Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Boguchwałę/Rzeszów zgłosiłem dzisiaj na policję
Autor Wiadomość
vavoom 
Forumowicz

Auto: ex-ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-06-2016, 07:58   

rezon napisał/a:
a my na to: Na południu bez zmian ;) Mitsubishi omijamy szerokim łukiem i innym też zalecamy
Sukcesywnie robili dokładnie wszystko, aby do nich nie wrócić. Z samochodu jestem zadowolony, ale od marki Mitsubishi odchodzę. Przekonali mnie.
Polecam, aby całe to bractwo wybrało się np. do ASO Auto-Krak na szkolenie. Gdybym od początku tam serwisował auto, prawdopodobnie nie rozstałbym się z Mitsubishi.
Kolejna ciekawostka (a jest ich trochę) - przy przebiegu ponad 150 tys. km mechanik stwierdza, że nie wie dlaczego zawory były wyjmowane... Ręce mi opadły. Odsyłam do: ASX DIESEL - LISTA CZYNNOŚCI PRZEGLĄDOWYCH - pozycja "Co 45.000 km".
CDN.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 07-06-2016, 12:47   

vavoom napisał/a:
przy przebiegu ponad 150 tys. km mechanik stwierdza, że nie wie dlaczego zawory były wyjmowane... Ręce mi opadły.
nie wiem jak w dieslu ASX, ale w dotychczas znanych mi samochodach do regulacji luzu zaworowego nie trzeba było wyjmować zaworów. Tak prawdę mówiąc to nie mam bladego pojęcia po co ktoś mógł wyjmować zawory, a jeszcze mniejsze pojęcie - to jak stwierdzono "wyjmowanie zaworów". Do tego trzeba zdjąć głowicę, do regulacji wystarczy pokrywę zaworów.

vavoom 
Forumowicz

Auto: ex-ASX
Wysłany: 08-06-2016, 12:34   

rezon napisał/a:
Tak prawdę mówiąc to nie mam bladego pojęcia po co ktoś mógł wyjmować zawory,
Mój czeski błąd, chodziło mi o wtryskiwacze (i pokrywę zaworów). Co więcej, przy przeglądzie 45 000 km NIE WYKONANO tej czynności, a sądząc po wyżej opisanym zdziwieniu mechanika, to nie wiem, czy kiedykolwiek by to zrobiono. Przy 90 000 km oddałem auto do innego ASO, gdzie po przeglądzie otrzymałem całą dokumentację wykonaną podczas przeglądu: wydruk ze ścieżki diagnostycznej, wydruk z urządzenia diagnostycznego, raport testera akumulatora. W ramach przeglądu auto umyto i odkurzono.
W Rzeszowie po przeglądach dostawałem tylko fakturę...
Kolejne ciekawostka - stwierdzono, że chyba trzeba wymienić dwumasę za około 10.000 zł.
Po tej diagnozie udałem się do serwisu niezależnego, gdzie wykluczono potrzebę wymiany dwumasy...
Ciekawa historia dotyczy także wymiany uszczelniacza koła pasowego - zwróciłem się z pytaniem o koszt tego uszczelniacza, otrzymałem mailowo odpowiedź. Kilka godzin później zadzwonił uprzejmy Pan i poinformował mnie, że nikt inny, tylko oni mogą to zrobić (bo trzeba jakieś specjalistyczne narzędzie czy coś...), po wymianie uszczelniacza trzeba ustawić koło i jeśli ktokolwiek inny to zrobi, to zrobi to źle, zatem i tak będę musiał do nich później przyjechać. Uwierzyłem, oddałem auto, wymienili, wszystko ok.
Później z ciekawości dopytałem o taką operację w serwisach niezależnych, informując o tym, co usłyszałem w ASO - żaden serwis nie widział problemu w wymianie i ustawieniu koła...

Odpowiedz do tematu