Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
16-05-2014, 10:35
Pierwsze Mitsu :) poradźcie ...
Autor Wiadomość
Smile
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 23:23   

Ja ogólnie jestem już przekonany do Carismy, tylko że głównie będzie jeździła nim moja przyszła małżonka, i właśnie mnie troszkę przestraszyłeś z tym cofaniem. Bo wiadomo że kobiety różnie z tym mają, ale od czego są czujniki cofania. A jak nie to od czego są lusterka. Mi to nie przeszkadzam bo i tak przeważnie cofam na lusterkach.

A powidzcie mi jeszcze czy można regulować siedzenie góra - doł (pewnie głupie pytanie, bo w jednych można w innych nie :)

Najbardziej czego mi brakuje w mojej H to klima. Mam nadzieje że jak zakupie już Mitsubishi to się zobaczymy na jakimś spocie.

Jutro jade pooglądać te co mam po blisku a później dalej będe szukał na necie.
Jaki rozstaw śrób jest w Carismie?

Misiek
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2008, 23:47   

Smile napisał/a:
Ja ogólnie jestem już przekonany do Carismy, tylko że głównie będzie jeździła nim moja przyszła małżonka, i właśnie mnie troszkę przestraszyłeś z tym cofaniem. Bo wiadomo że kobiety różnie z tym mają, ale od czego są czujniki cofania. A jak nie to od czego są lusterka. Mi to nie przeszkadzam bo i tak przeważnie cofam na lusterkach.

A powidzcie mi jeszcze czy można regulować siedzenie góra - doł (pewnie głupie pytanie, bo w jednych można w innych nie :)

Najbardziej czego mi brakuje w mojej H to klima. Mam nadzieje że jak zakupie już Mitsubishi to się zobaczymy na jakimś spocie.

Jutro jad pooglądać te co mam po blisku a później dalej będe szukał na necie.
Jaki rozstaw śrub jest w Carismie?

Jak żona będzie jeździła to niskie spalanie gwarantowane, chyba że jakiś szatan z niej ?!
Całe siedzenie nie jest regulowane, natomiast siedzisko jest......problemu z zajęciem odpowiedniej pozycji raczej nie ma... Kupiłem kiedyś takie czujniki za 300zł, z wyświetlaczem w lusterku, ale nie założyłem tego, montaż okazał się być droższy od samych czujników. Co do rozstawu śrub znajdziesz na forum zeskanowaną książkę, poczytaj sobie na pewno znajdziesz odpowiedzi na wiele pytań.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-03-2008, 00:52   

Rozstaw otworów 4 x 114,3
średnica otworu wew. 67mm

Dla żony to czujniki obowiązkowo no chyba, że ma wprawę ;) Carisma - niestety ale to jest wada, z początku później idzie się przyzwyczaić ;)

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Smile
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 08:41   

Juiceman napisał/a:
Rozstaw otworów 4 x 114,3
średnica otworu wew. 67mm

Dla żony to czujniki obowiązkowo no chyba, że ma wprawę ;) Carisma - niestety ale to jest wada, z początku później idzie się przyzwyczaić ;)

Lepiej dmuchać na zimne, więc czujniki by się przydały :) A może szukać takiej z czujnikami :wink: Ale jak będę miał takie kryteria to szybko nic ciekawego nie znajde ;)
Jade poźniejoblukać tą Carisme z Wodzisławia. Później zdam relacje.

cezarek
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 10:41   

Cytat:
A może szukać takiej z czujnikami :wink:

Niestety nie było wersji Carismy z czujnikami cofania (przynajmniej do 2000 roku) a potem.. nie wiem ;)

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 29-03-2008, 11:42   

Smile napisał/a:
Lepiej dmuchać na zimne, więc czujniki by się przydały A może szukać takiej z czujnikami Ale jak będę miał takie kryteria to szybko nic ciekawego nie znajde

szukaj takiej, ktora bedzie w najlepszym stanie....pozniej patrz na aut klme, czujniki itp... Najwazniejsze zeby kupic autko nie zajezdzone i zadbane :)
pozdroo

Smile
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 13:47   

Ta Carisma z Wodzisławia wydaje mi się że nie była warta swojej ceny. Lekier był okej nawet ta klapa z tyłu dobrze spasowana. Felgi do wymiany popękane z rdza :? Środek zaniedbany, kobiete odrazu odrzuciło iż było palone w środku i zostały poprzepalane fotele. Silnik chodził wydaje mi się OKEJ. Sprzedawca nie dał się przejechać żeby samemu sprawdzić czy wszystko w porządku powiedział że bez blach to tylko on jeździ a ja mu niby miałem wierzyć na słowo :lol: Jednym słowem odpadła :) Poszukiwania trwają dalej ....

Misiek
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 14:04   

Ludzie którzy niegdyś kradli samochody teraz je sprowadzają, klepią, sprzedają, dlatego nie lubię handlarzy, łaskę robią na każdym kroku.

tdi1982 
Forumowicz

Auto: Carisma
Wysłany: 29-03-2008, 17:49   

Ciekawe rzeczy piszesz Misiek z zawodu nie jesteś czasami fizolofem?.

TomyLee4
[Usunięty]

Wysłany: 29-03-2008, 17:59   

czesc jestem z Jawora i jezeli chcesz mogą sprawdzić ci tą Cari, zebyś nie jechał taki kawałek drogi! co ty na to? czy juz ją odpusciłes?

Smile
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2008, 22:53   

Dzięki za chęć pomocy, ale chciałem po nią jechać w poniedziałek ale ktoś mnie uprzedził :? Praktycznie już byłem zdecydowany. No ale cóż.

Dziś byłem w Gliwicach na giełdzie. I była jedna Carisma w nowej budzie :shock: Jakaś masakra poprostu. Bardzo żałuje że mnie ktoś uprzedził z to Carismą z Jawora :(

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 30-03-2008, 23:04   

Smile napisał/a:
I była jedna Carisma w nowej budzie Jakaś masakra poprostu.

taka ładna, taka brzydka, w złym stanie w dobrym rozwiń swoją wypowiedz :P
Pozdroo

Smile
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2008, 23:08   

Może napisałem mało zrozumiale ale jestem po ciężkim weekendzie 8) Odnośnie tej jednej z giełdy to była super. Silniczek benzyna 1.6 rocznik 2003 a na taką mnie nie stać dlatego też się nie rozpisywałem :lol: Ciągle mi siedzi w głowie ta Carisma z Jawora ...

Pozdrawiam

TomyLee4
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 16:47   

szkoda, że wcześniej nie odzywałeś się, 2 tygodnie temu kolega z Jawora (rownież uzytkownik tego forum) sprzedał Cari 1,8 GDi 1999r, stan igiełka, zarejestrowany w Polsce, po przegladach w ASO za 17 tys. Miałbyś pewność ża auto Ok. Ale to było 2 tygodnie temu...szkoda, że nie mogłem pomóc!!

Smile
[Usunięty]

Wysłany: 31-03-2008, 17:16   

Trudno może jeszcze coś trafie :) Jak będziesz coś wiedział to pisz śmiało, będę bardzo wdzięczny :) A ten facet z Jawora jak coś sprowadzi to ma mi dać znać, więc będę Cię miał na uwadze.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi