Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
Kupuje Carisme 1,9 DID - dobrze robie?? |
Autor |
Wiadomość |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 04-11-2005, 15:51
|
|
|
mnie u Grzesia tylko zaskakiwał wyłaczający się podczas jazdy powyżej chyba 5200 obr. silnik ?! no niestety tu przywykłem do benzynki i tego, że moge machać 7000, ale mimo wszystko rewelka |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 05-11-2005, 01:18
|
|
|
HEHE...
jak jade jakims nowoczesnym turbo dieslem to tez z przyzwyczajenia do benzyniaka dzisi mnie to ze obroty jakies niskie a zbiera sie to calkiem ladnie
[ Dodano: Sob Lis 05, 2005 12:21 am ]
arturro napisał/a: | jednak tdi lub did lub inny skrot to jest to! |
no jasne...niezapominaj jednak ze did czy jaki kolwiek inny common rail a TDI to jak by nie bylo odmienne technologie. Pompowtryskiwacze VW maja tylko jedna wade. Jak przyjdzie czas je wymienic to zacznie sie płacz na kosztem. Po za tym rewelacyjne silniki.
ARTUR. Co sie nie chwalisz glebiej Audi. Napisz cos o nim |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-11-2005, 01:58
|
|
|
Kofi napisał/a: |
no jasne...niezapominaj jednak ze did czy jaki kolwiek inny common rail a TDI to jak by nie bylo odmienne technologie. Pompowtryskiwacze VW maja tylko jedna wade. Jak przyjdzie czas je wymienic to zacznie sie płacz na kosztem. Po za tym rewelacyjne silniki. |
dlatego szukalismy 1,9 a nie 2,5 gdzie ten problem podobno jest nagminny.
Kofi napisał/a: | ARTUR. Co sie nie chwalisz glebiej Audi. Napisz cos o nim |
nie chwale sie bo to nie to forum a i pakiet kontrolny auta ma moj brat, zreszta co tu duzo pisac chcialbym aby kiedys mitsu mialo choc podobny komfort. troche zdjec A6 w galerii. gdzies mialem napisac o kosztach celno-podatkowych ale zapomnialem gdzie |
|
|
|
 |
:rma [Usunięty]
|
Wysłany: 25-11-2005, 16:34
|
|
|
Grześku napisał/a: | chipowałem silnik i ZROBIŁ BYM TO JESZCZE RAZ obecnie mam 140 kuców i wielką radochę z jazdy. |
Możesz powiedzieć coś więcej? Gdzie? Jak? Za ile? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-11-2005, 16:38
|
|
|
Master's Tuning O/Lublin. Ty bedziesz miał najbliżej do Katowic www.tdi-tuning.pl |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-11-2005, 07:38
|
|
|
gdzie - Lublin
jak - zamiana map (wymiana softu oryginalnego na zmodyfikowany)
ile - 1500
resztę info masz na stonie którą podał Hubi |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2005, 14:00
|
|
|
Panowie chipujac silnmik trzeba tez uwazac zeby go nie przerkecic za szybko poniewaz jak ktos nie wiem jak nalezy jezdzic o chiptuningu to moze zle to sie skonczyc dla jego autka poeniowaz przekreci silnik. Ajesli szukacie wiencej info na temat chiptuningu to polecam forum diagtronika chlopaki naprawde znaja sie na rzeczy i moga powiedziec jakiesa minusy chpituningu |
|
|
|
 |
Grześku

|
Wysłany: 26-11-2005, 14:11
|
|
|
zachar napisał/a: | poeniowaz przekreci silnik |
chyba na lewą stronę |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 28-11-2005, 15:16
|
|
|
zachar, akurat ja nie lubie Diagtroników - ale to sprawy z przeszłości. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2005, 23:13
|
|
|
ostatnio rozmawialem z jednym "madrym" na temat chipa i powiedzial ze to badziew i przezytek (nazwal to shit box ) i ze aktualnie liczy sie tylko zmiana mapy, nie wiem ile w tym prawdy bo sie na tym nie znam.
no wlasnie kazdy kto pisze ze chipowal silnik kojarzy mi sie z kims kto wstawil zwyklego chipa, a mapa to chyba mapa? |
|
|
|
 |
Grześku

|
Wysłany: 29-11-2005, 10:15
|
|
|
To chyba jest jak większością utartych sloganów, pierwszy był chip i utarło się chipowanie, sam mimo że mam mapping mówię że mam chipa. Dla większości to bardziej zrozumiałe na początek, mimo że wprowadza w błąd. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 29-11-2005, 11:23
|
|
|
arturro napisał/a: | ostatnio rozmawialem z jednym "madrym" na temat chipa i powiedzial ze to badziew i przezytek (nazwal to shit box ) i ze aktualnie liczy sie tylko zmiana mapy, nie wiem ile w tym prawdy bo sie na tym nie znam.
no wlasnie kazdy kto pisze ze chipowal silnik kojarzy mi sie z kims kto wstawil zwyklego chipa, a mapa to chyba mapa? |
shit box - box - faktycznie przeżytek
chip - zmiana mapy czy programowo czy poprzez wstawienie innej kości z nową mapą. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 07:42
|
|
|
Warto kupić Carismę jeszcze z jednego powodu, wczoraj przekonałem się, że to bardzo praktyczny i pojemny samochód przewożąc grubo ponad 2 metrowy regał na książki. Liftback rządzi |
|
|
|
 |
K0stek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2005, 19:19
|
|
|
Carisma fajny wozik . Nowy Lancer bardziej mi odpowiada ze wzgledu na styl, prowadzenie i charakterystyke zawieszenia ale Carisma z dizelkiem to świetna fura jeśli chodzi o wygodne i ekonomiczne podróżowanie . No i ładna jest po cholerze. Odkąd mamy miśka zwracam uwagę na inne samochody tej marki a tych Carism jest nawet trochę. Może nie wyróżniają się zbytnio ale jest na co poptrzeć.
A co do kufra: Liftback to Liftback. Lancer ma niby te 400 "litry" a jak przyjdzie co do czego to za dużo nie da się nim przewieźć... |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2005, 13:23
|
|
|
sluchaj kupujac carisme robisz bardzo dobrze |
|