Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
UWAGA NA STACJĘ PALIW AUCHAN
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2005, 20:58   

Raczej kontroli jakosci i brania ze sprawdzonych (drozszych) hurtowni. Chrzczenie raczej sie robi na malych, zapadlych dziurach lub tez jeszcze wlasnie w hurtowni. Sadze, ze raczej nie na duzej, firmowej stacji - nawet Neste czy Jet itp.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 01-12-2005, 22:08   

gregorbu napisał/a:
Dzis zatankowalem 95 na Neste przy Pulawskiej. Po tym tankownaiu auto zaczelo szarpac podczas jazdy.

Zgłoś to na www.neste.pl --> donos kontrolowany ;) Podaj lokalizację stacji, niech się przyjrzą. Jak nie zaczniemy (my klienci) domagać się swoich praw to będzie kicha w tym kraju.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 01-12-2005, 22:14   

ja na neste dotychczas nie narzekałem, ale wolę tankować na slovnafcie który jest tuż obok.
dzisiaj tam napełniłem brzuszek mojego miśka za 3,65 za litr ;] i jestem z tego powodu niewymownie szczęśliwy ;]
a benzyne na slovnafcie mają bardzo dobrą... każdy rodzaj, przynajmniej na śląsku, przyjeżdża do polski z słowacji pociągami... i tutaj jest tylko rozlewany.
stacje typu bp, shell, aral, mają swoje paliwo podstawowe najczęściej z orlenu...

a co do v-power 99+... ta benzyna jest sucha jak pieprz. nadaje się tylko do tego żeby raz na jakis czas sie na niej pościgać.
kolega załatwił sobie audice 2,8 V6 tankując ten syf przez miesiąc w kółko... zatarły się mu wtryski które nie były smarowane.

chwalow
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2005, 09:58   paliwo???

shovel napisał/a:
ja na neste dotychczas nie narzekałem, ale wolę tankować na slovnafcie który jest tuż obok.
dzisiaj tam napełniłem brzuszek mojego miśka za 3,65 za litr ;] i jestem z tego powodu niewymownie szczęśliwy ;]
a benzyne na slovnafcie mają bardzo dobrą... każdy rodzaj, przynajmniej na śląsku, przyjeżdża do polski z słowacji pociągami... i tutaj jest tylko rozlewany.
stacje typu bp, shell, aral, mają swoje paliwo podstawowe najczęściej z orlenu...

a co do v-power 99+... ta benzyna jest sucha jak pieprz. nadaje się tylko do tego żeby raz na jakis czas sie na niej pościgać.
kolega załatwił sobie audice 2,8 V6 tankując ten syf przez miesiąc w kółko... zatarły się mu wtryski które nie były smarowane.

Hmm Dorian a pamiętasz jak jeszcze starego gala zatankowałeś po spocie pod "bumerangiem" właśnie na slovnafcie i stwierdziłeś że niestety ale to paliwo jest do duu.. cóż ja tankując moje Miśki zauwazyłem że niestety niema regóły czy to BP, Shell, Jet, na niektórych jest dobre paliwo na wszystkich w okręgu a na niektórych jedna wielka lipa.... wszystko zależy chyba od ajenta stacji ....niezmienia faktu że tankując paliwoko za granicami naszego kraju moje Miśki przebywają wiecej kilometrów niż na tym paliwku z PL. szkoda....

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2005, 10:12   

powiem tak:-P na slovnafcie obok mnie jest dobre paliwo - bo tam zawsze tankuje. innych raczej nie odwiedzam...

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 02-12-2005, 18:05   

Nie wiem jak jest naprawdę ale w Auchan Białystok tankował jeden gość do Vectry 2,0 diesel - nówka z salonu - po 2 miesiącach pompa wtryskowa do wymiany - 8000zł - bosh odrzucił gwarancję ze względu na zabrudzenia pompy - wina paliwa - stwierdził.

Czas może na Space Stara dla żony?

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 02-12-2005, 19:07   

co do tanich stacji - nie mam za duzego doswiadczenia, bo jedyna firma gdzie czasami cos wleje do baku, to Neste (i jakos nigdy nie trafilem na paliwo do kitu, przynajmniej misiek nie reagowal w jakis dziwny sposob po spozyciu), za to o stacji Auchan w Gdansku slyszalem i czytalem (m.in byl spory artykul w Wybiorczej). bo jakis redaktor podjechal tam samochodem i do zbiornika 45l, (a pusty nie byl przeciez) wlal 48 litrow (czy jakos tak, w kazdym razie wystapila "fizyczna niemozliwosc" zatankowania takiej ilosci paliwa). stad tez nadmierne zuzycie, ktore wykazuje samochod. a co do jakosci - to juz inna bajka...

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2005, 21:10   

gregorbu napisał/a:
Dzis zatankowalem 95 na Neste przy Pulawskiej. Po tym tankownaiu auto zaczelo szarpac podczas jazdy. Od kilku dni jezdze nie Coltem, a Uno, wiec nie jest to kwestia mojego - skadinad wybrednego - Miska, a raczej kwestia slabego paliwa - przynajmniej na tej konkretnej stacji. Misiek tez wariowal po tankowaniu na Neste. I raczej nie zmienie zdania, ze paliwa na tzw. tanich stacjach sa jakosciowo gorsze. Moze to kwestia jakichs uszlachetniaczy, ktore sa dodawane do paliw sprzedawanych np. w BP czy Statoil???

Dziwny jesteś kolego. Narzekasz tu od paru dni, że g**** tam sprzedają i znowu tam jedziesz? Po co? A możę nie ten pistolecik do dziurki wkładasz?

Ja tankowałem na Neste przy Puławskiej, przy Leclerku, Geancie, dawniej też Auchanie w Piasecznie, a także w Shellu, BP (też Ultimate) i paru innych markowych. Nigdy żadnej różnicy nie zauważyłem.

piorek
[Usunięty]

Wysłany: 02-12-2005, 22:20   

A ja nie trafilem na tzw. zle paliwo. A byc moze to raczej kwestia wyczucia tych 5KM mniej. Tankuje na BP itp. ale takze na podziemnej stacji o ktorej mowi sie ze "jade zatankowac na scieki" bo jest blisko oczyszczalni :)

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 03-12-2005, 09:26   

Ja nie raz trafiłem na złej jakośći gaz - na szczęście w białymstoku to się jeszcze nie zdarzyła, ale po zatankowaniu na BP samochód wcześniejszy ze zwykłą instalacją miał lepsze osiągi i lepszą kulturę pracy.

Czas może na Space Stara dla żony?

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2005, 11:46   

gaz to jest inna bajka... ja jak jeszcze go tankowałem to w ostatnim okresie tylko na bp lub statoilu.
slovnaft obok mnie miał chu...straszną. auto muliło, dużo paliło i w ogóle <rzygi>
na shellu mi za to 3 razy zgubili korek od wlewu gazu, więc mam ich w d... ja zgubiłem do nich drogę.
ba bp jest miło i gaz jest dość dobry.
pozdrawiam

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2006, 21:23   

minimus napisał/a:
Dziwny jesteś kolego. Narzekasz tu od paru dni, że g**** tam sprzedają i znowu tam jedziesz? Po co? A możę nie ten pistolecik do dziurki wkładasz?

Przez dwa tygodnie jeździłem zajeżdżonym autem zastępczym, więc - kolokwialnie rzecz ujmując - waliło mnie, jaka benzynę leję do zbiornika. Ważne, by było tanio. Ironię o pistolecikach zostaw proszę komu innemu.

Ostatnio zatankowałem w Siedlcach na Orlenie Verva 98 i jest to najlepsze paliwo, jakie kiedykolwiek zalałem do Miśka. Ani Shell VPower99, ani Ultimate, ani też bezsiarkowe paliwo ze Statoil nie mają się co równać. Bardzo poprawiła się kultura pracy silnika. Zawsze brakowało mi w Miśku "dołu" - zaczynał jechać od 3000 rpm, teraz zaczyna ciągnąć od nieco ponad 2000 rpm. Nie mam pojęcia, jak to się odnosi do rzeczywistych osiągów auta, czuć jednak wyraźnie, że silnik ładniej się wkręca od dołu. Ciekaw jestem, jak wypadnie spalanie. :lol:

marcin77
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2006, 12:17   

Ja też nie spotkałem się z żadnym problemem z paliwem od Neste. Często tankuje w Krakowie przy M1. Do tej pory bez problemów. Czasem lałem na Neste Pb98 i czuć było różnice oczywiscie na plus w stosunku do Pb95. Tankuje też czasem na jednym Orlenie 95 i w stosunku do 95 z Neste nie widze różnicy :) A jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać?

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2006, 12:49   

marcin77 napisał/a:
Ja też nie spotkałem się z żadnym problemem z paliwem od Neste. Często tankuje w Krakowie przy M1. Do tej pory bez problemów. Czasem lałem na Neste Pb98 i czuć było różnice oczywiscie na plus w stosunku do Pb95. Tankuje też czasem na jednym Orlenie 95 i w stosunku do 95 z Neste nie widze różnicy :) A jeśli nie widać różnicy to po co przepłacać?

Przypuszczalnie wszystko zalezy od konkretnej stacji. Ostatnio zatankowalem Verve w Siedlcach i bylo to najlepsze paliwo, jakie do tej pory wlalem do Miska, jestem wrecz zachwycony! Ale z kolei w Rzeszowie kumpel zatankowal Verwa swoja 2-letnia Meganke i powiedzial, ze na gorszym syfie nie jezdzil. Silnik zaczal przerywac i prychac. Chcial samochod do serwisu odstawic, bo sie przestraszyl, ze cos jest nie tak. Po zatankowaniu na Shellu wszystko wrocilo do normy.

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 11-01-2006, 12:21   

A ja się teraz tankuje na TESCO i tez jest zajebiście ;) Pb95 - 3,50zł/l, Pb98- 3,80zł/l ON-3,60zł/l (droższy od Pb95), LPG 2,07zł/l. Ceny przyzwoite a różnicy w jezdzie nie odczuwam. Co ciekawe ostanio na 24l/LPG z TESCO przejechałem 241 km i jeszcze troszke było co jak dlamnie jest wielkim wyczynem bo średnio przy 200 mam juz sachare w baku.

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

Odpowiedz do tematu