Moj popsuty samochod bo bez dachu |
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-06-2010, 22:39
|
|
|
Artur nie wiem gdzie będziesz ją zmieniał, ale patrz na ręce żebyś potem problemów nie miał z rdzewiejącymi krawędziami blachy...
Współczuję... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2010, 22:57
|
|
|
zrobilem juz maly rekonesans wsrod firm ktore obsluguja wymiane szyb w Hestii i na szczescie jedna z nich jest firma ktorej moge "troche" zaufac - obslugujaca zaklad lakierniczy mojego kumpla, wiec wszystko "powinno" byc zrobione profesjonalnie |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 04-06-2010, 23:14
|
|
|
Postaw flaszke a przyjade postać z Tobą nad nimi.
Sądzę że w sumie 4m wzrostu i 240kg wagi zmotywuje ich do pracy |
Just think...
. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-06-2010, 23:30
|
|
|
Ja bym zwrócił uwage na deske rozdzielczą, oraz delikatną gabeczkę co jest przy desce rozdzielczej i delikatnie dotyka szyby, wiem ze tego prawie wogole nie widac, ale te detale sa najczesciej uszkadzane podczas demontazu starej szyby. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 05-06-2010, 02:10
|
|
|
masz takie szczescie z tym autem jak ja z leonem, jak sie nie zsune wjezdzajac do garazu na sciane, to mi szyba peknie
trza sprzedac |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2010, 08:38
|
|
|
faktycznie ostatnio mam do tego auta wyjatkowe szczescie
zreszta widac to po uszkodzeniu szyby, kamien walna doslownie mm pod wycieraczka, gdyby uderzyl kilka mm wyzej odbilby sie od niej (widac ze ja troche zahaczyl)
tu widac gdzie oderzyl
dlatego zaraz auto idzie "top down" i lece do augustowa posmigac na nartach wodnych
Uploaded with ImageShack.us
aha, Hubert wiesz ze mnie nie trzeba dlugo namawiac |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 01-07-2010, 15:49
|
|
|
szyba wstawiona, troche to trwalo bo czekalem na szybe zanim aso audi sprowadzi.
tak jak sie obawialem kowalstwo ludzkie nie zna granic
auto bylo gotowe po 4h ale jak je zobaczylem tzn wykonana robote to sie zalamalem
czujka od alarmu z jednej strony wisiala przygnieciona drzwiami druga wogole byla gdzies schowana pod tapicerka, z jednej strony uszczelka boczna (idaca po slupku) wogole nie byla przykrecona, z drugiej strony wyciagnieta o kilka mm ale w taki sposob ze dach gdy byl zamkniety opieral sie o nia zamiast dociskac.
oczywiscie majster na moja uwage odpowiedzial ze tak bylo wiec jak sie ........ i mu wytlumaczylem ze wiem lepiej od niego i zeby lepiej wzial sie do roboty zanim dostanie konkretna .......
no i nastapilo najgorsze jak widzialem jak to rozbieraja a potem skladaja, cos takiego jak dbanie o cudza wlasnosc jest im zupelnie obce (np. odkladanie zdemontowanych czesci na wiatrolap, na moja uwage ze co bedzie jak sie porwie o wystajaca srobke lub spinke uslyszalem ze ta siatka jest mocna ).
OBYM, OBYM i jeszcze raz napisze OBYM juz wiecej nie musial tam jechac
ps. o ja glupi zaprowadzilem bezposrednio do zakladu z szybami zamiast zostawic u kumpla ktory by to rozebral i zlozyl, a ci kowale tylko wkleili by szybe |
Ostatnio zmieniony przez mkm 01-07-2010, 20:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 13-07-2010, 22:41
|
|
|
ostatnio tak sobie jechalem w deszcz i cos mi nie pasowalo z szyba tzn. z kroplami oraz z jakoscia wycierania i sobie przypomnialem ze na poprzedniej zbitej mialem "niewidoczna wycieraczke", tak wiec wczoraj sobie taka sprawilem, a fachowo to sie nazywa HYDROFOBIZACJA http://www.autoglassjaan....ugi.4196.0.html
dzis znow padal deszcz i wkoncu mam stara-nowa szybe , tak wogole to polecam cos takiego.
dzis tez postanowilem ze jednak wymienie uszczelka na nowa bo szkoda zeby w szafie lezalo 1500zl bez sensu, znajde troche czasu i to zrobie. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2010, 22:36
|
|
|
Matejko napisał/a: | arturro napisał/a: | niech tak zostanie |
zawsze stales blizej pisuaru... |
dlugo szukalem zdjecia by Ci udowodnic ze tak nie jest az wkoncu znalazlem
tam z boku to znaczek porsche czy volvo bo nie moge dostrzec |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 16-08-2010, 22:58
|
|
|
jeszcze chwila i bedziemy sie lansowac po miescie ałdiczka |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2010, 23:06
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | jeszcze chwila i bedziemy sie lansowac po miescie ałdiczka |
piszesz o wilkasach bo jesli tak to nie ma sprawy,
zaloze na ta okazje specjalnie moj kapelusz ochronny przed sloncem:
|
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 17-08-2010, 13:31
|
|
|
parch tam jest znaczek to wisz
a kapelusz gustowny, w nim to juz wygladasz jak 100% ciul, bo bez niego to ci tego 1% mimo wszystko brakuje |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2010, 15:24
|
|
|
Matejko napisał/a: | a kapelusz gustowny, w nim to juz wygladasz jak 100% ciul |
hehe a ja myslalem ze wystarczy wsiasc do cabrio zeby wygladac jak ciul przynajmniej taki wniosek mozna wysnuc obserwujac otoczenie.
fakt na tym zdjeciu wygladam "idz stad i nie wracaj" ale taki byl zamiar tzn. samo-parodie tez czasem warto sobie zaaplikowac (szczegolnie kilku osobom z tego forum ), ale wam powiem ze dopiero po ponad roku czasu uzytkowania tego samochodu "hot chicks" szt. dwie przechodzace przez przejscie do mnie zamachaly, usmiechnely sie i poslaly buziaka
spoko spoko nie probuje napisac narcystycznego tekstu ale naprawde ludzie widzac mnie w tym aucie mysla podobnie jak matej czyli: kierownik tego auta to ciul, wiesniak i pozer w jednej osobie i taka jest rzeczywistosc cabrio (a moze mentalnosc niektorych jednostek spoleczenstwa?) wiec moge sobie pozwolic na jazde w gey'owskim kapeluszu.
aa kiedys jak smigalem slk to normlanie kolesie krzyczeli do mnie: eee pedale! |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 17-08-2010, 15:58
|
|
|
arturro napisał/a: | mysla podobnie jak matej czyli: kierownik tego auta to ciul, wiesniak i pozer w jednej osobie |
nie nie nie, musisz sie pogodzic ze swoim wygladem, czy to carisma, czy a4 cabrio wygladales tak samo
ale Arturro i tak najlepsze ze wlasnie z takich "eee pedale" itp. sami potrafimy sie smiac
sam jakbym mial cabrio to bym smigal w goglach i pilotce |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2010, 16:41
|
|
|
Matejko napisał/a: | ale Arturro i tak najlepsze ze wlasnie z takich "eee pedale" itp. sami potrafimy sie smiac |
no ja potrafie, ty potrafisz ale zobacz ile jest osob dla ktorych bmw to dresy, vw to ktos gorszy na drodze, cabrio to pedal itd itd
Matejko napisał/a: | sam jakbym mial cabrio to bym smigal w goglach i pilotce |
czyli jednak |
|
|
|
 |
|