Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Carisma GDI - Daleka trasa
Autor Wiadomość
steve161 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-03-2016, 09:11   

A wtrącając sie do tematu czy znacie jakies dobre ubezpieczenie assistance które mozna wykupic na 16-sto letnie auto na terenie UE i żeby w razie czego podholowali choć kilkaset km.?

Marcin3636 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GDI-AUTOMAT
Wysłany: 09-03-2016, 09:48   

rasiak1980 A jak wyglądała twoja trasa a właściwie styl jazdy? W mojej Cari pompę wymieniał poprzedni własciciel tak samo jak przepustnice. Wiem że Fajny pakiet ubezpieczenia ma PZU:)
mudzin1101 Ja tak nie mam zamiaru.. Automat więcej pali, chce dojechać do celu na spokojnie i bez awarii:) Ale fajnie i tak wiedzieć ile wyciąga:D
Wiem że przy jeździe ok 100KM/h spalanie mam na 6L;/

misibiczi - Dlatego jade we Wrześniu:) Mniejsze upały, mniejszy ruch i da się pozwiedzać:) Mam nadzieję że nie trafi mi się taki ani inny problem:)

Całej reszcie bardzo dziękuje za odpowiedzi, na prawdę są pomocne:)

[ Dodano: 09-03-2016, 09:48 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś posiada CARI z automatyczną skrzynią biegów?

Potrzebuje odpowiedzi pod postem:

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96332

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 10-03-2016, 07:57   

Marcin3636 napisał/a:
Czy ktoś posiada CARI z automatyczną skrzynią biegów?
Co prawda nie mam Cari tylko Galanta, ale też w automacie i skrzynia A/T z Cari i z Gala to chyba to samo. Sprawdź tylko poziom oleju i w drogę. Co jak co, ale te skrzynie są niezniszczalne.

mudzin1101 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 11-03-2016, 16:32   

Marcin 3636 moja trasa przebiegla bardzo spokojnie, z wyjatkiem momentu w ktorym nie moglem sie oprzec i musialem sprawdzic mozliwosci Mojej Cari!;) jak jezdzisz spokojnie i z glowa to bardziej musisz uwazac na to jak jezdza inni, bo idiotow za kolkiem nie brakuje;)

Marcin3636 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma GDI-AUTOMAT
Wysłany: 12-03-2016, 18:28   

mudzin1101 Wiadomo, takie rzeczy kuszą na trasie:D Jednak staram się jeździć na prawdę spokojnie i raczej się nie spieszyć:)

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 14-03-2016, 21:05   

Ja w trasie jeżdżę spokojnie bo już się naoglądałem samochodów na awaryjnych szczególnie pierwsze kilometry za Holandią zaczyna się autobahn i polaków ponosi ulanska fantazja gaz w dechę a później płacz to samo z drugiej strony pierwsze kilometry e30 za naszą granicą mój przypadek to był po naprawie powypadkowej bezgotowkowo w ASO przed wypadkiem chodziła jak złoto także nie wiem czy mi czegoś nie podmienili przy okazji czy po prostu coś nie siadło od uderzenia

krau 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI elegance
Wysłany: 21-03-2016, 20:40   

Bujam się Cari trzy razy w roku do Francji i z powrotem (ponad 1800km w jedną stronę) i absolutnie nic się nie dzieje, a na liczniku obecnie już 300k stukło. Oczywiście przed każdym wyjazdem kontrola płynów i na wszelki wypadek zapas do bagażnika. Więc nie ma się co bać, to wdzięczne autko.

Odpowiedz do tematu