Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: kochajj
06-04-2006, 22:21
no to sie pochwale :)...
Autor Wiadomość
Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2006, 19:59   

Czy tylko mnie te tarcze hamulcowe z przodu wydają się...maciupeńkie :wink:

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2008, 11:39   

Wracając do tematu xenonów, odświeżę go troszkę.

Znalazłem na Allegro zestaw spryskiwaczy do samodzielnego montarzu

SPRYSKIWACZE

Oraz soczewki do lamp wraz z xenonami

SOCZEWKI

Co myślicie o takim zestawie?

Czy będzie to u nas legalne (cały zestaw)?

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 04-12-2008, 12:09   

Forest_Taft napisał/a:
Czy będzie to u nas legalne (cały zestaw)?

nie

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 04-12-2008, 13:29   

jeszcze teoretycznie powinienes miec samopoziomowanie .zeby xenon byl legal w naszym kraju, lecz jak jest chyba wiesz sam, u mnie jezdzi pelno tego scierwa co oslepia na fioletowo czy tez niebiesko ... bo ktos ot tak poprostu bez przystosowywania wrzucil sobie xenona z alledrogo i sie cieszy...

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2008, 09:09   

No ja wiem że oślepiają, i myślę co by polepszyć światła, a nie oślepiać innych.....stąd spryskiwacze, i soczewki......bo żadna filozofia wrzucić palniki i walić ludziom po oczach....

Z soczewką, nie oślepia na bank. Fakt że cena nie jest niska, ale za to pewnie bardziej bezpieczne niż to o czym piszesz.

Mirek Jurek 
Forumowicz

Auto: EA2A '03 AVANCE
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 05-12-2008, 20:06   

Zeby bylo legalnie potrzebujesz jeszcze reflektory przystosowane do xenonow. Policjant przy kontroli moze to latwo stwierdzic po podniesieniu maski... Lampa przystosowana do xenonow jest oznaczona literka D.(?)
PZDR

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 06-12-2008, 09:07   

od prawie 15 lat jezdze samochodami-rozne byly i nieraz na kontrole drogowa sie "nadzialem" i...

...NIGDY ŻADNEN POLICJANT NIE ZAGLĄDAŁ MI POD MASKĘ :lol: czasem tylko do bagaznika:D

a ile razy WAM zagladal? :wink:

Mirek Jurek 
Forumowicz

Auto: EA2A '03 AVANCE
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 06-12-2008, 19:45   

No dobrze. Czy juz od 15 lat jezdzisz samochodem z pseudo xenonami?
O tym wlasnie pisalem.
Oczywiste jest to, ze policjant bez powodu nie bedzie machy otwieral, ale gdy zobaczy np BMW E30 z dresem w srodku i oslepiajacymi, niebieskimi, jakze pieknymi swiatlami to moze miec taka zachcianke i sprawdzic czy wszystko jest tak jak powinno byc lacznie z podniesiniem machy aby stwierdzic czy reflektor jest odpowiedni (oznaczony literka D)
Wyczowam szczypte zlosliwosci. Myle sie?
PZDR

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-12-2008, 22:34   

he he, pewnie ze nie jezdze od 15 lat z ksenonami :badgrin:
ale nie sadze tez zeby kazdy policjant sie tak swietnie znal i wiedzial jak sa oznaczone takie klosze taklich lamp;) moze sie myle, ale sadzac po "inteligencji" i "szerokiej wiedzy ogolnej" wspomnianych panow... rownie dobrze moglby padac na kolana i mierzyc mi bierznik w oponach sprawdzajac czy mam ten sam typ opony na osi...albo sprawdzac czy swiatla mijania sa dobrze ustawione;) nie robia tego:) przynajmniej mi tego nigdy nie robili, nawet w maluchu (!)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 07-12-2008, 02:22   

tommyc1 napisał/a:
ale nie sadze tez zeby kazdy policjant sie tak swietnie znal i wiedzial jak sa oznaczone takie klosze taklich lamp;) moze sie myle, ale sadzac po "inteligencji" i "szerokiej wiedzy ogolnej" wspomnianych panow... rownie dobrze moglby padac na kolana i mierzyc mi bierznik w oponach sprawdzajac czy mam ten sam typ opony na osi...albo sprawdzac czy swiatla mijania sa dobrze ustawione;) nie robia tego:) przynajmniej mi tego nigdy nie robili, nawet w maluchu (!)

:rol:
Wyobraź sobie, że Oni robią swoje. A Ty łamiesz przepisy. I to ma być w porządku?

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

tommyc1 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-12-2008, 08:50   

Hubeeert napisał/a:
tommyc1 napisał/a:

:rol:
Wyobraź sobie, że Oni robią swoje. A Ty łamiesz przepisy. I to ma być w porządku?

ale nie rozmawiamy teraz o tym co jest w porzadku a co nie;) hubbie, ty zaraz swoje, jak nakrecony-nie mowie ze nie masz racji, ale nie o tym rozmowa...:) z calym szacunkiem!
bo tak w ogole: mnie tez wnerwiaja nibyxeny walace po oczach tak,ze czlowiek malo do rowu nie wjedzie a po minieciu sie z takim jeszcze przez kilka sekund nie widze nic:( ale to jest osobny temat, a mozliwosc ich posiadania to juz inna sprawa...
podobnie z tematem przyciemnianych szyb:jest dokladnie w prawie opisane co mozna a czego nie, ja bardzo czesto widuja auta z czarnymi szybami z przodu (boczne) i NIGDY nie widzialem, zeby tego typu auto bylo zatrzymane przez policje, a tu juz nie trzeba byc znawca tematu-widac z daleka,ze niezgodnosc z przepisami jest...i tak samo z lampami chyba

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 08-12-2008, 14:10   

Rafal_Szczecin napisał/a:
u mnie jezdzi pelno tego scierwa co oslepia na fioletowo czy tez niebiesko ...

Moim zdaniem gorsi są Ci niedzielni, którzy jeżdżą na zwykłych "świeczkach" (nie xenonach) i mają je ustawione centralnie w niebo ...

[ Dodano: 08-12-2008, 14:12 ]
Mirek Jurek napisał/a:
ale gdy zobaczy np BMW E30 z dresem w srodku

dlatego nie powinno się używać maszyn o nazwie BMW ;)

[ Dodano: 08-12-2008, 14:14 ]
Hubeeert napisał/a:

Hubert a jak jest w U.K. czepiają się samoróbek ??

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 08-12-2008, 14:21   

tommyc1 napisał/a:
bardzo czesto widuja auta z czarnymi szybami z przodu (boczne) i NIGDY nie widzialem, zeby tego typu auto bylo zatrzymane przez policje
Mało widziałeś :)
Mój kolega w drodze do Zakopanego został zatrzymany tuż za Warszawą i mili panowie dali mu wybór:
1. Zabieramy dowód i lawetka
2. Drapiesz szyby do czysta.
No i drapał :twisted:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 08-12-2008, 14:25   

cns80 napisał/a:
Mało widziałeś :)

w kaliszu - 2 tajniackie auta maja ciemne szyby, sam u siebie nie mam przyciemnionych, ale jakby mnie kiedys za cos zatrzymali to mam zamiar zapytac gdzie przyciemniali (ogolnie wiem gdzie, i wiem ze to nie jest fabryczne przyciemnienie) ?? :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 08-12-2008, 14:42   

Matejko napisał/a:
w kaliszu - 2 tajniackie auta maja ciemne szyby
Generalnie policja jest także po to żeby świecić przykładem (nie pseudoksenonami), ale czasmi ściemnia (czasmi szyby). Tylko jak ich rozliczyć ? Mi kiedyś pan policjant chciał wypisać mandat za brudną tablicę rejestracyjną. To go zapytałem czy sobie też wypisze (bo miał brudniejszą niż moja). Zaczął coś stękać o czynnościach operacyjnych i o tym że on decyduje komu wypisze, a komu nie. Ale powiedziałem że mandatu nie przyjmę więc mnie puścił wolno :wink:

Odpowiedz do tematu