|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi Elbetreffen 2012 |
Autor |
Wiadomość |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-06-2012, 20:59
|
|
|
pamar napisał/a: | Przeczytałem, że nawet motor w Pajero z Hamburga naprawialiście (pewno Bartek) Cytat: |
Jakos tak wyszło |
|
|
|
 |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
|
Wysłany: 18-06-2012, 22:26
|
|
|
No i w końcu .... wytrzeźwiałem
Powrót do rzeczywistości wiąże się nie tylko z genialną imprezą jaką jest zlot fanów marki Mitsubishi w Niemczech, ale także co można na niej przeżyć, o tym trochę później. Początek był bardzo słoneczny. Godzina 9:30 Piątek, na horyzoncie w okolicach Legnicy, pojawiła się kolumna naszej reprezentacji. Dumny, dołączyłem do linii pomocy asekurując jednego miśka co zmierzał na lawecie . Z prędkością 100 km/h osiągnęliśmy cel w okolicach godziny 14:00. Na miejscu został nam przydzielony sektor ten sam co rok temu, z dodatkową opcją prezentacji aut wyróżnionych czyli DZIKI-ego oraz KOCHAJ-a. DZIKI na dzień dobry postanowił trochę rozruszać okolice podkręcając odrobinę volumen - Rozpoczęła się impreza. Po ogarnięciu tematu co i jak zakończyliśmy dzień grillem i opowieściami z krypty.
DZIEŃ NASTĘPNY - 16.06
Od rana przywitała nas jedna z płyt zespołu Metalica w wykonaniu auta DZIKI-ego, co Niemcom delikatnie się nie spodobało, może dlatego że bagażnik był otwarty w ich stronę Po skromnym śniadanku w postaci grilla rozpoczęliśmy zwiedzanie zlotu. Mieliśmy przyjemności podziwiać takie wynalazki jak:
COLT CAO z silnikiem 2,5 litra z galanta EA
SIGMĘ z zestawem prosto od Knight Ridera (bez kitu te auto nawiązało z nami kontakt)
Galanta EA z silnikiem 4G63 z mocą około 400 koni
tutaj moją żona pisze: JOKERA
i wiele innych, które wzbudzały u nas zachwyt i zastanowienie.
Międzyczasie Ja oraz grono naszych dziewczyn, postanowiło zdobyć co można w symulatorze rajdowym. Widząc co się dzieje, organizatorzy ukryli resztę konkurencji przed nami
Około godziny 18:00 został zorganizowany przejazd kolumna miśków, w tym momencie ciśnienie mi urosło x2 a to z bardzo prostej przyczyny, miałem możliwość uczestniczenia w kolumnie za kierownicą EVO X w wersji FQ360 w najbogatszej wersji bez szyberdachu DZIEKUJE BODO, STEFAN. Myśląc ze nic lepszego mnie nie spotka, Kochaj postanowił podwieźć mnie do sklepu albo raczej POLECIEĆ W KOSMOS !!!. Pełny respekt dla EVO ale Kochaj przesadziłeś ….. i dobrze
Po tej dawce emocji zostaliśmy wezwani do głównego namiotu w celu wręczenia nagród.
I tak na wieczornej gali rozdania nagród wystąpili:
Ja – pucharek za podtrzymanie tytułu na Symulatorze rajdowym
ANIA – puchar na 1 miejsce w symulatorze rajdowym w kategorii dziewczyn
DZIKI – puchar za najlepszego OUTLANDER-a
DZIKI – za najlepsze audio (jak dobrze pamiętam)
DZIKI – za najlepszy zewnętrzny wizerunek
Wojciech Bogacz – nasz czarny koń za najlepszego GALANTA E8x (ciekawa sprawa że w naszej reprezentacji byli jedyni przedstawiciele owej kategorii)
Niestety nasz pewniak VR-4 Kochaja, przegrał z czymś co przypominało VR-4 miało upgrade w postaci czarnej maski.
Później nastąpiła chwila smutku po przez mecz Polska-Czechy i spokojnie zakończenie dnia.
W Niedziele rano ruszyliśmy w stronę POLSKI.
TUTAJ chciałbym podziękować organizatorom zlotu naprawdę kawał dobrej roboty co widać było po frekwencji. Dziękuje również naszej reprezentacji za doborowe towarzystwo oraz masę pozytywnych emocji jesteście THE BEST. |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
|
Wysłany: 18-06-2012, 22:34
|
|
|
mouseman napisał/a: | Kochaj postanowił podwieźć mnie do sklepu albo raczej POLECIEĆ W KOSMOS !!!. Pełny respekt dla EVO ale Kochaj przesadziłeś ….. i dobrze |
|
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

Auto: Lancer C66A, Sigma Kombi
|
Wysłany: 18-06-2012, 23:12
|
|
|
mouseman napisał/a: | No i w końcu .... wytrzeźwiałem |
Gratuluję - ja jeszcze podtrzymuję lekko klimat na FB o forum jak widać.
mouseman napisał/a: | DZIKI na dzień dobry postanowił trochę rozruszać okolice podkręcając odrobinę volumen - Rozpoczęła się impreza. |
Z nim widać zawsze tak jest - jak się gdzieś pojawia to gra muzyka, są śmiechy i leje się whisky. Taki widać ma styl - osobiście mi się to podoba a i takiej pobudki bym nikomu potem nie wypominał
mouseman napisał/a: | COLT CAO z silnikiem 2,5 litra z galanta EA |
Widziałem ale jak to jeździ to ja nawet nie chcę wiedzieć hehe
mouseman napisał/a: | miałem możliwość uczestniczenia w kolumnie za kierownicą EVO X w wersji FQ360 w najbogatszej wersji bez szyberdachu DZIEKUJE BODO, STEFAN |
fiu fiu, że sobie tak zaćwierkam Też bym się przewiózł ale jakoś kolumna do mnie nie przemawiała akurat tym razem...
mouseman napisał/a: | Kochaj postanowił podwieźć mnie do sklepu albo raczej POLECIEĆ W KOSMOS |
Dobrze, że wróciliście, bo niestety lotów orbitalnych naszymi miśkami jeszcze nie opanowaliśmy
mouseman napisał/a: | Niestety nasz pewniak VR-4 Kochaja, przegrał z czymś co przypominało VR-4 miało upgrade w postaci czarnej maski. |
Właśnie... to mi się wydaje cokolwiek dziwne, ale widać Niemcy mieli zły dzień i pewnie im się kompletnie wszystko poprzestawiało przy wpisywaniu tych numerków na formularzu do głosowania hehe
mouseman napisał/a: | Wojciech Bogacz – nasz czarny koń za najlepszego GALANTA E8x |
No i właśnie mnie to zastanawia - czemu E88 załapał się do kategorii E5... niby sprawa jasna (nawet potem poprawiłem to na szybie, żeby było wiadomo, że to inne auto) ale pewnie jak dorwę BODO w tym roku w Wawrzkowiźnie to będziemy toczyć zacięte dyskusje na ten temat |
_________________ Lancer 1,6 C66A
(Była) Nasza Sigma Kombi |
|
|
|
 |
kaczka81s
Forumowicz

Auto: Był E88A jest Imprezka&BMW
|
Wysłany: 19-06-2012, 00:26
|
|
|
Gratulacje, zrobiliście WIELKI kawał dobrej roboty |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-06-2012, 14:27
|
|
|
Kto będzie chciał posłuchać "opowieści z Elbe" to zapraszamy na spota w tą sobotę w Ojcowie Może też nawet pokażemy kilka ciekawych fotek hehe |
|
|
|
 |
mjsystem
Forumowicz
Auto: ...
|
Wysłany: 19-06-2012, 18:47
|
|
|
Wojciech Bogacz napisał/a: | Kto będzie chciał posłuchać "opowieści z Elbe" to zapraszamy na spota w tą sobotę w Ojcowie Może też nawet pokażemy kilka ciekawych fotek hehe |
...i puchar |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-06-2012, 19:32
|
|
|
EEEE - to mam wziąć ??? Ale tak bez samochodu to łyso będzie bo planuję coś się pointegrować heh... Zresztą sam nie wiem jaki będę bo w piątek u mnie w wiosce też mamy jakiegoś zbiorowego grilla... pożyjemy zobaczymy - ale puchar zawsze mogę wziąć ))))
Chyba, że zrobimy kiedy grilla w mojej wiosce ??? Też tak nie jest kompletnie na uboczu a trafić będzie bajecznie prosto - warunki też są (max 20 osób)... chociaż jakby się uprzeć to ja koło swojego domu też mam trochę miejsca ))))) |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
|
Wysłany: 22-06-2012, 23:40
|
|
|
bigandbad napisał/a: | So, I hope someone will translate it...
After all, it´s been a phantastic meeting.
But the Mitsumaniakis had been one of the highlights
|
It's nice too heard this
bigandbad napisał/a: |
And even the press noticed Bartecs ( I hope I write it right...) work at my black Pajero. Thanks a lot again... |
it was a pleasure for us to help you;-)
bigandbad napisał/a: |
So now I can´t wait to meet most of you at Mitsumaniaki 2012 and hope, that at Elbetreffen 2013 there will be a polish community again - we would miss you... |
Don't worry we also wait to meet most of you at Wawrzkowizna 2012
Each year, the ET is even better!
A tak w ogóle imprezka była przednia naprawdę wielkie podziękowania dla Bodo zajął się Polską Ekipią baaaardzo dobrze. Jeśli mieliśmy jakieś zapytanie prośbę od razu nam pomagał.
W tym roku udało się zaprosić głównego rzecznika prasowego na Niemcy. Może nasze Polskie MMC się zawstydzi i weźmie przykład od naszych sąsiadów jak można współpracować z klubami!!!! |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Wojciech Bogacz
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-10-2012, 12:50
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Ja dodam od siebie jakby ktoś nie wiedział o co chodzi z namiotami. Mowa o namiotach klubowych pod którymi możemy stać swoimi samochodami, czy w razie kiepskiej pogody posiedzieć tak jak robiły to inne kluby. Bodo zaoferował nam stworzenie wspólnego namiotu i pokazanie partnerstwa między klubem "North-Diamonds", a MitsuManiakami |
Uważam to za świetny pomysł i na prawdę duży gest ze strony Bodo i naszych zachodnich przyjaciół
Druga sprawa - że wreszcie będzie okazja się zintegrować jeszcze bardziej i porozmawiać a jestem pewny, że będzie zdecydowanie wygodniej niż opierając się o samochody i ciągle kontrolując czy jeszcze stoi się w pionie
Możliwe też, że postaną jakieś pomysły czy okazja do współpracy... |
|
|
|
 |
|
|