok. Może czasem delikatnie mam wrażenie że hamulec ciut twardziej działa ale zawsze ok. A ze 100km/h to wręcz brzytwa. Także co do tej firmy klocków ja polecam.

rolando 
Forumowicz

Auto: Carisma 96r. 1,8 benzyna+LPG
Wysłany: 12-05-2015, 13:32   

Moja luba obecnie w Carismie ma wsadzone klocki Valeo i tarcze chyba JapanParts czy jakoś tak. Jeśli chodzi o klocki to są dokładnie takie: http://www.iparts.pl/czes...-21-598319.html co do tarcz to nie pamietam numeru katalogowego ale jeśli uda mi się znaleźć pudełko to wrzucę. Oczywiście jak najbardziej polecam Ci taki zestaw, bo drogi nie jest a jakościowo wypada nieźle.

seba9i 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,6
Wysłany: 11-08-2015, 11:12   

Rasiak 1980 masz rację, po wymianie klocków jest tak jak powinno być.
Dzięki wszystkim i pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu