Jakie wycieraczki? |
Autor |
Wiadomość |
damiano [Usunięty]
|
Wysłany: 23-12-2007, 13:24
|
|
|
ja załozyłem do swojej Cari wycieraczki Valeo Compact (53 i 51 cm). Chodzą cichutko i ładnie zbierają wodę... |
|
|
|
 |
vostel [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2008, 19:48
|
|
|
wczoraj założyłem tanie TITANy z NORAUTO. Kosztowały mnie ok 18 pln za komplet i jak na takie pieniądze spisują się wręcz rewelacyjnie. Dzisiaj pogoda kijowa, wielka plucha i gumy zbierały wszystko. Ciekawe jak długo będą tak dobrze się sprawowały... |
|
|
|
 |
Lukasey [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2008, 20:47
|
|
|
SZCZERZE POLECAM VALEO. Ojciec ma u siebie już rok świetnie zbierają i są ciche. natomiast odradzam BOSHA. po miesiącu już mi piszczały. zbierają tak sobie |
|
|
|
 |
Nikon
Mitsumaniak

Auto: 1.8 GDI '99 Comfort
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-02-2008, 21:40
|
|
|
Witam a ja u siebie mam wycieraczki firmy Alca z grafitowym piórem ponad 3 miesiące i powiem że u mnie sprawują sie super a kosztują ok 8 zł sztuka |
_________________ Nikon_zx™
Carisma 1.8 GDI '99 Comfort
 |
|
|
|
 |
kacmaster [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2008, 16:50
|
|
|
a co lo takich? http://www.allegro.pl/sea...l_rec=0&order=p
ostatnio pod 'Stokrotka' koleś mi takie założył wyprobowałem chodziły bezszelestnie zbierałby wszystko ale kazałem mu zdjąć bo chiał 50zł za sztuke!! te na allegro wyglądaja podobnie. Testował już ktoś ten wynalazek?? |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 23-02-2008, 21:46
|
|
|
VALEO |
_________________ *** porzuciłem Niemca dla euro-Japończyka ***
...i wróciłem znów do Niemca |
|
|
|
 |
kacmaster [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2008, 23:36
|
|
|
ok dzięki, a może troche jaśniej czemu płakali? co z nimi nie tak? |
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 24-02-2008, 10:34
|
|
|
Raz że nieprzylegały do szyby,poprostu odstawały.Takie wycierazki to są dobre jak się ma bardziej płaską szybę natomiast w Cari jak każdy wie jest bardziej zaokrąglona i te płaskie wycieraczki nie mają jak przylegać(no chyba że może te droższe modele są lepsze pod tym względem). A kloejny problem jest konsekwencją poprzedniego-niedokładniej zbierają skoro niedokońca przylegają. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 24-02-2008, 10:52
|
|
|
Jeśli chodzi o płaskie wycieraczki i ch przyleganie to te do 100 zł to badziew totalny: źle zbierają, źle dolegają, przy dużych prędkościach się dosłownie ślizgają... Co dobre to kosztuje: np. Valeo ok 160 zł... |
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 24-02-2008, 12:22
|
|
|
No i to jest kolejny powód ,że nie opłaca się ich kupować bo czym one się różnią poza wyglądem między zwykłymi wycieraczkami? |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1932 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 24-02-2008, 12:31
|
|
|
Jestem ciekaw czy Ci co piszą, że płaskie wycieraczki to badziew używali ich?
Ja mam płaskie w Cari i nie narzekam (nie jest to Valeo - bo mocowania nie pasowały - może już robią uniwersalne, nie wiem). Przy pierwszym założeniu też się przestraszyłem, gdyż środek nie zbierał, ale już po kilku machnięciach wszystko się ułożyło i jest ok. Tylko przy małych prędkościach i na postoju, gdy szyba jest sucha potrafią przeskakiwać na górnych końcach. Przy jeździe są dobrze dociskane, pracują cicho i zbieraja dobrze. Przejechały już ze mną ponad 5kkm. |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
Wysłany: 05-06-2008, 14:29
|
|
|
to odswieze temat, potrzebuje do swojego autka nowe wycieraczki - tyl i przod, w sumie na poczatku myslalem o piorkach, ale czytajac ten temat doszedlem do wniosku ze lepiej kupic cale wycieraczki.moze ktos polecic jakiegos zaufanego sprzedawce z allegro, ktory oferuje valeo lub championy pasujace do carismy w dobrej cenie. |
|
|
|
 |
mlun

|
Wysłany: 03-10-2008, 11:16
|
|
|
Jesień przyswzła to trzeba wycieraczki zmienić(stare już się trochę zniszczyły). Myśle o Valeo Silencio ale zastanawiam sie czy Championy nie będą lepsze? A może płaskie Valeo(chociaż do nich nie jestem jakoś przekonany)? |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-10-2008, 11:57
|
|
|
Mam zwykłe Valeo (nowe, z takimi kupiłem samochód) totalny badziew zostawiają lekkie smugi. W Lancerze miałem ALCA płaskie i byłem zadowolony, zbierały idealnie, dodatkowo w każdym opakowaniu było pióro + zapasowa gumka. Poprzednio w Lancerze miałem BOSCH, CHAMPION, ALCA. Najlepiej wypadały o zgrozo ALCA wytrzymywały około roku, a były najtańsze, CHAMPION był przyzwoity jakieś 8-9 miesięcy, BOSCH-a wytrzymały 3 miesiące. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
|