Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
KOMPENDIUM Witam wszyskich :) zakup Carismy
Autor Wiadomość
damiano
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 20:12   

Cytat:
No i co to za kwity na ostatnim zdjęciu?

to pewno książka serwisowa i papier z przeglądu...
Najlepiej zadzwoń do gościa i wypytaj o wszystko... :)

Kris1980_147 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 16v + sekwencja
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-05-2008, 20:59   

Nie chcę zakładać nowego tematu, bo moje pytanie jest związane nadal z zakupem Cari, ale z innym silnikiem.
Mianowicie silnik 1.6
Są dwa rodzaje - stary i nowy. Napiszcie mi czym one się różnią. Interesuje mnie ten nowszy.
Link do ogłoszenia
Czy ktoś ma ten model z gazem?
Jak się sprawuje instalacja LPG przy tym silniku, jakie ma średnie spalanie i z jakimi dodatkowymi kosztami musiałbym się liczyć?
Jakie przebiegi na LPG te silniki uzyskują, czy występuje jakieś większe zużycie silnika?

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 01-05-2008, 22:29   

Ale jaja...
Książka spreparowana
Kupiona Od Pajero /ta, są przeglądy co 7.500 km... Carisma ma przeglądy co 15.000 km..
No chyba, ze jestem w dużym błedzie.... /też bywa/
Pozdr.

[ Dodano: 01-05-2008, 22:49 ]

p.s
nawet jeżeli są w Belgii takie książki do wszystkich samochodów Mitsubishi to powinna być wypełniana co 15.000 km dla Carismy...

t_a_s 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI, 98 rok
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 02-05-2008, 07:55   

JackD, ja mam autko z Francji i tam na 100% przeglądy były tam robione co 7500 tys km.

Kris1980_147 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-05-2008, 08:12   

A wie ktoś czym się różni i w jaki sposów można odróżnić oryginalną książkę od podróbki?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 02-05-2008, 10:13   

Dzwonisz do tego serwisu do Belgii podajesz VIN auta itp. itd. pogadasz z nimi a oni ci zweryfikują czy to trefna książka czy to auto rzeczywiście u nich było serwisowane.

Ja tez mam Cari z Belgii tyle że kupowane dealera Morkens Gent i tam kilka serwisów zaliczyło niemniej spokojnie mogłem tam się dowiedzieć wszystkiego o nim a co więcej nawet o pierwszym właścicielu którego przez internet także namierzyłem.

Kwestia czy się dogadasz z ichniejszym serwisem.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 02-05-2008, 12:10   

hmmm... może jeśli chodzi o stare budy to przegląd był robiony co 15k km ? Przynajmniej u siebie mam co 15k....

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 02-05-2008, 18:33   

Ja też mam co 15k i tak nawet w tej ori belgijskiej książce pisze więc jak tu jest co 7.5k to albo to książka od czegoś innego i nakombinowana albo auto było zaje*cie ciężko eksploatowane :twisted:

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 02-05-2008, 18:55   

tak, nawet jest wzmianka, ze gdy autko bedzie eksploatowane w ciezkicg warunkach takich jak wysoka temperatura czy jazda po "piaskach" to powinno sie skrocic przebiegi czyli serwis oleju itp do 7500Km
Pozdroo

eMBe
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2008, 21:09   

Kris1980_147 napisał/a:
Nie chcę zakładać nowego tematu, bo moje pytanie jest związane nadal z zakupem Cari, ale z innym silnikiem.
Mianowicie silnik 1.6
Są dwa rodzaje - stary i nowy. Napiszcie mi czym one się różnią. Interesuje mnie ten nowszy.
Link do ogłoszenia
Czy ktoś ma ten model z gazem?
Jak się sprawuje instalacja LPG przy tym silniku, jakie ma średnie spalanie i z jakimi dodatkowymi kosztami musiałbym się liczyć?
Jakie przebiegi na LPG te silniki uzyskują, czy występuje jakieś większe zużycie silnika?

Skoro już nie diesel, więc może jednak GDI? :D Też mało pali, a problemów zero. Oferta cały czas aktualna. :lol:

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 02-05-2008, 21:48   

[/quote]

Skoro już nie diesel, więc może jednak GDI? :D Też mało pali, a problemów zero. Oferta cały czas aktualna. :lol:[/quote]

Dlaczego rezygnujesz z diesla??
Dużo zalezy od tego ile km będziesz robił miesięcznie / rocznie/.
Ja robię około 30.000 km rocznie i dlatego zdecydowałem sie na diesla, chociaż już zaliczkowałem wcześniej 1.8 benz. z przeznaczeniem do montażu gazu. Nistety zaliczkowane auto nie dojechało do mnie, dlatego zmiana decyzji i mam diesla. i jak na razie nie narzekam.
Pozdrawiam

Kris1980_147 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-05-2008, 21:50   

Powiem inaczej, skoro nie Diesel to tylko 1.6 wchodzi w grę, bo w niedługim czasie będę się przymierzał z instalacją LPG do niego. A jak już czytałem GDI nie bardzo chcą jeździć na gazie :(

A teraz z innej beczki, ale nadal w temacie.

Czy orientuje się ktoś, jak wygląda sprawa podczas kupna samochodu, jeśli właściciel ma dowód tymczasowy (oczywiście rejestracyjny). Czy są jakieś dodatkowe problemy z tym związane ????
Pytam bo kompletnie nie wiem gdzie tego szukać i jak się do tego usytuaować.
Halp! pleaseeee!

size=9][ Dodano: 02-05-2008, 22:04 ][/size]
Dlaczego rezygnujesz z diesla??
Dużo zalezy od tego ile km będziesz robił miesięcznie / rocznie/.
Ja robię około 30.000 km rocznie i dlatego zdecydowałem sie na diesla, chociaż już zaliczkowałem wcześniej 1.8 benz. z przeznaczeniem do montażu gazu. Nistety zaliczkowane auto nie dojechało do mnie, dlatego zmiana decyzji i mam diesla. i jak na razie nie narzekam.
Pozdrawiam[/quote]

Hmmm, ja ci to powiedzieć.
Ogólnie to nie rezygnuję.
Czas mnie goni i nie mogę szukać nowego wozu w nieskończoność. A poza tym, mam już kupca na moje obecne, któremu też się "pali"
Codzienne na bierząco śledzę ogłoszenia (Allegro, OttoMoto, gratka) i jak już jest coś ciekawego w moim zakresie to albo nic nie udokumentowane, albo bity, albo cena z kosmosu :(
Znaleść coś (do 25000zł) czyli rocznikowo powiedzmy do 2002 z przebiegiem do 100 000km (oczywiście udokumentowanym) graniczy z cudem.
Z drugiej strony nie chcę kupować samochodu z przebiegiem większym niż powiedzmy 120000km. Chciałbym jeszcze nim trochę pojeździć.

Teraz trafiła się ciekawa propozycja nie aż tak daleko ode mnie, no ale z silnikiem 1.6 (taką opcję też brałem pod uwagę + instalacja LPG) więc warto zobaczyć, no i może jak wszystko będzie OK stać się nowym właścicielem.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 04-05-2008, 17:30   

To jest książka serwisowa i ostatni przeglad :D

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2008, 21:15   

Kris1980_147 napisał/a:
Czas mnie goni i nie mogę szukać nowego wozu w nieskończoność. A poza tym, mam już kupca na moje obecne, któremu też się "pali"
Codzienne na bierząco śledzę ogłoszenia (Allegro, OttoMoto, gratka) i jak już jest coś ciekawego w moim zakresie to albo nic nie udokumentowane, albo bity, albo cena z kosmosu
Znaleść coś (do 25000zł) czyli rocznikowo powiedzmy do 2002 z przebiegiem do 100 000km (oczywiście udokumentowanym) graniczy z cudem.
Z drugiej strony nie chcę kupować samochodu z przebiegiem większym niż powiedzmy 120000km. Chciałbym jeszcze nim trochę pojeździć.

miałem dokładnie takie same wymagania i szukałem ponad 1.5 miesiąca, ale znalazłem do 25.000 zł po 62.000 km, 2002 rok z książką i z Niemiec..przez ten czas jeździłem pożyczonym autem /dostawczym/...
Jak masz kupca na swoje to sprzedawaj, zeby sie nie rozmyślił..
Pozdrawiam

Kris1980_147 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-05-2008, 18:08   

Nie no - co do kupca to napewno się nie rozmyśli (no chyba że ja będę zwlekał w nieskończoność)
Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to w przyszłym tygodniu będę kolejnym szczęśliwym posiadaczem Carismy :mrgreen:

Odpowiedz do tematu