Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Hubeeert
06-01-2007, 18:47
Nielegalna wersja oprogramowania WinXP
Autor Wiadomość
arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-03-2006, 08:50   

Fido__ napisał/a:
Ale jakie to ma znaczenie co masz na desktopie?

Ogromne ;) Instalujesz Linuksa za darmo jest ok, instalujesz Windows za darmo ... jestes zlodziejem. I o to chodzi w drugiej czesci dyskusji.

Fido__ napisał/a:
Sun Ray'a. Wie ktoś co to jest?

Terminal. U nas w firmie konsultanci maja na biurkach WYSE.

Fido__ napisał/a:
Narzędzia, które w tym wypadku nie są dostępne na innych systemach.

Kupiles czy ukradles? Bo o tym byla kilka postow wyzej mowa, i jakos nie widze elaboratow.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-03-2006, 10:38   

Kupiłem całe oprogramowanie jakie mam na swoim komputerze. Albo korzystam z darmowego i zamiast jednego drogiego kombajnu mam parę takich programów które robią to samo tyle że każdy co innego. Ostatnia akcja z serialem do Office którego szukałem - fakt moja wina ale okazało się że błąd wywołany został przez jakieś niedoróbki w Pakiecie Office a ja nie miałem dostepu do pudełka które było w Warszawie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 12:04   

arekp napisał/a:
Fido__ napisał/a:
Ale jakie to ma znaczenie co masz na desktopie?

Ogromne ;) Instalujesz Linuksa za darmo jest ok, instalujesz Windows za darmo ... jestes zlodziejem. I o to chodzi w drugiej czesci dyskusji.

O rany, jakie emocje ;-) Pogadajmy jeszcze o ściąganych filmach i muzyce mp3. Rozumiem, że skoro rzucasz takie mocne słowa, to jesteś bez winy.

arekp napisał/a:

Fido__ napisał/a:
Narzędzia, które w tym wypadku nie są dostępne na innych systemach.

Kupiles czy ukradles? Bo o tym byla kilka postow wyzej mowa, i jakos nie widze elaboratow.

Nie muszę nic kupować, bo to mój firmowy laptop. Niemal całe oprogramowanie na nim jest legalne. Niemal, bo jestem, pewien, że na każdym komputerze osobistym jaki tylko znajdziemy znajdzie się jakiś hak na właściciela. To jasne jak słońce.

Ja tam ściągam sobie muzykę emulem. Ściągam ją po to, żeby uznać, że jest fajna i pójść do sklepu po oryginał. Albo, żeby powiedzieć, że jest do dupy i ją skasować. Jestem bardziej zatwardziały jeśli chodzi o filmy. Chodzę do kina dość często i bulę nieproporcjonalnie dużo kasy na to. Niemniej nie mam żadnych skrupułów, żeby obejrzeć czasem jakiś ściągnięty film. Filmów nie oglądam zwykle więcej niż raz, więc trzeba sobie powiedzieć to jasno. W tym kontekście jestem złodziejem :-)

Ale nie bądźmy obłudni, błagam. Pokaż mi swojego kompa, a znajdę kilka rzeczy, za które nie zapłaciłeś, a powinieneś. Jestem tego pewien.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-03-2006, 13:22   

Fido__ napisał/a:
Pokaż mi swojego kompa, a znajdę kilka rzeczy, za które nie zapłaciłeś, a powinieneś. Jestem tego pewien.

Zapraszam do Szczecina :-)

ps. jeszcze kilka miesiecy temu znalazlbys troche mp3 ale jednym z postanowien noworocznych bylo usuniecie tego z dysku.

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 14:53   

dobra honorowi - przestancie sie juz klocic :P

kazdy ma, mial lub miec bedzie na sumieniu jakies grzeszki.

pozdr

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 23-03-2006, 16:59   

proponuję zainstalować windowsa 2003 server - pierwsze pół roku jest bezpłatne, potem można pokombinować z reinstalką za odpowiednim firewallem ;-)
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 20:03   

A ja proponuje zamknac post.Ja go otworzylem bo mialem problem.Dzieki kolegom udalo mi sie ow problem rozwiazac.Koniec tematu!!

igi 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Wysłany: 23-03-2006, 20:28   

cimon102 napisał/a:
A ja proponuje zamknac post.Ja go otworzylem bo mialem problem.Dzieki kolegom udalo mi sie ow problem rozwiazac.Koniec tematu!!

He he nie tak prosto. Widze ze sie temat dopiero rozkreca :) ;)

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 23-03-2006, 20:36   

a czy admin nasz widzi jaki system jest u uzytkownika?

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 23-03-2006, 20:59   

mówicie tu o legalnym sofcie, to może znajdziecie "receptę" na mój problem...
Uważam, że niekiedy nie da się poprostu jechać na legalu, przykład, na uczelni mam teraz przedmiot nazywany "kartografią tematyczną" i jeden z prowadzących zażyczył sobier map robionych na komputerze, ale chciałby też rastry oprócz wersji papierowej dostawać na CD

Jest program w którym się takie map[y robi...pełna licencja kosztuje jedyne 60 tys. pln. i ja biedny student mam pracować na czymś takim :roll:

Inna sprawa, że państwo nas okrada na codzień jak tylko się da, i tu jest wszystko w porządku, a zwykłego cżłowieka to zgnoić zdeptać i oskubaćna maxa :(

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-03-2006, 21:04   

Admin widzi wszystko ;) a nawet więcej :)

A poważnie to ja nie ale Hubi zna wszystkie ustawienia i pewnie gdzies jest taka opcja.

Na poczatku forum była mozliwośc taka ze wszyscy widzieli z jakiej przegladarki kto sie korzysta i z jakiego systemu. Ale chyba zostało to odinstalowane

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 23-03-2006, 21:23   

"permamentna inwigilacja" :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-03-2006, 21:57   

Teraz wszyscy widzicie :P

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

igi 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-03-2006, 22:01   

Hubeeert napisał/a:
Teraz wszyscy widzicie

Wiedziałem że go sprowokuje ;p ;)

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-03-2006, 22:54   

Chooper napisał/a:
Jest program w którym się takie map[y robi...pełna licencja kosztuje jedyne 60 tys. pln. i ja biedny student mam pracować na czymś takim

Na uczelni albo powinni dostarczyc oprogramowanie albo sie palowac - i gdyby mnie to spotkalo to klocilbym sie z wykladowca.

Chooper napisał/a:
Inna sprawa, że państwo nas okrada na codzień jak tylko się da, i tu jest wszystko w porządku, a zwykłego cżłowieka to zgnoić zdeptać i oskubaćna maxa :(

To nie ma nic wspolnego z tematem. Nielegalnie kopiujac oprogramowanie okradany jest autor.

Moje zdanie na ten temat jest takie a nie inne glownie z tego powodu, ze obecnie sam tworze oprogramowanie (aplikacje webowe). Biore za to pieniadze i kombinuje jak to zabezpieczyc aby stworzone systemy CMS nie byly bezczelnie kopiowane i uzywane przy stronach za ktore nie dostaje pieniedzy. Od kilku lat jestem ta druga strona medalu wiec nie obrazajcie sie zbytnio za moje podejscie ;-)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi