|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: mkm 23-11-2009, 23:42 |
Obniżanie zawieszenia - Lancer CYxA |
Autor |
Wiadomość |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 25-08-2020, 12:27
|
|
|
Tak informacyjnie dla osób zastanawiających się jak wygląda sprawa obniżenia + sporego załadunku. 300kg w bagażniku, Eibachy, oryginalne amortyzatory, felga 7,50" ET 40, opona 215x45 plus pełna butla gazu (56l):
Podczas jazdy nic nie obcierało, nawet przejeżdżając przez progi zwalniające, ale jechałem max 50km/h. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
Organic
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.6
|
Wysłany: 26-01-2021, 22:34
|
|
|
A czy jest jakaś opcja nie tyle obniżenia, bo obecny prześwit nie jest dla mnie problemem, ale usztywnienia, szczególnie tylnego zawiasu? Używam platformy na rowery montowanej ma haku. Problemy robią się w momencie gdy dodatkowo mocno dociąże tył bagażami i prześwit praktycznie znika i ju kilka obcierek się zdarzylo, co prawda na drodze gruntowej przy niemal ledwo co toczeniu, ale to już daje pewien obraz sytuacji. Czy są dostępne sprężyny, które nie obniżają zawieszenia ale są po prostu trochę sztywniejsze? |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 28-06-2021, 11:00
|
|
|
Organic napisał/a: | A czy jest jakaś opcja nie tyle obniżenia, bo obecny prześwit nie jest dla mnie problemem, ale usztywnienia, szczególnie tylnego zawiasu? Używam platformy na rowery montowanej ma haku. Problemy robią się w momencie gdy dodatkowo mocno dociąże tył bagażami i prześwit praktycznie znika i ju kilka obcierek się zdarzylo, co prawda na drodze gruntowej przy niemal ledwo co toczeniu, ale to już daje pewien obraz sytuacji. Czy są dostępne sprężyny, które nie obniżają zawieszenia ale są po prostu trochę sztywniejsze? |
Zadawałem identyczne pytanie w innym wątku.
brylekVFR zalecał mi Eibachy, ale założyłem gumy pomiędzy zwoje sprężyn. Po czterech wyjazdach muszę wymienić tylne sprężyny, jedna pękła.
Zdecydowałem się na wymianę wszystkich na Eibachy
Oczywiście, nie wiem, czy pęknięcie ma związek z gumami, ale...
--------------------
Dopisuję po dwóch miesiącach użytkowania Eibachów - żałuję, że nie wymieniłem sprężyn wcześniej. Robota prosta, potrzebny tylko ściskacz sprężyn, trochę samozaparcia, dwa piwa i szeroki garaż. No i potem sprawdzenie zbieżności.
Efekt przerósł moje oczekiwania - twardo, ale stabilniej, w zakrętach przyjemniej, generalnie wszystko in plus.
Nie sprawdziłem jednak bagażnika na haku z rowerami, no i pojawiło się nieprzyjemne trzeszczenie, zapewne w związku z jakąś drobinką piachu, która wcisnęła się gdzieś pod sprężynę i kielich amorka. Poprawię w wolnej chwili. |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
|
|