Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
"mechanicy"
Autor Wiadomość
Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-11-2005, 09:52   

Ja przyjąłem metodę taką. Zanim nie poznam się na mechaniku kilka napraw stoję przy autku i patrzę na ręce udając zielonego :) Przy opelku stałem z 5h, myśleli, że wymięknę ale twardy byłem :) Innym razem w oplu nie wpuścili na halę ale swoje wcześniej powiedziałem, bo klocki chcieli 2h wymieniać... więc wymieniłem wszystkie czynności jakie należy przy tym wykonać i orientacyjny czas. Po godzinie autko wyjechało z hali :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 02-11-2005, 21:31   

...jak mój zaufany mechanik wyjechał do Włoch to postanowiłem wymienić olej w nissanie na warsztacie bo ciężki dostęp ...i co nalali k...za dużo ,teraz żebym miał w błocie leżeć pod tym samochodem to zmienie sam he he ,ale fakt jak nie umieją zmienić oleju czy świec to co umieją,a weź tu hamulce rób albo drążki właśnie ... :evil:

piotrmas
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2005, 21:50   

powiem tyle
...jestem w szoku jak poczytalem co Wam sie przytrafia.

raddex 
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Wysłany: 14-11-2005, 17:28   

ja jak na razie mialem tylko jedna przygode, podobna do hayabusa, przywiozlem olej do warsztatu 4,5l i filtr, bo nie mialem czasu sam wymienic, do silnika i filtra wchodzi ok 3.9l (juz dokladnie nie pamietam). Przyjezdzam a tu wszystko wlane. Pytam sie gdzie resztka ktora powinna zostac - pada odpowiedz - "resztka". Ale na miejscu upuscilismy.
Czy po wlaniu oleju nikt nie sprawdza bagnetu w warsztatach????

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2005, 12:28   

Moominek napisał/a:
Ja przyjąłem metodę taką. Zanim nie poznam się na mechaniku kilka napraw stoję przy autku i patrzę na ręce udając zielonego :) Przy opelku stałem z 5h, myśleli, że wymięknę ale twardy byłem :) Innym razem w oplu nie wpuścili na halę ale swoje wcześniej powiedziałem, bo klocki chcieli 2h wymieniać... więc wymieniłem wszystkie czynności jakie należy przy tym wykonać i orientacyjny czas. Po godzinie autko wyjechało z hali :)

Dla jednego klijenta na mojim osiedlu zle to sie skonczylo bo mechanik nie wytrzymal i przywalil mu kluczem poczym gosciu wpadl do kalanlu i zgionl na miejscu a mechanika uniwinniono ponioewaz zrobil to w afekcie i przyznal sie odrazu do winy.

A co sie tyczy mechanikow to ja mam jednegop mechanika z ktorym wspolpracuje juz 3 rok z rzedu i moja cala familiada robi u niego autka i wszyscy sa z niego bardzo zadowolnie a pozatym ten mechanik to moj koles do Flaszki :twisted:

misiu-bisi
[Usunięty]

Wysłany: 16-11-2005, 18:44   

Ja wyznaję zasadę: Chcesz mieć zrobione dobrze-zrób to sam, chociaż niestety nie zawsze ma się możliwość--wtedy pomocny znajomy zaufany mechanik-niestety poznany metodą prób i błędów

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 17-11-2005, 08:05   

Kończy mi się gwarancja, czas pożegnać serwis i poszukać mechanika, tylko nie wiem czy jest sens, po tym co tu przeczytałem to wnioskuje ze z problemem trzeba jechać do mechanika z adwokatem, testamentem, ochroniarzem i kałasznikowem.
Dobrze że chociaż rower potrafie sobie sam naprawić

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

hayabusa
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2005, 18:45   

Grześku nie ma co się nastawiać negatywnie ,choć jak widać za ciekawie nie jest,trzeba jak najwięcej robić samemu tyle że im nowsze autko tym o to trudniej :cry: A jak się już znajdzie warsztat i człowieka który poważnie traktuje swój zawód i czyjś samochód to już z górki... :wink:

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-11-2005, 21:53   

chyba znalazlem i chyba dam IM jeszcze jadna szanse ;)

japaneze
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2005, 14:16   Re: "mechanicy"

piwkotom napisał/a:

Japaneze moze Ty mozesz polecic jakiegos solidnego mechanika w tym smutnym jak *cenzura* miescie? bo ja juz nie mam sily :( i nie mam czasu na to zeby sie samemu bawic z autem :(
Wyzalilem sie, niech mnie ktos przytuli :(
Tez macie takie problemy czy tylko ze mnie taki szczesciarz?
Kurczę no znam kilku, ale kogo tu polecić. (Sam to do nich jadę najwyżej pogadać, albo oni po części do mnie)
A jaki rejon Uć ci odpowiada?

xpascal
[Usunięty]

Wysłany: 24-02-2006, 21:04   

Ja też swoje przeszedłem...
Taki jeden rzeźnik na warszawskim Targówku w moim jeszcze poprzednim samochodzie (nie ważne jakiej marki, chodzi o wyczyny tego gościa)

- nie potrafił dokręcić dobrze świec i zerwał gwint to wkręcił na jakiś klej (loctite?)
- urwał szpilkę w kole to wspawał śrubę o innej średnicy i dobrał stosowną zwykła nakrętkę. Nie pomogło to przyspawał felgę do śruby na stałe
- wymieniał tarcze z przodu ale kupił nie takie to je podtaczał. Oczywiście zmierzył źle i obcierały. Podobno nic nie przeszkadza jak obciera
- przy zakładaniu klocków przywalił młotkiem - odpadł kawałek okładziny to przykleił na jakiś klej
- zakładał amortyzatory i nie miał czym sprężyn ścisnąć to przyspawał kawał blachy wprost do sprężyny
- wymieniał alternator i okazało się, że ładowania znowu nie było poniżej 1500 obr/min- powiedział, że ten typ tak ma i miałem przepaloną kontrolkę
- naprawiał wydech - nowy tłumik przyspawał (!!) tak, że walił na każdej nierówności
- wymieniał pasek rozrządu i oczywiście źle go ustawił - dziwił się że samochód nie odpala
- zepsuł przepływomierz bo chciał go wyczyścić sprężonym powietrzem (rzekomo brudny był)

niezły zawodnik, prawda?

mogę więcej wymieniać a na niektóre wyczyny mam dowody w postaci fotek...

Marcin

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-02-2006, 22:51   

hmmm... no takiego asa to jeszcze nie widzialem. Faktycznie rzeznik :( Ale mysle, ze przyjdzie taki czas (tylko kiedy?) ze tacy nie beda juz mieli racji bytu. Oby.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 27-02-2006, 10:44   

Xpascal - pisz oficjalnie - adres, dane gościa - niech już więcej nikomu nigdy nie spierniczy auta.

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 27-02-2006, 23:58   

Ja też myślałem, że mam dobrego mechanika, ale mi przeszło. Zamiast świec BPR5ES-11 wsadził BP5ES nawet nie regulując przerwy z 0.8 na 1,1. Wlał do skrzyni zamiast 1,8 litra oleju 2.3 litra. Miał wymienić zimmeringi silnika, bo żygało olejem na rozrząd, wymienił tylko od strony rozrządu, a za drugą stronę chciał dodatkową kasę, więc sobie sam wymieniłem. Włożył złe klocki hamulcowe i je potem doszlifowywał. Teraz będę robił wszystko sam, bo nie dam miśka oprawcom. :x :x :x

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2006, 17:22   

mój mechanik jest oki, solidny gość i ma pojęcie

Odpowiedz do tematu