Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Uwaga! Ten pedofil gwałci w biały dzień (FOTO)
Autor Wiadomość
siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-05-2008, 17:20   

Juiceman napisał/a:
uważam, iż zostałem dobrze wychowany i to nie jest zasługa prawa Polskiego, a jedynie moich rodziców którzy wpoili mi pewne zasady i idee

dokładnie, co do wychowania to prawo nie ma tu nic do rzeczy.
Nasze wychowanie zależy tylko od naszych rodziców bo to na nich spoczywa ten obowiązek a szkoła może tylko pomagac.(jak napisałem wyżej)
Prawo jedynie mogłoby być mniej pobłażliwe w niektórych przypadkach.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 26-05-2008, 19:55   

Ja nie raz dostałem w domu pasem po dupie, a w szkole linijką po dłoniach.
I uwarzam, że to bardzo dobre wychowanie, pochodzę z nieciekawej dzielnicy, nie raz dostałem po buzi i nie żałuje.....
Wiem czego mam unikac a za czym gonić.
Zawsze posiadam własne zdanie nie pojde za tłumem bez wczesniejszej analizy.
zobaczcie ile teraz samobójst wsród mlodziezy, załamań psychicznych itp...
Jednego sie boje, czy potrafiłbym wychować dziecko tak jakbym to chciał zrobić....
Nie ma ideałów :(
:wink:

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Beatkap24
[Usunięty]

Wysłany: 26-05-2008, 22:32   

Juiceman Miło ze tak piszesz ale chyba nie zrozumiales o co dokladnie mi chodzilo:-( szkoda

Co do prawa jakie nas obejmuje to przeczytaj sobie KRO
Nie wiem czy wiesz ale w tych czasach nie masz prawa nawet uderzyć dziecka bo możesz za to odpowiadać.

Pozdrawiam
Beatkap24

Morfi właśnie chciałam o tym napisać. Ja również jestem tego sameg zdania co ty. Czasem trzeba oberwać aby się czegoś nauczyć-mi bynajmniej wyszło to na dobre:-).
a kolega:-) Juiceman nie zrozumiał chyba o co nam dokładnie chodzi.
Pozdrawiam i ślę buziaka:-)

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 27-05-2008, 04:41   

Beatkap24, Ja Cie zrozumiałem bo trzeba dac przysłowowego klapsa dziecku, niech wie kto rzadzi i, że powinno miec szacunek :)

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-05-2008, 08:37   

Morfi napisał/a:
trzeba dac przysłowowego klapsa dziecku, niech wie kto rzadzi i, że powinno miec szacunek

gorzej jak przesadzisz i jak dorośnie to ono cie spierze na kwaśne jabłko :badgrin: oczywiście żartuje, pewnie że trzeba czasem dziecku tylek sprać bo inaczej bedzie robiło co chciało i pozniej wyrastaja takie kwiatki :doubt:

wiadomo, udaje sie czasem wychować dziecko bezstresowo ale to sa wyjątki

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 27-05-2008, 19:55   

Beatkap24 napisał/a:

Nie wiem czy wiesz ale w tych czasach nie masz prawa nawet uderzyć dziecka bo możesz za to odpowiadać.

Owszem w szkole nauczyciel nie może już dać po łapach! Ale od kiedy rodzic nie może dać klapsa dzieciakowi? Ba nawet twierdzę, że takie prawo to tylko kolejny nieużytek/martwy przepis.

No ale cóż widać nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi, Wybacz :oops:

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Beatkap24
[Usunięty]

Wysłany: 27-05-2008, 21:21   

Juiceman nie ma problemu:-)

Serdecznie pozdrawiam

Beatkap24

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 28-05-2008, 09:25   

Juiceman napisał/a:
Owszem w szkole nauczyciel nie może już dać po łapach!

i słusznie

...a co do "rodzicielskiego klapsa" to "przepisy prawne" dotyczą nie właśnie takich klasów, a katowania dzieci przez swoich rodziców ...często ostatnio ze skutkiem śmiertelnym :(

Uważam, że jeśli ktoś (rodzic, nauczyciel) nie ma ..."w głowie" i nie potrafi argumentować swoich postanowień, to wówczas odwołuje się do krzyków i bicia.
Ponadto uważam, że nowo narodzone dziecko jest jak ... sformatowany dysk twardy w komputerze ... tak jak go sobie zaprogramujemy (wychowany i nauczymy) takiego go będziemy mieli.
Często poważny problem dostrzegamy jednak dopiero u kilkunastoletniego dziecka ...gdyż zazwyczaj wówczas problemy wychowawcze są znacznie poważniejsze i trudniejsze do opanowania ... nie dostrzegając swoich błędów we wcześniejszym wychowaniu, które to właśnie miały wpływ na doprowadzenie do skrajne sytuacji.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

siwek 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-05-2008, 09:47   

akbi napisał/a:
Często poważny problem dostrzegamy jednak dopiero u kilkunastoletniego dziecka ...gdyż zazwyczaj wówczas problemy wychowawcze są znacznie poważniejsze i trudniejsze do opanowania ... nie dostrzegając swoich błędów we wcześniejszym wychowaniu, które to właśnie miały wpływ na doprowadzenie do skrajne sytuacji.

może inaczej,

zaczyna sie wychowywac dziecko gdy juz ma kilkanascie lat i sa z nim problemy, tylko że w tym wieku jest juz za pózno bo te dzieci sa wychowane ale nie przez rodziców tylko telewizje, ulice itp. Wcześniej rodzice uwazaja dzieci za zbyt mlode a jeśli sie ich od małe nie bedzie uczylo pewnych zachowan i toku myslenia to pozniej juz sie nic z tym nie da zrobic...

akbi napisał/a:
...a co do "rodzicielskiego klapsa" to "przepisy prawne" dotyczą nie właśnie takich klasów, a katowania dzieci przez swoich rodziców ...często ostatnio ze skutkiem śmiertelnym

tu chodzi o interpretacje prawa, każdy interpretuje na własny sposób, a chodzi o to by nie było takich przypadków o jakich sie ciągle słyszy...aż krew człowieka zalewa jak znów podaja że zostało jakies małe dziecko zakatowane badz zgwałcone...

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 28-05-2008, 10:12   

siwek, dokładnie o to mi chodziło :) ...widzę, że się rozumiemy :)

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Odpowiedz do tematu