Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
28-01-2009, 11:12
[II 2.0 DID] Outlander II - chiptuning bez utraty gwarancji
Autor Wiadomość
sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-08-2009, 15:03   

A ja tam nie chcę gwarancji, wystarczy mi 2 letnia rękojmia. Czy ktoś wie czy w ustawie o rękojmi jest napisane, że nie można modować silnika?
Gwarancja to umowa pomiędzy mną a producentem, teraz pytanie do dilerów MMC czy jak się nie zgodzę na warunki gwarancji to oddadzą mi pieniądze za samochód?

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 08-08-2009, 11:36   

sylb napisał/a:
Czy ktoś wie czy w ustawie o rękojmi jest napisane, że nie można modować silnika?

Rękojmia obejmuje przedmiot w stanie identycznym do wydanego - ergo, jak porobisz modyfikacje możesz sobie rękojmię w buty wsadzić ;)
sylb napisał/a:
Gwarancja to umowa pomiędzy mną a producentem, teraz pytanie do dilerów MMC czy jak się nie zgodzę na warunki gwarancji to oddadzą mi pieniądze za samochód?

Umowa, którą podpisałeś podczas wydania auta (książka serwisowa), więc zaakceptowałeś jej warunki. Enter.
Swoją drogą masz chłopie pomysły....
Pozdrawiam

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 08-08-2009, 12:47   

sylb napisał/a:
wystarczy mi 2 letnia rękojmia.

Ta 2 letnia... Tyle że po pół roku to Ty musisz udowodnić że wada istniała w momencie sprzedaży auta.

sylb napisał/a:
Czy ktoś wie czy w ustawie o rękojmi jest napisane, że nie można modować silnika?

Proponuję się dowiedzieć co to jest rękojmia a potem przemyśleć to zdanie.

sylb napisał/a:

:badgrin:

ichi 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 DiD
Wysłany: 24-09-2009, 08:09   

czas na odgrzanie tematu :)
ostatnio znalazlem informację o tym ze v-tech daje gwarancję na silnik i podzespoły po wykonanym u nich tuningu. Ta gwarancja to raczej zwykle ubezpieczenie robione z firmą ubezpieczenieową. Dużym minusem jest to że zawsze jest 10% udziału własnego i odpowiedzialnosc ubezpieczyciela tylko do 5 tys pln. Co jest trochę mało. Ale zawsze lepsze to niż nic.
Na forach raczej nie polecają vtecha, pytanie czemui? Może ktoś się wypowie jak zachowuje się jego Outek po tuniningu w vtech?
Ja pewnie i tak doczekam do konca gwarancji bo to już za rok (jakoś dużo ostatnio jeżdzę :) )

Mont 
Forumowicz

Auto: E82
Wysłany: 26-09-2009, 09:21   

ichi napisał/a:
Może ktoś się wypowie jak zachowuje się jego Outek po tuniningu w vtech?

potwierdzam zainteresowanie :) czy są zachipowani użytkownicy ??

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 26-09-2009, 13:13   

ichi napisał/a:
odpowiedzialnosc ubezpieczyciela tylko do 5 tys pln.

Hmm, nie wystarczy na naprawę silnika.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 27-09-2009, 08:23   

ichi napisał/a:
ostatnio znalazlem informację o tym ze v-tech daje gwarancję na silnik i podzespoły po wykonanym u nich tuningu.
A znalazłeś gdziekolwiek informację, że faktycznie ktokolwiek dostał te pieniądze?
Nawet w tym wątku wieszano na tej firmie psy, no ale to Twój samochód, Twój silnik i Twój ból głowy :)

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu