Czy posiadacze Miśków się pozdrawiają? |
Autor |
Wiadomość |
jacenty [Usunięty]
|
Wysłany: 22-03-2008, 09:55
|
|
|
Witam. Ja jestem swiezym posiadaczem "pojarka" i jak narazie to moj wozek wiecej stoi niz jezdzi. Stoi ponieważ przez pomyłkę nalano mi do zbiornika nie właściwe paliwo. (dluga historia) Po wymianie ukladu paliwowego misiek nie jezdzi jak dawniej. szarpie itp. Obecnie jest w serwisie w Toruniu ale jak juz je naprawia to cala droge z ASO do domu bede pozdrawial wszystkich posiadaczy miśków. Zobaczymy jak ten zwyczaj przyjmie sie w moim wojewodztwie. |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-03-2008, 11:29
|
|
|
Jakie to Pajero? Jeśli TD i nalałeś benzyny to prawdopodobnie siadła pompa. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 29-03-2008, 00:57
|
|
|
Witam Wszystkich nocną porą Odnośnie pozdrawiania to nie zawsze zdąży się zauważyć że jedzie Misiek.Przepraszam WSZYSTKICH jeśli kogoś nie zauważyłem i nie "odmachałem" Mam pytanie do zbyszekm2 (podpowiedział mi gene abym z tym tematem zwrócił sie do Ciebie) Mianowicie szukam rolety do bagażnika Mitsubishi Pajero TD 2,8 1995 Long.samochód został kupiony z Holandii i jest 5-cio osobowy-nie mam tylnych siedzeń.Mam natomiast tylną pełną z szybą za tylnymi siedzeniami.Denerwi mnie zaglądanie do bagaznika bo i nie zawsze mam tam porządek Oryginał chyba nie ma rolety,w moim autku,w bagażniku nie ma też żadnych dodatkowych zaczepów.Czy masz może jakiś patent w tym temacie(przyciemnianie szyb nie wchodzi w grę) Może od innego modelu lub od innego samochodu??? Serdecznie pozdrawiam życząc dobrej nocy
[ Dodano: 29-03-2008, 00:59 ]
.......zapomniałem dopisać << mam natomiast tylną pełną PRZEGRODĘ z szybą>>>> skutek nocnego pisania |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Beatkap24 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-04-2008, 22:49
|
|
|
Witam Was serdecznie:-)
Co do pozdrowień na ulicy to u nas na pomorzu nie zauważyłam takiego problemu:-) Panowie machają mi od razu swoimi łapkami-myślę że kobiecie przychodzi to łatwiej:-)
Pozdrawiam
Beata:-) |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 16-05-2008, 23:17
|
|
|
Witam Wszystkich Powracam do tematu gdyż zaskoczyła mnie reakcja kierowcy z Miśka z NL w rejestracji.Mijając Go machnąłem w Jego kierunku ręką i ........ >>>>wielkie zaskoczenie,oczy jak stare pięć złoty pasażerka też zaskoczona.Zastanawia mnie sprawa czy to tylko u nas,w Polsce się pozdrawiamy czy Go to zaskoczyło że się w ogóle pozdrawiamy.A może się przestraszył Jak to jest w innych krajach? Pozdrówka |
|
|
|
 |
kiler7
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero
|
Wysłany: 17-11-2008, 12:24
|
|
|
Jawaldek, co do Twego pytania o rolete do pojarki długiej , miałem ten sam problem z zaglądaniem pprzez tylne szyby do bagażnika, a jestem myśliwym i czasem wozi sie "różne" ciekawe wyposażenie, mój sposób był prosty na ciekawskich, na maxa przyciemniłem cały tył i z głowy.
optycznie polepszyło się autko i mam spokój z ciekawskimi........ pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-11-2008, 12:51
|
|
|
Kiler7, witaj na forum. Zachecam do odwiedzenia tego tematu, tak na poczatek.
* * * WITAM WSZYSTKICH * * *
Co do pozdrawiania to dalem sobie na wstrzymanie. Prawie nikt nie reaguje albo robi dziwne miny. Ostatnim, ktory mi odmachal byl Chorwat mijany pod Ninem. Chyba zrozumial bo mial Pajero Sport starszej generacji. To bylo mile ale odosobnione zachowanie. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 17-11-2008, 13:32
|
|
|
gulgulq napisał/a: | oczywiscie do wszystkich misiakow a nie tylko Pajero | to gratuluje mi sie odechcialo nawet do "syfow" machac. |
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 17-11-2008, 19:14
|
|
|
Gene napisał/a: | mi sie odechcialo nawet do "syfow" machac. |
a co to sa te "syfy"? |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 18-11-2008, 08:16
|
|
|
Mkm, syfy to w slangu auta terenowe. |
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:04
|
|
|
Odpowiadając na pytanie- a jakże w Krakowie się pozdrawiamy- tylko nigdy nie otrzymujemy odpowiedzi więc raczej sobie darujemy.
Chociaz trzeba przyznac jak trzeba się włączyc , lub zmienic pas łatwiej przed terenówkę" jakąbądź" niż przed plaskacza- chociaż dzisiaj jak się pchałem to pan w oplu zrobił takie oczy ale wpuścił |
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 19-11-2008, 17:05
|
|
|
co do "plaskatych" to prawie nigdy nie odmachują... ale 99% L200 (nowych i starszych) i pojarek i do tego Nyski Patrole...
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
gogo24
Forumowicz
Auto: Pajero 2,5 TDI 1992
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Lis 2008 Posty: 37 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 19-11-2008, 18:03
|
|
|
Temat faktycznie jest ciekawy - też mam własne obserwacje.Zauważyłem, że starszymi modelami są bardziej skorzy do pozdrowień.Trochę to dziwne, ale w naszym rejonie tak to wygląda.Porównywalnymi - jeśli tak można powiedzieć, modelami Miśków - i owszem, pozdrawiamy się. Płeć piękna - większość i macha i pozdrawia z uśmiechem. Sądzę, że to byłby dobry zwyczaj. Też się zgadzam z przedmówcami - gburów jest pełno. Ale...grunt to się nie przejmować. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
tomekhydra
Forumowicz
Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
|
Wysłany: 17-05-2009, 17:40
|
|
|
Witam ,mimo że nie mam jeszcze swojego M to coś zaproponuję;może wzorem ,,hydropneumatyków" nakleić na lusterka żółte kółka ,lub jeszcze lepiej,,trzy diamenty" ?
Wtajemniczeni będą wiedzieli o co biega ,a burasy zostaną burasami .? pzdr tomek |
|
|
|
 |
|