Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Peugeot 307
Autor Wiadomość
wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-04-2006, 10:00   

Krzyzak napisał/a:
TEn pug jest obrzydliwy - 406 był JEDYNYM francuskim autem, które mi się podobało. Cała reszta to koszmary - już nawet o tych nowych nie wspomina, bo jadłem niedawno coś dobrego i nie chcę wymiotować.

Ten Peugeot mi się podoba, co nie oznacza że bym go chciał. Design wraca do normalnych proporcji, czyli samochód długi, niski, szeroki, zaokrąglony tu i uwdzie. Jak widzę te nowe wynalazki w stylu : nowej Micry, Civica, Colta, większości Citroenów to mi się dopiero na pawia zbiera. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 12:31   

Krzyzak napisał/a:

Książki mają to do siebie, że piszą je ludzie i z reguły są tam zawarte czyjeś subiektywne poglądy. Ja też mogę taką książkę napisać - tylko po co?

Napisz. Poczytamy. Ale wydaje mi się, że to Eco pisał da się obronić. Inaczej wszyscy kochaliby się w jakiejś Claudii Schiffer :wink: a my nie mielibyśmy szans na potomstwo bo w większości do młodych bogów nam daleko :wink:

Krzyzak napisał/a:

Każdą tezę da się udowodnić odpowiednio dobierając założenia i wyniki badań

Ktoś kiedyś ładnie napisał (niestety, też w książce, aaaa - pisarz pisał w byłej NRD), że czytanie polega na tym, aby powiedzieć: z tym sie zgadzam a z tym nie. To też jest subiektywne, zresztą jak prawie wszystko (cóż, jestem zdeklarowanym przeciwnikiem teorii o prawie naturalnym :-) ).
Problem polega na tym by przeczytać. Potem można dyskutować. Ale bez stwierdzeń, że ktoś jest bezguście albo że gada głupoty. Bo to nie jest dyskusja :-)

Ale zauważ, że ja nie wmawiam wam, że musicie uwieżyc, że Micra jest piękna. Przedstawiłem tylko swoje poglądy i okazało się, że ta mała i głupawa (mea culpa) prowokacja aż taki skutek odniosła. Co ciekawsze z klawiatury niejakiego sla :lol: :lol: :lol: dowiedziałem sie, ze dzisiaj chyba w dobrym guście jest nazwanie kogoś (w tym wypadku mnie) pozbawionym gustu.

I cała ta tolerancja (pono nasza cecha narodowa zresztą) upada już nawet na jakimś tam forum w jakiejś bezsensownej dyskusji na temat stylistyki pojazdów...

A co do Micry: Shovel twierdzi, że jego kobicie się podoba. Moja żona tez tak twierdzi. Ja też. Kilka moich koleżanek podobne. Kilka innych wręcz przeciwnie... Wniosek z tego oczywiście może być jeden, że Ty oraz podzielający Twe poglady macie rację bo Micra jest obiektywnie brzydka. Zgadzowuje się?

Pzdrw. I Wesołych Swiąt :D
Ostatnio zmieniony przez Robert Bryl 14-04-2006, 12:37, w całości zmieniany 2 razy  

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 14-04-2006, 12:47   

Jak wszyscy o pięknie to i Ja, wyrażone zdanie jest opinią wyłącznie a może i nie autora postu i wara od niego :D

Najładniejsza deska rozdzielcza: BMW
Najładniejszy przód : Galant 97.....
Najładniejszy samochód: Czarny i jeszcze parę innych.
Co do Micry i innych francusko podobnych czym mniejszy tym brzydszy może z wyjątkiem Cytryny C5 ten to dopiero brzydal. a o jakości już nie wspominam więc kto zdrów na umyśle zdala od francuskiego.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 14-04-2006, 14:38   

Robert Bryl napisał/a:
A co do ksiązki. Z niej mozna wyczytać, że pojęcie piekna ewoluowało, i że praktycznie nigdy nie było jednoznacznie określone.
Pa.
Owszem ale coś wyjątkowo brzydkiego nigdy nie pretendowało do miana pięknego.Co do sprawy dobrego gustu to niektórzy go mają a niektórzy nie , zawsze tak było i tak będzie.Owszem nasz gust i poczucie piękna są kształtowane przez całe życie,tak jak przez całe życie się uczymy.Co nie znaczy , że wszyscy sa mądrzy.Znam wiele osób które nie mają dobrego gustu i o tym wiedzą i wcale im to nie przeszkadza w życiu.A na pewno już się o to nie obrażają.Wielu jest znanych pisarzy,wielu intelektualistów i ludzi niezwykle mądrych,ale nikt nie musi się z nimi zgadzać.Powoływanie się na takie autorytety jest często zgubne.Czasami jest lepiej włączyc własne komórki mózgowe i mówić za siebie niż interpretować słowa innych.

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 15:11   

najlepsza konkluzja tej bezcelowej dyskusji jest taka, że o gustach się nie rozmawia...

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 15:18   

sla napisał/a:
Owszem ale coś wyjątkowo brzydkiego nigdy nie pretendowało do miana pięknego.

Alez, granice piekna sa plynne. I sądzę, Micra (w przeciwieństwie do 2CV) spokojnie się w nich mieści... Ale wszak Modigliani umarł w nędzy :-) Jak wiadomo to co malował było podówczas okropne.

sla napisał/a:

Co do sprawy dobrego gustu to niektórzy go mają a niektórzy nie , zawsze tak było i tak będzie.Owszem nasz gust i poczucie piękna są kształtowane przez całe życie,tak jak przez całe życie się uczymy.Co nie znaczy , że wszyscy sa mądrzy.Znam wiele osób które nie mają dobrego gustu i o tym wiedzą i wcale im to nie przeszkadza w życiu.A na pewno już się o to nie obrażają..

Ależ ja się nie obrażam o nazwanie mnie bezguściem - To czy mam gust czy nie i według kogo to jest mi zajedno. Jednak pewien zwyczaj który tu cytowałem wymagał by o gustach nie dyskutować, a już publiczne nazwanie kogoś bezguściem nie uchodziło. Wszak ludzi oceniamy po czynach i wszyscy mądrzy widzą jaki kto ma gust i co kto wypisuje. Cóż, panta rhei...

sla napisał/a:

Czasami jest lepiej włączyc własne komórki mózgowe i mówić za siebie niż interpretować słowa innych.
W pełni się zgadzam. Pomyśleć, potem pisać :D

shovel napisał/a:
najlepsza konkluzja tej bezcelowej dyskusji jest taka, że o gustach się nie rozmawia...

Daj się ucałować. Choć jeden załapał...

Pzdrw.
Ostatnio zmieniony przez Robert Bryl 14-04-2006, 15:22, w całości zmieniany 2 razy  

sla 
Forumowicz

Wysłany: 14-04-2006, 16:45   

Robert Bryl napisał/a:

Alez, granice piekna sa plynne. I sądzę, Micra (w przeciwieństwie do 2CV) spokojnie się w nich mieści...
2CV jest samochodem kultowym co Mikrze nie grozi .Pseudointelektualne zdania nigdy nie będą argumentami w dyskusji.Rozmawiamy o samochodach a nie o historii sztuki lub literatury.Cieszę się że zrozumiałeś iż najpierw należy myślec a potem pisać i rad bym był niesłychanie gdybyś wprowadził to w życie.Nie bardzo rozumiem po co te łaciński wstawki,ale jeżeli mają one swiadczyć o dużym intelekcie to zrobiły na mnie ogromne wrażenie.Jeżeli chcesz to możemy prowadzić dalszą dyskusję w tym języku.Myśle że dla tych co mogą nie zrozumieć co piszesz nie będzie zbyt dużą stratą

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 16:50   

sla napisał/a:
2CV jest samochodem kultowym

I oczywiście jako przedmiot kultu jest zwolniony z opłat celnych...

sla napisał/a:
Rozmawiamy o samochodach a nie o historii sztuki lub literatury.

Nie mój miły przyjacielu. Ty rozmawiasz o samochodach. Ja rozmawiałem z Krzyżakiem o tym czy sie o gustach dyskutuje czy nie.

Do szybkiego usłyszenia :-)

sla 
Forumowicz

Wysłany: 14-04-2006, 17:42   

Robert Bryl napisał/a:
Ja rozmawiałem z Krzyżakiem o tym czy sie o gustach dyskutuje czy nie
Corrumpunt mores bonos colloquia mala.

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 19:05   

sla napisał/a:
Corrumpunt mores bonos colloquia mala.

experto credite??? :mrgreen:

Też chcesz robic wrażenie jak nieprzymierzając ja? Wow. Sla Ty umiesz mi dostarczyć prawdziwej radości :D

Przyjmij głebokie życzenia Wesołych i Sopkojnych Świąt,

Pzdrw.

sla 
Forumowicz

Wysłany: 14-04-2006, 19:36   

Robert Bryl napisał/a:

Przyjmij głebokie życzenia Wesołych i Sopkojnych Świąt,

Pzdrw.
Wzajemnie,Wszystkiego Najlepszego :lol:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 14-04-2006, 19:47   

Robert Bryl napisał/a:
bo w większości do młodych bogów nam daleko

No żesz qrcze mów za siebie!!! ;)
sla napisał/a:
Owszem ale coś wyjątkowo brzydkiego nigdy nie pretendowało do miana pięknego

A tu się kolega myli, mieliśmy w klasie koleżankę przeokropnej urody (choć we własnym pojęciu było zgoła odwrotnie) a jednak każdy chciał z nią "chodzić" ;) Nie wiem dlaczego :oops: ;)
Robert Bryl napisał/a:
Ależ ja się nie obrażam o nazwanie mnie bezguściem

Co w kontekście posiadanego samochodu i opinii o Micrze jest absolutnie zrozumiałe :mrgreen:

Kochani, Wesołych Świąt Wam życzę;)

Pozdrawiam

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 19:50   

Jackie napisał/a:
Robert Bryl napisał/a:
Ależ ja się nie obrażam o nazwanie mnie bezguściem

Co w kontekście posiadanego samochodu i opinii o Micrze jest absolutnie zrozumiałe :mrgreen:

Oj, Jackie... (jak to było z tym Brutusem...)
Ale aby ktoś sprzedający Lancery i Forestery mi to mówił to juz przesada :mrgreen:

Pzdrw.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 14-04-2006, 20:43   

Robert Bryl napisał/a:
Ale aby ktoś sprzedający Lancery i Forestery mi to mówił to juz przesada

Touche..... ;)
Na swoją obronę mam, że oba wymienione auta są bardzo skutecznymi i dobrymi środkami transportu.Aha, oba są japońskie :mrgreen: ;)
Pazdrawliajem
Ostatnio zmieniony przez Jackie 14-04-2006, 21:02, w całości zmieniany 1 raz  

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 20:52   

Jackie napisał/a:

A tu się kolega myli, mieliśmy w klasie koleżankę przeokropnej urody (choć we własnym pojęciu było zgoła odwrotnie) a jednak każdy chciał z nią "chodzić" ;) Nie wiem dlaczego :oops: ;)

Pewnie jak w tym dowcipie. Miała największy biust...

Odpowiedz do tematu