|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5W 2.5] Drążek kierowniczy czy łożyska |
Autor |
Wiadomość |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 15-11-2007, 18:30
|
|
|
a ja mam zagwostke, wymienilem koncowke drazka i po 4 dniach pojechalem ustawic geometrie (wczesniej nie moglem) i slysze od mechanika "panie, co ja tu bede panu ustawial jak tu masz pan taki luz na koncowce!"
kurcze, jak to-po 4 dniach znow do wymiany??????????
[ Dodano: 15-11-2007, 19:14 ]
a w ogole zaczelo sie od tego, ze na prawym drazku byl luz-wymienilem, po kilku tygodniach pojechalem wymienic tarcze i slysze "ale ma pan luz na prawym drazku", pojechalem wiec z reklamacja do warsztatu, ktory to robil a tam slysze diagnoze "to nie na drazku tylko na koncowce drazka", wiec ok -niech wymienia, wymieniaja i po 4 dniach znow mam luz na koncowce
co moze byc przyczyna? wadliwa czesc (koncowka drazka) czy moze jakas inna nieprawidlowosc? |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16-11-2007, 08:47
|
|
|
tommyc1, proponuje zmienić warsztat ... bo już na samym początku ,jak Ci ktoś tam wymieniał drążek to powinien zauważyć luz na końcówce, a nie zakładać uszkodzoną.
Po 4 dniach chyba nawet najgorsza końcówka nie powinna się popsuć ...no chyba, że w tym okresie zrobiłeś gdzieś przylutowałeś mocno kołem, albo "jechałeś bokiem". |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 16-11-2007, 12:15
|
|
|
no cóz, zmienic warsztat powiadasz...
...a ja w korkach stoje zeby dojechac do AUTO TW, bo tacy polecani przez mitsumaniakow
ale dam im jeszcze szanse-moze chlopaki mieli zly dzien |
|
|
|
 |
|
|