Przesunięty przez: swinks_UK 08-02-2009, 02:46 |
LEGNUM VR4 z Allegro |
Autor |
Wiadomość |
autoR [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2009, 23:37
|
|
|
http://www.allegro.pl/ite..._jdm_style.html
A tego dzisiaj ja oglądałem
Silnikowo git malina, skrzynia, napędy, heble, fele, opony,środek -git.
Auto posiada papiery japońskie i fakturę zakupu firmy angielskiej lecz nie było clone.
Blacharsko gorzej...z tyłu coś się działo - malowany bok lewy i troche prawego tyłu...wygląda na lajt lecz jak trzeba to mogę popatrzeć lepiej-auto stoi u znajomego, który dorwał go przypadkiem. Rudej trochę w komorze i spód też podobno trochu sfatygowany...-tego nie widziałem. |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2009, 19:50
|
|
|
placic trzeba clo akcyze i vat, dziwne nie ze anglicy nie pobrali oplat za wprowadzenie na rynek unijny? no to tak z 4-6tys dodatkowo
troche wysoka cena jak na przedliftowe 260KM |
Ostatnio zmieniony przez kochajj 04-06-2009, 21:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
autoR [Usunięty]
|
Wysłany: 04-06-2009, 21:56
|
|
|
Proszę przestań z tymi 260 przedliftowymi końmi bo różnica jest taka ''straszna'' że hoho
Jestem pewien, że większość nie odczuje różnicy a mi osobiście to tylko klapa z Legnuma poliftowego się bardziej podoba jak sprzed. Istotny w tych autach jest stan techniczny mój kolego a ten zapewniam Cię jest lepszy jak Twojego pierwszego przełożonego podobno w Japonii.
Jak pisałem blacha nicht gut, a cena...nie pytałem ile do zabrania lecz jak to zawsze napewno idzie coś urwać. Ja tam brałbym go i szukał zdrowej, ładnej budy i swapa robił. Chłopaki twierdzą, że stoja jeszcze 2 takie i mogą je przywieźć z Anglii.
A cła i podatków nie muszą firmy płacić(info od kolegi)-mogą odsprzedawać auta dalej bez opłat(więcej różnych japońskich autek stoi podobno do wzięcia). |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 04-06-2009, 22:50
|
|
|
Mogę potwierdzić słowa Czarka. Dopóki auto nie przechodzi procedury rejestracyjnej w UK (tax, MOT i VOSA i jeszcze coś tam) cło i VAT nie jest płacone.
Inaczej mówiąc, rejestracja = wprowadzenie do obiegu. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 21-06-2009, 22:43
|
|
|
autoR napisał/a: | Proszę przestań z tymi 260 przedliftowymi końmi bo różnica jest taka ''straszna'' że hoho
Jestem pewien, że większość nie odczuje różnicy a mi osobiście to tylko klapa z Legnuma poliftowego się bardziej podoba jak sprzed. Istotny w tych autach jest stan techniczny mój kolego a ten zapewniam Cię jest lepszy jak Twojego pierwszego przełożonego podobno w Japonii.
Jak pisałem blacha nicht gut, a cena...nie pytałem ile do zabrania lecz jak to zawsze napewno idzie coś urwać. Ja tam brałbym go i szukał zdrowej, ładnej budy i swapa robił. Chłopaki twierdzą, że stoja jeszcze 2 takie i mogą je przywieźć z Anglii.
A cła i podatków nie muszą firmy płacić(info od kolegi)-mogą odsprzedawać auta dalej bez opłat(więcej różnych japońskich autek stoi podobno do wzięcia). |
ten byly moj o ktorym mowisz jest nadal w lepszym stanie. co do przed i po lifcie to roznice sa wielke ... ale o nich nie wiesz dlatego nie poczujesz roznicy, nikt inny kto nie wie tez. niestety takie sa fakty he |
|
|
|
 |
autoR [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2009, 22:40
|
|
|
Widzisz ja widzialem, sluchałem obu aut w przeciwieństwie do Ciebie takze komentarze który lepszy zostaw dla siebie.
A co do porównania przed i po liftowych zapraszam lub czekam na zaproszenie, biorę mojego ex i zajeżdżam - porównamy! |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 24-06-2009, 08:33
|
|
|
PLPynton napisał/a: | autoR napisał/a: | Proszę przestań z tymi 260 przedliftowymi końmi bo różnica jest taka ''straszna'' że hoho
ten byly moj o ktorym mowisz jest nadal w lepszym stanie. co do przed i po lifcie to roznice sa wielke ... ale o nich nie wiesz dlatego nie poczujesz roznicy, nikt inny kto nie wie tez. niestety takie sa fakty he |
A czy ty miałeś jakiegoś prelifta ???? ja rozebrałem w drobny mak przed i poliftowe i mega różnic nie widze. myśle że znam wszystkie mechaniczne różnice |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 24-06-2009, 10:58
|
|
|
to wymien! masz 5 minut, albo punkty karne i na koniec kolejki |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 24-06-2009, 16:22
|
|
|
tommyc1 napisał/a: | to wymien! masz 5 minut, albo punkty karne i na koniec kolejki |
Wypadało by napisać PROSZE WYMIEŃ.... |
|
|
|
 |
szymekck
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
|
Wysłany: 24-06-2009, 19:16
|
|
|
witam. czyli według was opłaca sie kupic to cudo http://www.allegro.pl/ite..._jdm_style.html ?? Bo sie do niego przymieżam:) i jescze takie pytanie z innej bajki: czy wszystko bedzie pasowało z kombiaka do sedana- bo własnie taka przekładke chce zrobic. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 24-06-2009, 19:28
|
|
|
szymekck, w tych tematach masz wszystko opisane >>KLIK<< oraz >>KLIK<<
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
autoR [Usunięty]
|
Wysłany: 24-06-2009, 19:34
|
|
|
szymekck napisał/a: | witam. czyli według was opłaca sie kupic to cudo http://www.allegro.pl/ite..._jdm_style.html ?? Bo sie do niego przymieżam:) i jescze takie pytanie z innej bajki: czy wszystko bedzie pasowało z kombiaka do sedana- bo własnie taka przekładke chce zrobic. |
Opłaca się targować, bij na dzień dobry dużo, zobaczysz jaka będzie reakcja
Jak pisałem wcześniej buda po przejściach z tyłu, rdza od spodu. Ja osobiście wolę swapować mechanikę i elektrykę do budy EU ale robimy co kto lubi lub potrafi albo na ile pozwala mu budżet
Jeżeli pytasz o części do przekładki to nie ma różnicy czy sedan czy kombi. |
|
|
|
 |
Jacek25KRK
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 Avance
|
Wysłany: 25-06-2009, 09:24
|
|
|
autoR napisał/a: | szymekck napisał/a: | witam. czyli według was opłaca sie kupic to cudo http://www.allegro.pl/ite..._jdm_style.html ?? Bo sie do niego przymieżam:) i jescze takie pytanie z innej bajki: czy wszystko bedzie pasowało z kombiaka do sedana- bo własnie taka przekładke chce zrobic. |
Opłaca się targować, bij na dzień dobry dużo, zobaczysz jaka będzie reakcja
Jak pisałem wcześniej buda po przejściach z tyłu, rdza od spodu. Ja osobiście wolę swapować mechanikę i elektrykę do budy EU ale robimy co kto lubi lub potrafi albo na ile pozwala mu budżet
Jeżeli pytasz o części do przekładki to nie ma różnicy czy sedan czy kombi. |
tu masz link do aktualnej aukcji
http://www.allegro.pl/sho...php?uid=3513271
gość już go opuścił 2 tysiaki |
|
|
|
 |
tommyc1
Mitsumaniak
Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
|
Wysłany: 25-06-2009, 13:36
|
|
|
kochajj napisał/a: | tommyc1 napisał/a: | to wymien! masz 5 minut, albo punkty karne i na koniec kolejki |
Wypadało by napisać PROSZE WYMIEŃ.... |
Wypadałoby, gdybym prosił a jak sie ma 5 minut i punkty karne czekają, to nie ma "proszę" -tak żarcik...ale cóż |
|
|
|
 |
gigant87
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Pomógł: 14 razy Dołączył: 15 Gru 2005 Posty: 1877 Skąd: OOL & DW
|
|
|