Wideo rejestrator w dobrej cenie |
Autor |
Wiadomość |
lobuzek
Forumowicz lobuzek

Auto: Honda Accord Tourer 2,0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 15 Mar 2014 Posty: 576 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 08-07-2015, 16:48
|
|
|
Na pewno świetny jest Garmin Dash 10. Używam go w samochodzie żony, nie ma najmniejszych problemów, jakość bardzo dobra. Problemem jest cena i bardzo krótki oryginalny kabel. U siebie od wczoraj mam Navroad DVR My Cam Pro. Jak na razie działa, filmy są dobrej jakości, wykonanie przyjemne, małe rozmiary. Cena też przyjemna, mam nadzieję, że podobnie jak nawigacja tej firmy będzie ok. Oby tylko działał i się nie wieszał.
Z moich doświadczeń wynika, że to niestety jeszcze awaryjne sprzęty, zatem z racji fatalnego serwisu odpada Mio, choć rejestratory są fajne. |
|
|
|
 |
Arczi89
Mitsumaniak 03057/KMM

Auto: Lancer X 2.0 DiD
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Wrz 2013 Posty: 387 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 08-07-2015, 17:11
|
|
|
Ja miałem prestigo roadrunner 310l i zawieszał się co jakiś czas bez dawania oznak życia.
Dodatkowo zakłóca fabryczny gps. |
|
|
|
 |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 19-07-2015, 15:20
|
|
|
Dla oszczędnych i dociekliwych: kamerka z lidla
Oszczędnych, bo cena zachęcająca, a dociekliwych, bo chyba jeszcze nikt nie ma i trudno znaleźć w sieci opinie |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
|
|
|
 |
siwygdynia
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
|
Wysłany: 24-08-2015, 16:48
|
|
|
A mam pytanko czy może ktoś z was testował albo ktoś ma kamerkę . KAMERA SJCAM SJ4000+ WIFI Zastanawiam się nad zakupem ale nie wiem czy w tej cenie nie znajdę lepszej ... |
|
|
|
 |
STax
Forumowicz
Auto: Lancer CS0
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sty 2015 Posty: 133 Skąd: Opole
|
Wysłany: 24-08-2015, 17:08
|
|
|
siwygdynia napisał/a: | A mam pytanko czy może ktoś z was testował albo ktoś ma kamerkę . KAMERA SJCAM SJ4000+ WIFI Zastanawiam się nad zakupem ale nie wiem czy w tej cenie nie znajdę lepszej ... |
Moim zdaniem nie znajdziesz. Używam jej od grudnia, dałem za nią niespełna 400zł wtedy. Nagrywa świetnie, full HD 60fps. Sprawdzi się też jako rejestrator samochodowy. Do tego kupa różnych mocowań do użytku w sporcie. Ja jej używam na rajdach i zawodach.
Tak wygląda materiał po przepuszczeniu przez Sony Vegas -
https://www.youtube.com/watch?v=K2-WOdawZdI
A tak surówka w 60fps
https://www.youtube.com/watch?v=kW90H9LbRkM
i w nocy
https://www.youtube.com/watch?v=a85vACsgBe8
Ogólnie jedynie dźwięk szału nie robi. Jak kamerka jest w wodoszczelnym "pancerzu" to dźwięk ledwo słychać (drugie nagranie), bez nie go nie ma tragedii (nagranie pierwsze).
Natomiast warto uważać, bo dużo jest podróbek z podobnym oznaczeniem. |
_________________ Mój lancer => http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=93586 |
|
|
|
 |
siwygdynia
Mitsumaniak
Auto: Galant 2.5 V6 kombi
|
Wysłany: 26-08-2015, 07:48
|
|
|
widziałem własnie ze jest dużo podróbek ale ja bym z strony producenta brał jak już . A twój model kamerki to SJ4000 czy SJ4000+ ??? bo jest znaczna różnica w rozdzielczości ... |
|
|
|
 |
PaniFrau
Nowy Forumowicz
Auto: opel
|
Wysłany: 04-09-2015, 09:11
|
|
|
A mógłby mi ktoś polecić jakąś dobrą kamerkę do 300 złotych? Bo w tej cenie to raczej nawigacji z kamerką nie dostanę...? |
|
|
|
 |
STax
Forumowicz
Auto: Lancer CS0
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sty 2015 Posty: 133 Skąd: Opole
|
Wysłany: 04-09-2015, 10:32
|
|
|
siwygdynia napisał/a: | widziałem własnie ze jest dużo podróbek ale ja bym z strony producenta brał jak już . A twój model kamerki to SJ4000 czy SJ4000+ ??? bo jest znaczna różnica w rozdzielczości ... |
Mój model jest bez plusa. Z tego co widzę na stronie producenta to + ma rozdzieczlość 2k, ale jest o połowę droższy.
Jak tak patrzę tutaj http://www.sjcam.com/came...ion-camera.html na filmik porównujący + i bez plusa, to mam wrażenie, że bez plusa ma lepsze kolory |
_________________ Mój lancer => http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=93586 |
|
|
|
 |
lurek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan'08 1.8
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lip 2013 Posty: 422 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 27-12-2016, 16:34
|
|
|
Zakupiłem Mio 508, specjalnie tą wersję bo nie ma GPS a dokładniej nie pokazuje prędkości na nagraniu
Korzystając z okazji zamieszczam mały poradnik jak zgrabnie zamontować kamerkę (THX dla Mazim za podpowiedź ze słupkiem)
Na początku zwrócę uwagę iż Mio ma białą przyssawkę, głupota jakich mało, przyssawkę widać ze 100 metrów . Druga sprawa to że przyssawka nie trzyma na wykropkowanej części szyby a montaż poza tą częścią mija się z celem, kamerka albo będzie bardzo zasłaniała nam widoczność albo będzie rejestrowała z dziwnego kąta :/ Na pomoc przyszła taśma dwustronna 3M
Kamerkę przykleiłem za lusterkiem, tak aby była możliwe na środku i aby mi nie przeszkadzała.
Aby nie sterczał kabel, pociągnąłem go podsufitką i przez prawy słupek do przestrzeni za schowkiem. Kabel należy pociągnąć najpierw przez dziurę pod schowkiem:
a następnie wcelować w słupek, wbrew pozorom nie jest to trudne (z 10 sekund), należy tylko wymacać otwór
dalej miałem ułatwioną sprawę bo mam zamontowany autoalarm więc po wyciągnięciu odpowiedniej długości kabla, przykleiłem go taśmą to kabla od autoalarmu:
Dalej już tylko pozostało wcisnąć go w podsufitkę (łatwo wchodzi) i gotowe
Kamerka ładnie radzi sobie z nagrywaniem w dzień, dostatecznie w nocy, szału nie ma ale kosztuje ok 340 zł z dodatkowym filtrem na obiektyw
ps. Jako że jestem mniej odważny, to klemy z akumulatora przy dobieraniu się do słupka |
|
|
|
 |
Tygr
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Gru 2016 Posty: 245 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-04-2017, 22:02
|
|
|
Odkopię temat.
Szukam czegoś do 350zł
znalazłem taki: Lark FreeCam 4.1 HD
warto?
W nocy będzie można tablice odczytać? |
_________________ My rifle is my best friend. It is my life. |
|
|
|
 |
Haek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sedan 1.5
|
Wysłany: 20-04-2017, 11:39
|
|
|
Ja mam u siebie xblitz go i mogę go z czystym sumieniem polecić.
Świetny uchwyt z wbudowanym gniazdem ładowania (kabelek podpinamy raz do uchwytu - kamerkę odpinamy według potrzeb bez konieczności odpinania kabla).
Jak chcesz to potem mogę cyknąć jakieś fotki jak to wygląda po upchnięciu i jakieś nagrania testowe Ci wrzucę. |
|
 |
easy1600
Forumowicz
Auto: Lancer 1,8 Sportback 2011
|
Wysłany: 28-07-2017, 14:23
|
|
|
Jak ktoś szuka rewelacyjnego rejestratora to tylko ANYTEK A3 kupiłem na ali za jakieś 280 zł w polsce kosztuje 440 zł ma optykę sony i bardzo porządne parametry, europejska nazwa to XBLITZ P100 ( to nazwa na Europę, niczym się od anyteka nie różni - a cha anytek to oryginał a xblitz podróba) tylko trzeba patrzeć czy menu jest angielskie no i czy brand name to Anytek a nie podróba. No i oczywiście trzeba mieć szczęście jak ja bo cła 9% i watu 23 % nie dostałem. Chińczycy wysłali to jako MP3 GIFT. |
|
|
|
 |
Wildlukas
Nowy Forumowicz
Auto: Mazda
|
|
|
|
 |
matik0109
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 MIVEC -4B10
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Gru 2016 Posty: 65 Skąd: Zabrze, Śląskie
|
Wysłany: 04-08-2017, 09:21
|
|
|
Ja używam Viofo A119 v2 mała zamontowana za lusterkiem praktycznie nie widoczna z zewnątrz |
|
|
|
 |
hilary4
Nowy Forumowicz
Auto: Mitschubishi ASX 2018
|
Wysłany: 06-10-2017, 13:04
|
|
|
Dla maniaków wideorejestratorów polecam TrueCam A7S rozsądna cena do jakości mam ją pół roku i sprawuje się doskonale, co istotne długi na 3m przewód do gniazda zapalniczki pozwala przeprowadzić , ukryć kabel, puściłem go poprzez gniazdko czincz, wewnątrz do słupka i podsufitką. Taki sam obraz jak prezentowany na stronce bez żadnych przekłamań, dużo opcji etc- link
http://www.truecam.pl/esh...AiAAEgJg8PD_BwE
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|