|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Lancer w prasie |
Autor |
Wiadomość |
Arczi89
Mitsumaniak 03057/KMM

Auto: Lancer X 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 05 Wrz 2013 Posty: 387 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 27-02-2016, 22:44
|
|
|
Tylko takie opisy i tak są bardzo subiektywne. Co prawda jednostka 2.0 DID jest trochę demonizowana przez większość teoretyków. (na forum znalazłem tylko 1 przypadek aby coś się popsuło). Tematów o wadliwych łańcuchach w 1.8 czy wypalających się gniazdach, luzach zaworowych jest zdecydowanie więcej Co do trzymania się auta na jezdni to trochę jest to przesadzone. Przy moim stylu jazdy doraźnie mi to przeszkadza, że muszę się martwić czy wyjdę z zakrętu. Jeździłem autami które lepiej się trzymają (np. Passat B6). Ale artykuł poza tymi kilkoma drobnymi uwagami jest ok |
|
|
|
 |
Robert_N
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09, 1.8
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Gru 2011 Posty: 304 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-02-2016, 00:01
|
|
|
Arczi89 napisał/a: | Co do trzymania się auta na jezdni to trochę jest to przesadzone. Przy moim stylu jazdy doraźnie mi to przeszkadza, że muszę się martwić czy wyjdę z zakrętu. |
A mi się wydaje, że lancer całkiem dobrze trzyma się się w zakrętach szczególnie na 18". Jeżdżę Avensisem 1.8 benz z 2007 służbowym od nowości przebieg (uwaga 57 tys, i nawet nie podskoczy miśkowi i żony focusem 1,5, 2015, i też nie ma co porównywać z lancerkiem. Więc moim zdaniem lancer całkiem dobrze klei się do asfaltu. |
_________________ Lancer Sportback '09, 1.8 |
|
|
|
 |
marcink
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan Intense 4A92
Pomógł: 5 razy Dołączył: 25 Cze 2015 Posty: 568 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-02-2016, 12:32
|
|
|
Pamiętajcie, że na przedniej ośce macie różnicę ok 100kg, więc obaj możecie mieć jednocześnie rację |
_________________ Mój misiek |
|
|
|
 |
|
|