Przesunięty przez: glina 16-05-2014, 10:35 |
Pierwsze Mitsu :) poradźcie ... |
Autor |
Wiadomość |
Smile [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2008, 23:23
|
|
|
Ja ogólnie jestem już przekonany do Carismy, tylko że głównie będzie jeździła nim moja przyszła małżonka, i właśnie mnie troszkę przestraszyłeś z tym cofaniem. Bo wiadomo że kobiety różnie z tym mają, ale od czego są czujniki cofania. A jak nie to od czego są lusterka. Mi to nie przeszkadzam bo i tak przeważnie cofam na lusterkach.
A powidzcie mi jeszcze czy można regulować siedzenie góra - doł (pewnie głupie pytanie, bo w jednych można w innych nie
Najbardziej czego mi brakuje w mojej H to klima. Mam nadzieje że jak zakupie już Mitsubishi to się zobaczymy na jakimś spocie.
Jutro jade pooglądać te co mam po blisku a później dalej będe szukał na necie.
Jaki rozstaw śrób jest w Carismie? |
|
|
|
 |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2008, 23:47
|
|
|
Smile napisał/a: | Ja ogólnie jestem już przekonany do Carismy, tylko że głównie będzie jeździła nim moja przyszła małżonka, i właśnie mnie troszkę przestraszyłeś z tym cofaniem. Bo wiadomo że kobiety różnie z tym mają, ale od czego są czujniki cofania. A jak nie to od czego są lusterka. Mi to nie przeszkadzam bo i tak przeważnie cofam na lusterkach.
A powidzcie mi jeszcze czy można regulować siedzenie góra - doł (pewnie głupie pytanie, bo w jednych można w innych nie
Najbardziej czego mi brakuje w mojej H to klima. Mam nadzieje że jak zakupie już Mitsubishi to się zobaczymy na jakimś spocie.
Jutro jad pooglądać te co mam po blisku a później dalej będe szukał na necie.
Jaki rozstaw śrub jest w Carismie? |
Jak żona będzie jeździła to niskie spalanie gwarantowane, chyba że jakiś szatan z niej ?!
Całe siedzenie nie jest regulowane, natomiast siedzisko jest......problemu z zajęciem odpowiedniej pozycji raczej nie ma... Kupiłem kiedyś takie czujniki za 300zł, z wyświetlaczem w lusterku, ale nie założyłem tego, montaż okazał się być droższy od samych czujników. Co do rozstawu śrub znajdziesz na forum zeskanowaną książkę, poczytaj sobie na pewno znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 29-03-2008, 00:52
|
|
|
Rozstaw otworów 4 x 114,3
średnica otworu wew. 67mm
Dla żony to czujniki obowiązkowo no chyba, że ma wprawę Carisma - niestety ale to jest wada, z początku później idzie się przyzwyczaić |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
Smile [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 08:41
|
|
|
Juiceman napisał/a: | Rozstaw otworów 4 x 114,3
średnica otworu wew. 67mm
Dla żony to czujniki obowiązkowo no chyba, że ma wprawę Carisma - niestety ale to jest wada, z początku później idzie się przyzwyczaić |
Lepiej dmuchać na zimne, więc czujniki by się przydały A może szukać takiej z czujnikami Ale jak będę miał takie kryteria to szybko nic ciekawego nie znajde
Jade poźniejoblukać tą Carisme z Wodzisławia. Później zdam relacje. |
|
|
|
 |
cezarek [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 10:41
|
|
|
Cytat: | A może szukać takiej z czujnikami |
Niestety nie było wersji Carismy z czujnikami cofania (przynajmniej do 2000 roku) a potem.. nie wiem |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 29-03-2008, 11:42
|
|
|
Smile napisał/a: | Lepiej dmuchać na zimne, więc czujniki by się przydały A może szukać takiej z czujnikami Ale jak będę miał takie kryteria to szybko nic ciekawego nie znajde |
szukaj takiej, ktora bedzie w najlepszym stanie....pozniej patrz na aut klme, czujniki itp... Najwazniejsze zeby kupic autko nie zajezdzone i zadbane
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Smile [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 13:47
|
|
|
Ta Carisma z Wodzisławia wydaje mi się że nie była warta swojej ceny. Lekier był okej nawet ta klapa z tyłu dobrze spasowana. Felgi do wymiany popękane z rdza Środek zaniedbany, kobiete odrazu odrzuciło iż było palone w środku i zostały poprzepalane fotele. Silnik chodził wydaje mi się OKEJ. Sprzedawca nie dał się przejechać żeby samemu sprawdzić czy wszystko w porządku powiedział że bez blach to tylko on jeździ a ja mu niby miałem wierzyć na słowo Jednym słowem odpadła Poszukiwania trwają dalej .... |
|
|
|
 |
Misiek [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 14:04
|
|
|
Ludzie którzy niegdyś kradli samochody teraz je sprowadzają, klepią, sprzedają, dlatego nie lubię handlarzy, łaskę robią na każdym kroku. |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 29-03-2008, 17:49
|
|
|
Ciekawe rzeczy piszesz Misiek z zawodu nie jesteś czasami fizolofem?. |
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-03-2008, 17:59
|
|
|
czesc jestem z Jawora i jezeli chcesz mogą sprawdzić ci tą Cari, zebyś nie jechał taki kawałek drogi! co ty na to? czy juz ją odpusciłes? |
|
|
|
 |
Smile [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 22:53
|
|
|
Dzięki za chęć pomocy, ale chciałem po nią jechać w poniedziałek ale ktoś mnie uprzedził Praktycznie już byłem zdecydowany. No ale cóż.
Dziś byłem w Gliwicach na giełdzie. I była jedna Carisma w nowej budzie Jakaś masakra poprostu. Bardzo żałuje że mnie ktoś uprzedził z to Carismą z Jawora |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 30-03-2008, 23:04
|
|
|
Smile napisał/a: | I była jedna Carisma w nowej budzie Jakaś masakra poprostu. |
taka ładna, taka brzydka, w złym stanie w dobrym rozwiń swoją wypowiedz
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Smile [Usunięty]
|
Wysłany: 30-03-2008, 23:08
|
|
|
Może napisałem mało zrozumiale ale jestem po ciężkim weekendzie Odnośnie tej jednej z giełdy to była super. Silniczek benzyna 1.6 rocznik 2003 a na taką mnie nie stać dlatego też się nie rozpisywałem Ciągle mi siedzi w głowie ta Carisma z Jawora ...
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
TomyLee4 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 16:47
|
|
|
szkoda, że wcześniej nie odzywałeś się, 2 tygodnie temu kolega z Jawora (rownież uzytkownik tego forum) sprzedał Cari 1,8 GDi 1999r, stan igiełka, zarejestrowany w Polsce, po przegladach w ASO za 17 tys. Miałbyś pewność ża auto Ok. Ale to było 2 tygodnie temu...szkoda, że nie mogłem pomóc!! |
|
|
|
 |
Smile [Usunięty]
|
Wysłany: 31-03-2008, 17:16
|
|
|
Trudno może jeszcze coś trafie Jak będziesz coś wiedział to pisz śmiało, będę bardzo wdzięczny A ten facet z Jawora jak coś sprowadzi to ma mi dać znać, więc będę Cię miał na uwadze. |
|
|
|
 |
|